Kenwood KAX93.A0ME Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

41
Säkerhet
O
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
O
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
O
Stäng av och dra ur sladden innan
du monterar eller tar bort delar, då
du inte använder apparaten och före
rengöring.
O
Lämna aldrig apparaten obevakad
när den är igång.
O
Håll fingrarna borta från rörliga delar
och öppningarna på apparaten.
O
Stoppa aldrig in metallföremål eller
vassa föremål mellan valsarna.
O
Använd aldrig ett skadat tillbehör
och/eller apparat.
O
Sätt alltid fast lösa delar och kläder
innan du använder tillbehöret.
O
Felaktig användning av tillbehöret
kan leda till personskada.
O
Använd inte apparaten nära, eller
hängande över, kanten av arbetsytan
eller bruka kraft mot tillbehöret då
det är monterat Detta kan göra att
enheten blir instabil och tippar över,
vilket kan leda till personskada.
8-10cm
Vik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa
Svenska
42
Tillbehöret har twist-anslutning
och är utformat för att
passa direkt till den senaste
generationen Kenwood Chef-
modeller (dvs. TYPE KVC-, KVL-
och KCC-).
Tillbehöret passar även de
kMix-köksmaskiner som har ett
låghastighetsuttag för tillbehör
(TYPE KMX).
För att tillbehöret ska passa
köksmaskinen måste båda
delarna ha twist-anslutning
.
Om köksmaskinen har bar-
anslutning behöver
du en adapter för att
kunna använda tillbehöret.
Adapterns referenskod
är KAT001ME. Ytterligare
information om adaptern och
inköpsplatser hittar du på:
www.kenwoodworld.com/twist.
Före första användningen
O
Torka ren apparaten med en
fuktad trasa. Sänk inte ned
den i vatten.
Förklaring till bilder
KAX93.A0ME
1
Raviolitillbehör
A Stomme
B Vred
C Valsar
D Plastförare
2
Tratt för fyllning
3
Sked för fyllning
4
Borste för rengöring
Montera ihop
Se bilderna
A
B
A
Lyft bort locket för
låghastighetsuttaget.
O
Innan du monterar
tillbehöret på apparaten
tar du bort tratten för
fyllningen och ser till att
plastföraren har satts på
plats.
B
Tillbehöret sätts in i
låghastighetsuttaget i
positionen som visas på
bild. Rotera tills det låser på
plats.
Använda
raviolitillbehöret
Se bilderna
C
D
Kavla ut pasta med hjälp av
tillbehöret KAX980.
Kavla ut pasta på inställning 6,
vilket motsvarar en tjocklek på
cirka 1,2 mm.
Obs! Om du använder
tillbehöret KAX99.A0 för att
kavla ut pastan får du skära den
till rätt bredd.
Se till att pastaarket har samma
bredd som valsarna.
C
Pudra båda sidorna av
pastaarket med mjöl och vik
det på mitten.
D
För in den vikta änden av
pastaarket mellan valsarna.
Vrid vredet moturs ett
kvarts varv för att mata in
pastan mellan valsarna och
för att försluta pastaarkets
ände.
O
Flytta inte apparaten och fäll inte upp
huvudet när ett tillbehör är monterat
eftersom köksmaskinen blir instabil.
O
Använd aldrig ett tillbehör som inte
är godkänt.
O
Låt inga föremål ligga ovanpå
raviolitillbehöret.
O
Se handboken för köksapparaten för
ytterligare säkerhetsinformation.
43
Kontrollera undertill på
tillbehöret så att pastan inte
har fastnat mellan valsarna.
E
Separera de två ändarna
av pastaarket och placera
vart och ett av arken över
valsarna.
F
Placera tratten för fyllningen
över degarket i den
riktning som visas. Tryck
nedåt tills du hör ett klick.
Trattens kanter ska vidröra
ravioliverktyget.
G
Använd den medföljande
skeden för att fylla tratten
med 1–2 skedar av önskad
fyllning. Se till att fyllningen
är jämnt utspridd i tratten,
ända ut i hörnen. Pressa
försiktigt fyllningen nedåt
med skeden.
H
Vrid långsamt vredet
moturs samtidigt som du
kontrollerar att arket av
ravioli flyter fritt genom
botten av tillbehöret. Tillsätt
mer fyllning om det behövs.
Placera raviolin på en lätt
mjölad yta och låt den torka
i minst 10 minuter.
I
Separera bitarna av ravioli
genom att riva försiktigt
längs perforeringen.
