CHEF MENU (KOCKMENY)
Ett urval av automatiska recept med förinställda värden för att erbjuda optimalt tillagningsresultat.
q
Tryck på knappen Chef Menu (Kockmeny).
w
Tryck på och håll kvar Plus/Minus knappen för att välja recept (se tabellen nedan) och tryck på OK-knappen för att
bekräfta.
e
Beroende på vilket recept som valts kan displayen be dig att ställa in vikten. Tryck på Plus/Minus knappen för att
ställa in efterfrågade värden.
r
Tryck på OK/Jet Start (Snabbstart)-knappen. Funktionen startar.
Varaktigheten för funktionen beräknas automatiskt på utifrån vald mat och vikt.
RECEPT
FÖRSTA
STATUS
VIKTMÄNGD
VARAK-
TIGHET
FÖRBEREDELSE
u
Fågel
Fryst
100-2500 g (100-
499 g/50 g,500-2500
g /100 g)
1-41 min.
Hel kyckling, bitar eller filéer.
Efter tillagning, låt maten vila i 5-10 minuter
för bättre resultat. Vänd maten när ugnen så
uppmanar.
i
Fisk
Fryst
100-1500 g (100-
499 g/50 g, 500-
1500 g/100 g)
1-18 min.
Hel, i skivor eller filéer.
När tillagning är klar, låt maten vila i 5 minuter
för bättre resultat. Vänd maten när ugnen så
uppmanar.
o
Grönsaker
Fryst
100-1500 g (100-
499 g/50 g, 500-
1500 g/100 g)
1-18 min.
Grönsaker skurna i stora, mellan eller små bitar.
Innan servering, låt maten vila i 3-5 minuter
för bättre resultat. Vänd maten när ugnen så
uppmanar.
a
Bröd (Standard)*
Fryst
100-550 g/50 g
1-4 min.
Frysta småbröd, baguetter och gifflar.
Låt maten vila i 5 minuter för bättre resultat. Vänd
maten när ugnen så uppmanar.
s
Popcorn
Rumstem-
peratur
100 g
3 min.
Placera påsen på glasplattan. Tillaga endast en
påse åt gången.
d
Blandat ris
Fryst
300-650 g
6-11 min.
Ta bort förpackningen, placera maten i en
mikrovågssäker skål, rör i maten vid uppmaning.
f
Blandad pasta
Fryst
250-550 g
5-10 min.
Ta bort förpackningen, placera maten i en
mikrovågssäker skål, rör i maten vid uppmaning.
g
Blandade grönsa-
ker
Fryst
150-600 g
4-12 min.
Placera maten i en mikrovågssäker skål. Lägg
till 2 matskedar vatten i maten. Rör i maten vid
uppmaning.
h
Fryst lasagne
Fryst
300-600 g
14-18 min.
Ta bort aluminiumfolien, placera maten i en mik-
rovågs och ugnssäker skål.
j
Sockerkaka (ljus)
Rumstem-
peratur
400 g
23 min.
Vispa två ägg och 125 g socker i en skål i 2-3
minuter. Smält 37 g margarin och rör i det i
ägg-sockerblandningen. Blanda 125 g mjöl med
7,5 g bakpulver och tillsätt det gradvis tillsam-
man med 75 g vatten. Placera ett runt bakpap-
per i botten av en mikrovågs och ugnssäker skål
och häll i smeten. Placera maten på den låga
ställningen när föruppvärmningen av ugnen är
klar.
För att starta Mikrovågsfunktionen med maximal
effekt (800 W) i 30 sekunder, tryck på Jet Start (Snabb-
start)-knappen .
Varje ytterligare tryckning kommer att öka tillagningstiden
med 30 sekunder.
Om du redan har valt en tillagningsfunktion (t.ex.: Grill),
tryck på Jet Start (Snabbstart)-knappen för att starta den
valda funktionen.
JET START(SNABBSTART)
Använd denna funktion när du behöver använda mycket
stora skålar som inte kan rotera fritt i ugnen.
Funktionen "Stoppa glastallriken" fungerar endast med
följande tillagningsfunktioner: Varmluft, Kombi Grill, Kombi
Luft.
