Zanussi ZT1602-1R Användarmanual

Kategori
Frysar
Typ
Användarmanual
30
Innan installation och användning av skåpet läs noggrannt igenom bruksanvisningen. Den
innehåller säkerhetsåtgärder, tips, information och uppslag. Om kylskåpet används enligt
instruktionerna kommer det att fungera som det ska och vara till största belåtenhet.
Symbolerna nedan hjälper dig att lättare hitta information.
Säkerhetsåtgärder
Denna symbol upplyser dig om varningsord och information gällande ditt skåp.
Tips och användbar information.
Miljö-information.
Symbol för uppslag
Vid denna symbol hittar ni uppslag om förvaring av matvaror.
SE
31
Innehållsf
Innehållsf
ör
ör
t
t
ec
ec
kning
kning
Viktig säkerhetsinformation .........................................................................................................32
Allmänna säkerhetsåtgärder.......................................................................................................32
Åtgärder för barns säkerhet........................................................................................................32
Säkerhets åtgärder för installation..............................................................................................32
Instruktion för användaren...........................................................................................................33
Allmän information......................................................................................................................33
Skåpets beskrivning, huvudkomponenter...................................................................................33
Hantering av skåpet....................................................................................................................34
Att starta skåpet.....................................................................................................................34
Att kontrollera temperatur-inställning......................................................................................34
Tips för lagring .......................................................................................................................35
Lagringstid och matens temperatur .......................................................................................35
Hur man använder det två-stjärniga köldfacket .....................................................................35
Hur man använder kylutrymmet.............................................................................................35
Hur man gör iskuber ..............................................................................................................36
Användbara råd och tips.............................................................................................................36
Tips och uppslag ........................................................................................................................36
Energibesparande..................................................................................................................36
Skåpet och miljön...................................................................................................................36
Underhållning..............................................................................................................................36
Avfrostning .............................................................................................................................36
Regelbunden rengöring .........................................................................................................36
Om skåpet inte används ........................................................................................................36
Felsökning...................................................................................................................................37
Byte av lampa ........................................................................................................................37
Om något ej fungerar..................................................................................................................37
Installations - instruktioner..........................................................................................................38
Teknisk data................................................................................................................................38
Att installera skåpet ....................................................................................................................38
Transport och uppackning......................................................................................................38
Rengöring...............................................................................................................................38
Ställ skåpet på plats...............................................................................................................39
Omhängning av dörr ..............................................................................................................40
Elektrisk koppling...................................................................................................................40
Lagringstidstabell (1) ....................................................................................................................41
Lagringstidstabell (2)....................................................................................................................42
Konsumentköp EHL och service .................................................................................................43
Konsumentköp EHL....................................................................................................................43
Konsumentkontakt .................................................................................................................43
Service och reservdelar.........................................................................................................43
SE
32
V
V
iktig säk
iktig säk
er
er
he
he
tsinf
tsinf
or
or
mation
mation
Åtgärder för barns
säkerhet
Låt aldrig barn leka med skåpets emballage.
Plast kan orsaka kvävning.
Vuxna ska hantera skåpet. Låt ej barn leka
med det eller dess reglage.
Vid kassering av skåpet, stäng av skåpet och
dra ut stickkontakten, klipp av
anslutningssladden (så nära skåpet som
möjligt) och avlägsna dörren. Därigenom
undviks att lekande barn kan låsa in sig i
skåpet (risk för kvävning) eller kan råka ut för
andra livsfarliga situiationer.
Säkerhets åtgärder för
installation
Placera skåpet mot vägg för att förebygga
risken för beröring av varma delarna
(kompressor, kondensator) och därmed undviks
eventuella brännskador.
För din egen säkerhet och egendom
se till att bruksanvisningen alltid finns
till hands. Tillverkarna är ej ansvariga för
skador som åstadkommits genom
försummelse.
Vid flyttning av skåpet, se till att kontakten är
urtagen.
Vid placering av skåpet se till att inte den står
på sladden.
Se till att det finnas tillräckligt med
luftcirkulation runt om skåpet. Underlåtenhet
kan leda till överhettning. Följ
installationsinstruktioner för lämplig
ventilation.