Tips och idéer
O
Mjöl av olika
tillverkningsdatum kan
kräva olika mängd vätska.
När du gör deg för ravioli
ska den vara mjuk och
smidig, inte kladdig. Om
degen är för kladdig
tillsätter du en extra tesked
mjöl i taget och mixar tills
du får en smidig deg.
O
Öva innan du gör ravioli
första gången genom att
använda tillbehöret utan att
tillsätta någon fyllning.
O
För att förhindra att raviolin
klibbar fast på valsarna kan
du pudra pastaarket med
mjöl innan du för in det
mellan valsarna.
O
Se till att all fyllning i tratten
används upp innan du
når änden av pastaarket.
(Använd skeden för att
avlägsna överbliven fyllning,
annars kan fyllningen
samlas på valsarna).
O
För att förhindra att raviolin
öppnar sig och för att alla
ska få samma form, ska du
se till att pastaarket har
en jämn tjocklek och är
centrerat mellan valsarna.
O
Mjuka fyllningar utan för
mycket vätska fungerar
bäst i raviolitillbehöret.
Tillaga ravioli
1 Koka upp vatten i en kastrull
fylld till tre fjärdedelar. Tillsätt
salt efter smak.
2 Om du vill kan du tillsätta en
liten mängd olivolja i vattnet
eftersom pastan då inte
klibbar ihop så lätt.
3 Tillsätt pastan och koka sakta
i cirka 5 minuter efter smak.
Obs! Om du lagar söt ravioli ska
du ersätta saltet med två msk
socker.
Skötsel och rengöring
Se bilderna
J
K
Sänk inte ner raviolitillbehöret
i vatten.
Använd inte knivar eller
vassa föremål för att rengöra
tillbehöret
Eftersom detta kan skada
tillbehöret.
Kör inte en kökshandduk eller
någon annan rengöringstrasa
genom valsarna för att rengöra
dem.
J
&
K
Ta bort tratten
från tillbehöret och öppna
plastföraren för att enkelt
komma åt valsarna.
44
Recept
Naturell pastadeg
300 g mjöl typ 00
120 g hela ägg
100 g äggulor
Chokladpastadeg
275 g mjöl typ 00
25 g kakaopulver
120 g hela ägg
100 g äggulor
Metod
1 Lägg ingredienserna
i köksapparatens
blandningsskål.
2 Mixa med degkrok på
hastighet 1–2 i 2–3 minuter.
3 Samla ihop blandningen och
knåda den för hand tills du får
en smidig deg.
4 Linda in degen i plastfolie och
låt den vila i 20 minuter för
bästa resultat.
5 Kavla ut degen med hjälp
av verktyg KAX980/KAX99.
A0ME till inställning 6.
Fyllning med spenat
och ricotta
250 g ricottaost
50 g parmesanost (riven)
100 g färsk spenat
Metod
1 Mjukna spenaten i en
stekpanna. Pressa ur vätskan
ur den mjuknade spenaten
med hjälp av en kökshandduk.
2 Hacka spenaten fint.
3 Placera spenat, ricotta och
parmesan i en skål och mixa
väl för att skapa en slät
fyllning.
Obs!
O
Använd en matberedare för
att bearbeta fyllningen för
bästa resultat och mixa i 60
sek.
Apelsinchoklad-
fyllning
250 g ricottaost
20 g kakaopulver
20 g florsocker
20 g mörk choklad (fint
riven)
Rivet skal av 1 apelsin
Metod
1 Lägg ingredienserna i en
skål och mixa till en jämn
blandning.
Service och
kundtjänst
O
Om du får problem
med att använda något
tillbehör ber vi dig besöka
www.kenwoodworld.com
innan du ringer kundtjänst.
O
Produkten omfattas av en
garanti som efterföljer alla
lagstadgade bestämmelser
vad gäller garanti och
konsumenträttigheter i
inköpslandet.
O
Om din Kenwood-produkt
inte fungerar som den
ska eller om du upptäcker
fel ber vi dig att lämna
eller skicka in den till ett
godkänt KENWOOD-
servicecenter. För aktuell
information om närmaste
godkända KENWOOD-
servicecenter besök
www.kenwoodworld.com
eller Kenwoods webbplats
för ditt land.
O
Tillverkad i Italien.
Raviolitillbehöret
O
Pudra tillbehöret med mjöl
och använd den medföljande
borsten för att rengöra
tillbehöret.
Sked tratt för fyllningen
O
Diska med varmt vatten och
diskmedel.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118

Kenwood KAX93.A0ME Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för