STOP TURNTABLE
(STOPPA ROTERANDE TALLRIKEN)
RECEPT
FÖRSTA
STATUS
VIKTMÄNGD
VARAK-
TIGHET
FÖRBEREDELSE
q
Soppa
Rumstempe-
ratur
250-1000 g/250 g
3-8 min.
Täck över maten, låt luften ventileras.
Rör i maten vid uppmaning av mikrovågsugnen.
Låt vila i 3 minuter innan servering.
w
Sås
Rumstempe-
ratur
250-1000 g/250 g
4-13 min.
Täck över maten, låt luften ventileras.
Rör i maten vid uppmaning av mikrovågsugnen.
Låt vila i 3 minuter innan servering.
e
Kyld pizza
Kylskåps-
temperatur
200-600 g/50 g
3-5 min.
Placera pizzan på mikrovågssäkert porslin.
Stapling av flera pizzor rekommenderas inte.
r
Flat tallrik
Kylskåps-
temperatur
250-350 g/50 g
7-10 min.
Förbered mattallriken med kött, potatismos och
grönsaker. Täck över maten, låt luften ventileras.
Låt vila i 3 minuter innan servering.
t
Dryck
Rumstempe-
ratur
150-600 ml/150 ml
1-5 min.
Placera en metallsked i koppen för att förhindra
att det kokar över.
y
Köttfärs
Fryst
100-2000 g (100-
499 g/50 g, 500-
2000 g/100 g)
1-29 min.
Köttfärs, kotletter, köttskivor, stekar.
Efter tillagning, låt maten vila i minst 5 minuter
för bättre resultat. Vänd maten när ugnen så
uppmanar.
RECEPT
FÖRSTA
STATUS
VIKTMÄNGD
VARAK-
TIGHET
FÖRBEREDELSE
k
Färsk pizza
Rumstem-
peratur
700 g
21 min.
Mät upp 37 °C 150 g vatten direkt i
blandningsskålen och lös upp 15 g jäst i vattnet.
Mät upp 2 ml salt och 2 msk olja och väg upp
225 g mjöl och tillsätt vatten. Knåda väl tills
degen är formad (tar ungefär 5 minuter). Täck
med en handduk och låt jäsa i 30 minuter i
rumstemperatur. Knåda degen tills den är fast.
Rulla ut degen med brödkaveln, placera den på
den lätt smorda crisppannan och eller bakplåten
och pricka den med
en gaffel. Sprid jämn
t ut
1 dl tomatsås på degen, spri
d sedan ut 60 g
skinka och 125 g ost (och oregano) ovanpå.
Placera på den låga ställningen för tillagning när
föruppvärmningen av ugnen är klar.
l
Muffins
Rumstem-
peratur
350 g
23 min.
Blanda samman 170 g margarin och 170 g
socker med en matberedare tills den är len och
blek i färgen. Blanda i 3 ägg, ett i taget. Vik för-
siktigt in 225 g siktat mjöl blandat med 7 g bak-
pulver och 0.25 g salt. Väg upp 28 g av bland-
ningen i pappersformar och placera 11-13 st
jämnt fördelat på crisppannan eller bakplåten.
Placera pannan på låga ställningen när förupp-
värmningen av ugnen är klar.
1(
Biscuits
Rumstem-
peratur
180 g
14 min.
Rör ihop kakblandningen, 80 g smör och 1 extra
stort ägg i en stor skål med en träsked till det
precis blandats. Använd händerna för att blanda
färdigt och forma en mjuk deg. Mät upp med
matsked kakdegen och rulla till bollar (20 g var).
Placera på crisppannan eller bakplåten med 5
cm mellanrum, sätt den på den låga ställningen
när föruppvärmningen av ugnen är klar.
2)
Maränger
Rumstem-
peratur
100 g
60 min.
Vispa ihop 2 äggvitor och 80 g socker. Smaksätt
med vanilj och mandelessens. Forma till
10-12 maränger på crispplattan eller bakplåt.
Placera pannan på låga ställningen när
föruppvärmningen är klar.
Upptäck alla Whirlpool originaltillbehör! Besök din lokala Whirlpool webbsida.