34
• Placera påskjutaren (6a) så som visas
och för in degkrokarna (7) eller visparna
(8).
• Lägg ingredienserna i en skål.
• Beroende på användning, välj
hastigheterna (1 … turbo) genom att
vrida hastighetsväljaren (3). Börja alltid
med en låg hastighet och öka sedan
hastigheten långsamt under drift för att
undvika stänk.
• Stäng av apparaten genom att trycka
på strömbrytaren.
• Dra ur kontakten och skjut ut degkro-
karna eller visparna genom att trycka
på utskjutningsknappen, när du har
använt apparaten färdigt.
För bästa resultat:
– För bästa möjliga resultat när du blan-
dar kakmixar och liknande, bör alla
ingredienser ha samma temperatur.
Smör, ägg etc. bör plockas fram ur
kylskåpet en stund innan de ska
användas.
– Vispad grädde får större volym om
grädden är väl kyld innan den vispas.
– Potatismos blir krämigare om alla
ingredienser är så varma som möjligt
(exempelvis potatis direkt när de kokat
färdigt).
Använda stavmixer-
tillbehöret (B)
Stavmixertillbehöret blandar och mixar
snabbt och enkelt. Använd det för att
göra såser, soppor, majonäs, smalmat
och barnmat.
• Positionera påskjutaren (6a) så som
visas i bilden och sätt in stavmixer-
tillsatsen. För in stavmixertillsatsen (9) i
öppningen tills markeringen på
tillsatsen är i samma linje som
markeringen på motordelen. Vrid sedan
stavmixern 90° medurs tills den låses.
• Sätt in stavmixertillbehöret vertikalt i
kärlet innan du slår på apparaten.
Stavmixern får inte sänkas ned i vätska
till mer än 2/3 av skaftets längd.
• Starta alltid med lägsta hastighet för att
undvika skvättar, öka hastigheten
långsamt därefter.
• Tryck ned on/off-knappen och håll den
nedtryckt så länge du använder stav-
mixertillbehöret.
• När du blandar direkt i kastrullen under
matlagningen, ta först bort kastrullen
från spisen för att skydda stavmixern
från att överhetta.
• För att stänga av apparaten släpper du
först upp strömbrytaren, innan du lyfter
upp skaftet ur kärlet och drar ur kon-
takten.
• För att ta bort stavmixertillbehöret
vrider du det 90° moturs och drar ut det.
Viktigt! Bägaren (10) får bara användas
med stavmixertillbehöret för att blanda
mindre mängder ingredienser. Den bör
inte användas med visp.
Använda hackknivarna (C)
Hackningstillbehöret passar utmärkt till
att hacka kött, ost, lök, örter, vitlök, morot,
valnötter, hasselnötter, mandlar mm.
• Innan du hackar: Skär kött, ost, lök,
vitlök och morötter (se tabell på
sidan 5) i mindre bitar, ta bort stjälkar
från färska örter, skala nötter och ta
bort ben, senor och brosk från kött.
• Säkerställ att anti-halkringen (11d) har
satts fast på hackningsskålen.
• Varning! Ta försiktigt bort plastskyddet
från knivbladen (11b). Knivbladen är
mycket vassa! Håll alltid i den övre
plastdelen.
• Placera knivbladsinsatsen på skålens
mittapp och tryck ned den tills den
sitter på plats.
• Lägg ingrediensen som ska hackas i
skålen.
• Sätt på locket (11a) på skålen och
kontrollera att det sitter fast ordentligt.
• Placera påskjutaren (6a) så som visas
och för in stiftet av hackarens lock, så
att markeringen på hackarens lock är i
en linje med markeringen på motor-
delen. Vrid sedan motorn 90° medurs
tills den låses.
• Starta alltid med lägsta hastighets-
inställning och öka långsamt under
användning.
• Håll strömbrytaren nedtryckt så länge
du använder hackknivarna och håll
alltid i motordelen med handen.
Använd turboinställningen för att hacka
hårda livsmedel (exempelvis hård ost).
• När du hackar kokta ingredienser bör
du låta dem svalna några minuter innan
du lägger dem i hackskålen.
• När du har använt maskinen färdigt
stänger du av den genom att släppa
upp strömbrytaren och dra ur kontak-
ten innan du börjar plocka isär den.
5722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 345722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 34 25.11.14 14:1725.11.14 14:17