• Rengör produkten innan du använder
den första gången.
Inställning av klockan
Ställ in tiden för att använda
mikrovågsugnen.
När produkten ansluts till elnätet eller efter
ett strömavbrott visas 0:00 på displayen
och en ljudsignal hörs.
Du kan ställa in tiden i 24-
timmars klocksystem.
1. Tryck på två gånger.
2. Vrid inställningsvredet för att ställa in
timmarna.
3. Tryck på för att bekräfta.
4. Vrid inställningsvredet för att ställa in
minuterna.
5. Tryck på
för att bekräfta.
DAGLIG ANVÄNDNING
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Allmän information om hur man
använder mikron
• Låt maträtter stå några minuter i ugnen
efter att den har stängts av.
• Avlägsna aluminiumfoliepaketering,
metallbehållare, etc. innan du tillagar
maten.
Tillagning
• Om möjligt, täck över maten med ett
material som är lämpligt för användning
i mikrovågsugn. Tillaga mat utan lock
endast om du vill ha en knaprig skorpa
• Tillaga inte rätter för länge genom att
ställa in för stark effekt och för lång tid.
Maten kan torka eller brännas vid på
vissa ställen.
• Använd inte produkten för att koka
sniglar eller ägg med skalet på – de
kan sprängas. För stekta ägg, stick
först hål på äggulan.
• Stick hål på livsmedel med "skal"
såsom potatis, tomater, korvar eller
liknande typer av mat flera gånger med
en gaffel före tillagning så att maten
inte sprängs.
• Nerkylda eller frysta livsmedel behöver
längre tillagningstid.
• Rätter som innehåller sås behöver
röras om med jämna mellanrum.
• Grönsaker som har en fast struktur
såsom morötter, ärtor eller blomkål bör
tillagas i vatten.
• Vänd på större bitar efter halva
tillagningstiden.
• Om möjligt, skär grönsaker i bitar av
liknande storlek.
• Använd platta, breda tallrikar.
• Använd inte kokkärl gjorda av porslin,
keramik eller lergods med oglaserad
botten eller som har små hål t.ex. på
handtagen. Fukt som kommer in i hålen
kan göra att kokkärlet spricker när det
värms upp.
• Glasbrickan är nödvändig för att
mikrougnen ska fungera. Lägg mat
eller vätska på den.
Upptining av kött, fågel, fisk
• Lägg den frysta maten utan
förpackning på en liten tallrik med en
behållare under så att vätskan rinner
ner i behållaren.
• Vänd på maten efter halva
upptiningstiden. Om möjligt, skär bort
och avlägsna delar som har tinats upp.
Upptining av smör, portioner av
bakelser, kvarg
• Tina inte upp maten helt och hållet i
ugnen, utan lämna den framme en
stund för att tinas upp i
rumstemperatur. Det ger ett jämnare
resultat. Avlägsna all metall- och
aluminiumpaketering före upptining.
Upptining av frukt, grönsaker
• Om frukt och grönsaker ska vara råa
ska de inte tinas helt och hållet i
mikrougnen. Låt dem istället tina i
rumstemperatur.
• Du kan använda högre effekt i
mikrovågsugnen för att tillaga frukt och
Progress 75