43
Kontrollera undertill på
tillbehöret så att pastan inte
har fastnat mellan valsarna.
E
Separera de två ändarna
av pastaarket och placera
vart och ett av arken över
valsarna.
F
Placera tratten för fyllningen
över degarket i den
riktning som visas. Tryck
nedåt tills du hör ett klick.
Trattens kanter ska vidröra
ravioliverktyget.
G
Använd den medföljande
skeden för att fylla tratten
med 1–2 skedar av önskad
fyllning. Se till att fyllningen
är jämnt utspridd i tratten,
ända ut i hörnen. Pressa
försiktigt fyllningen nedåt
med skeden.
H
Vrid långsamt vredet
moturs samtidigt som du
kontrollerar att arket av
ravioli flyter fritt genom
botten av tillbehöret. Tillsätt
mer fyllning om det behövs.
Placera raviolin på en lätt
mjölad yta och låt den torka
i minst 10 minuter.
I
Separera bitarna av ravioli
genom att riva försiktigt
längs perforeringen.
Tips och idéer
O
Mjöl av olika
tillverkningsdatum kan
kräva olika mängd vätska.
När du gör deg för ravioli
ska den vara mjuk och
smidig, inte kladdig. Om
degen är för kladdig
tillsätter du en extra tesked
mjöl i taget och mixar tills
du får en smidig deg.
O
Öva innan du gör ravioli
första gången genom att
använda tillbehöret utan att
tillsätta någon fyllning.
O
För att förhindra att raviolin
klibbar fast på valsarna kan
du pudra pastaarket med
mjöl innan du för in det
mellan valsarna.
O
Se till att all fyllning i tratten
används upp innan du
når änden av pastaarket.
(Använd skeden för att
avlägsna överbliven fyllning,
annars kan fyllningen
samlas på valsarna).
O
För att förhindra att raviolin
öppnar sig och för att alla
ska få samma form, ska du
se till att pastaarket har
en jämn tjocklek och är
centrerat mellan valsarna.
O
Mjuka fyllningar utan för
mycket vätska fungerar
bäst i raviolitillbehöret.
Tillaga ravioli
1 Koka upp vatten i en kastrull
fylld till tre fjärdedelar. Tillsätt
salt efter smak.
2 Om du vill kan du tillsätta en
liten mängd olivolja i vattnet
eftersom pastan då inte
klibbar ihop så lätt.
3 Tillsätt pastan och koka sakta
i cirka 5 minuter efter smak.
Obs! Om du lagar söt ravioli ska
du ersätta saltet med två msk
socker.
Skötsel och rengöring
Se bilderna
J
–
K
Sänk inte ner raviolitillbehöret
i vatten.
Använd inte knivar eller
vassa föremål för att rengöra
tillbehöret
Eftersom detta kan skada
tillbehöret.
Kör inte en kökshandduk eller
någon annan rengöringstrasa
genom valsarna för att rengöra
dem.
J
&
K
Ta bort tratten
från tillbehöret och öppna
plastföraren för att enkelt
komma åt valsarna.