11
För att stänga av, hålls
ON/OFF-knappen intryckt ca 5
sekunder. Detta resulterar i att en
nedräkning från "3" till "1" sker på
temperaturfönstret. När "1" har nåtts
stängs frysen av. Temperaturfönstret
slocknar.
Produkten kan inte stängas av på
detta sätt om den är strömlös, d.v.s.
om anslutningssladden inte är
inkopplad eller att det är
strömavbrott. När produkten får ström
igen återgår den till de inställningar
den hade innan den blev strömlös.
Observera! Om frysdelen stängs av
kommer även kyldelen att stängas av.
Temperaturlarm
Den röda varningslampan blinkar och
en ljudsignal startar när det är
varmare än -12°C
(temperaturinställning mellan -15°C
och -24°C) eller varmare än -3°C
(temperaturinställning mellan -6°C
och -14°C). Samtidigt börjar det att
blinka i temperaturfönstret.
Avstängning
:
Stäng av ljudsignalen med
avstängningsknappen. Det slutar
blinka i temperaturfönstret.
Den röda varningslampan slocknar
när temperaturen i frysen åter blir
kallare än -11°C
(temperaturinställning mellan -15°C
och -24°C) eller kallare än -2°C
(temperaturinställning mellan -6°C
och -14°C).
Ta reda på vad som orsakade larmet.
Se avsnittet "Om något inte fu n gerar
tillfredsställande".
-
-
ACTION FREEZE
Temperaturminne t indikerar att skåpet
har larmat.
Så här fungerar temperaturminnet:
När temperaturen i frysen åter blir
kallare än -11°C
(temperaturinställning mellan -15°C
och -24°C) eller kallare än -2°C
(temperaturinställning mellan -6°C
och -14°C) upphör ljudlarmet. Skåpet
indikerar att larmet varit utlöst genom
att temperaturfönstret och den röda
varningslampan blinkar.
Då avstängningsknappen trycks in
visas skåpets varmaste temperatur
under larmet och "blinkningen"
stängs av. Temperaturangivelsen kan
vara hjälp för att avgöra om varorna
går att använda eller ska kasseras.
-
-
ACTION FREEZE
18
Gäller vid temperaturinställning mellan
-15°C och -24°C
Vid ca -12°C:
kan de flesta varor frysas om direkt.
Glass är mycket temperaturkänsligt
och bör konsumeras snarast.
Vid -9°till -2C°:
bör varorna tillagas (upphettas) innan
de konsumeras eller fryses om.
Skaldjur som tinat bör inte
konsumeras.
Kontrollera dock alltid själv matens
kvalitet för att avgöra om den kan
frysas om eller måste kasseras.