stöt
matarrör
lock
fruktköttsskydd
rivskiva
filter
fruktköttspip
skål
saftpip
bas
klämma
säkerheten
●
Sätt aldrig fingrarna i matarröret.
Använd den medföljande stöten.
●
Sätt klämman över locken innan du
kopplar på.
●
Ta inte bort locket förrän filtret har
stannat.
●
Vidrör inga rörliga delar.
●
Dra ut sladden innan du monterar
eller tar bort några delar och innan
du gör ren enheten.
viktigt
●
Kör inte mer än 4,5 kg åt gången.
Låt enheten stå i 10 minuter mellan
omgångarna.
●
Om det slutar komma ut fruktkött,
koppla av och frigör skålen.
●
Citrusfrukt ger bitter juice eftersom
även det vita kommer med. För
citrusfrukt rekommenderas i stället
Kenwoods citrusfruktspress (A995).
innan du använder
råsaftcentrifugen för första
gången
1 Lossa klämman.
2 Ta bort locket.
3 Använd övre änden av stöten och
skruva på rivskivan medurs.
4 Ta ut filtret.
5 Ta ut skålen.
6 Diska delarna, se "rengöring".
hur du monterar ihop
och använder din
råsaftcentrifug
1 Sätt skålen på basen - passa in
tungorna mot uttagen i basen .
2 Sätt i filtret - passa in tungorna .
3 Använd övre änden av stöten och
skruva på rivskivan moturs .
4 Montera locket .
5 Sväng upp klämman och knäpp fast
den .
6 Skjut på fruktköttsskyddet .
7 Ta bort locket till högväxelsuttaget
.
8 Montera råsaftcentrifugen och vrid
tills den är fastlåst .
9 Ställ behållare under piparna.
förberedelse av det som ska
rivas
●
Ta ur kärnor (plommon, persika,
körsbär etc).
●
Ta bort grova skal (melon, ananas,
gurka, potatis etc.)
●
Frukt och grönsaker med mjukt eller
inget skal behöver bara tvättas
(äpple, morot, rädisa, sallad, kål,
persilja, spenat, druvor, jordgubbar,
selleri etc).
10 Skär frukten eller grönsakerna i små
bitar så att de går ner i matarröret.
11 Koppla på på hastighet 1 och tryck
ner bitarna med stöten.
17
Svenska
Vik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med på
bilderna.