matlagningen. Restvärmen i ugnen
fortsätter laga maten.
Använd restvärmen för att värma annan
mat.
Laga mat med varmluft
När det är möjligt, använd
varmluftsfunktionen för att spara energi.
Restvärme
Om ett program med tidval väljs i vissa
uppvärmningsfunktioner aktiveras Koktid
eller Sluttid och om tillagningstiden är
längre än 30 minuter stängs
värmeelementen av automatiskt 10 %
tidigare. Fläkten och lampan fortsätter att
vara igång.
Laga mat med lampan släckt
Släck lampan under tillagningen och sätt
endast på den vid behov.
För varmhållning av mat
Om du vill använda restvärmen för att
hålla maten varm väljer du lägsta möjliga
temperaturinställning. Temperaturen för
restvärme visas på displayen.
Eco-funktioner
Se "Värmefunktioner".
När du använder Eco-funktionerna
släcks lampan. Du kan tända den igen
när det behövs.
7. MIKROVÅGSLÄGE
7.1 Mikrovågsugn
Allmänt:
FÖRSIKTIGHET!
Låt inte ugnen vara på om
den är tom.
• Låt maträtter stå några minuter i
ugnen efter att den har stängts av. Se
tillagningstabellerna för
mikrovågsugnen: eftervärmning.
• Avlägsna aluminiumfoliepaketering,
metallbehållare, etc. innan du tillagar
maten.
• Du får bara använda en nivå i
mikrovågsugnsläget.
• Lägg maten på en tallrik och ställ
tallriken längst ner i ugnen om inget
annat anges.
• Om möjligt ska man röra om maten
före servering.
Tillagning:
• Om möjligt, täck över maten med ett
material som är lämpligt för
användning i mikrovågsugn. Tillaga
mat utan lock endast om du vill ha en
knaprig skorpa.
• Tillaga inte rätter för länge genom att
ställa in för stark effekt och för lång
tid. Maten kan torka eller brännas vid
på vissa ställen.
• Använd inte produkten för att koka
sniglar eller ägg med skalet på – de
kan sprängas. För stekta ägg, stick
först hål på äggulan.
• Stick hål på livsmedel med "skal"
såsom potatis, tomater, korvar eller
liknande typer av mat flera gånger
med en gaffel före tillagning så att
maten inte sprängs.
• Nerkylda eller frysta livsmedel
behöver längre tillagningstid.
• Rätter som innehåller sås behöver
röras om med jämna mellanrum.
• Vänd på större bitar efter halva
tillagningstiden.
• Om möjligt, skär grönsaker i bitar av
liknande storlek.
• Använd platta, breda tallrikar.
• Använd inte kokkärl gjorda av porslin,
keramik eller lergods med oglaserad
botten eller som har små hål t.ex. på
handtagen. Fukt som kommer in i
hålen kan göra att kokkärlet spricker
när det värms upp.
Upptining av kött, fågel eller fisk:
• Placera det frysta, opaketerade
livsmedlet på en liten, uppochnervänd
tallrik med en behållare under, eller
på ett upptiningsställ eller plastsåll, så
att den vätska som smälter kan rinna
av.
• Vänd på livsmedlet efter halva
upptiningstiden. Om möjligt, skär bort
och avlägsna delar som har tinats
upp.
Upptining av smör, portioner av
bakelser, kvarg:
www.electrolux.com14