Allmänna
säkerhetsåtgärder
Spara bruksanvisningen då den måste finnas
med om skåpet säljs eller överlåts till annan
person.
Skåpet är avsett för förvaring av matvaror för
normalt hushållsbruk enligt denna
bruksanvisning.
Endast specialiserade företag med
behörighet kan genomföra
underhållsarbete, reparation och byte av
elsladden. Endast reservdelar tillhandahållna
av dessa ska användas, annars finns det risk
för skador på person eller produkt.
Skåpet är strömlöst endast om sladden är
urkopplad. Innan städning och underhållning
måste kontakten vara urkopplad (Dra ej ut
kontakten med själva sladden) Om uttaget är
svårt att nå, stäng av skåpet genom att stänga
av strömmen.
Elsladden får ej förlängas.
Använd ej skåpet utan lampskydd för inre
belysningen.
Under städning, tining och uttagning av
djupfryst mat eller islådan, låt inte vassa eller
hårda föremål komma i kontakt med
kylsystemet då de kan orsaka skada på skåpet.
Se till så att inte vätska kommer i kontakt med
termostat och belysningslåda.
Glass och is kan orsaka skador om de intas
direkt uttagna ur frysen.
Efter upptiningen kan inte varorna omfrysas
utan de måste förbrukas snarast.
Förvara konsumentförpackade frysvaror enligt
tillverkarens anvisningar.
Försök aldrig att påskynda
upptiningsprocessen med hjälp av elektriska
apparater eller kemikalier.
Ställ aldrig något varmt på plastdelarna.
Förvara aldrig explosiva gaser eller vätskor i
kyl- eller frysutrymme då de kan explodera.
Förvara inte kolsyrad dryck, dryck på flaska
eller frukt i glasburk i frysutrymmet.
SE
33
Ins
Ins
tr
tr
uktion f
uktion f
ör an
ör an
v
v
ändar
ändar
en
en
Skåpets beskrivning, huvudkomponenter
Allmän information
Skåpets officiella benämning är kylskåp med två-
stjärnigt köldfack avsett för normalt hushållsbruk.
Enligt dess beskrivning är den avsedd för att
rymma frysta och djupfrysta varor under en
begränsad tid och för is-framställning.
Skåpet uppfyller standardkraven mellan olika
temperaturnivåer enligt klimatklassificering.
Bokstavssymbolen för klimatnivå finns angiven
på typskylt.
1. Frysutrymme
2. Avrinningsbricka
3. Trådhylla
4. Glashylla
5. Grönsakslåda
6. Typskylt
7. Justerbara fötter
8. Islåda
9. Smörfack
10. Belysningslåda
11. Dörrfack
12. Packning
13. Flaskfack
14. Ägghållare
15. Luftventilation
16. Ventilationsgaller
17. Kondensator
18. Kompressor
SE
34
Att starta skåpet
Placera tillbehören inne i kylskåpet och sätt i
kontakten i vägguttaget. För att starta
nedkylningen, vrid kontrollvredet på högra sidan
om kylutrymmet från 0 medurs enligt illustration.
På läge 0 är kylskåpet ur drift.
Nästa stycke ger instruktioner för inställning.
Hantering av skåpet
Att kontrollera temperatur-
inställning
Termostatisk reglering avbryter skåpets gång
automatiskt under lång eller kort tid beroende på
inställning sedan återställs den när den uppnått
nödvändig temperatur.
Vridning av kontrollvredet mot de högre siffrorna
ger en mer intensiv kyla.
I frysfacket kan -12 °C eller lägre uppnås om
termostatens kontrollvred vrids till 3. I detta fall
kommer temperaturen i kylutrymmet automatiskt
att ligga på omkring +5 °C eller under. Läge 3
uppfyller i allmänhet behoven för kylning av mat.
Temperaturen i kylskåpet påverkas inte bara av
termostatens position utan också av omgivande
temperatur, antal gånger dörren öppnas och
mängden av mat nyinställd i kylskåpet osv.
Vid max-inställning, läge 5 då minskad
temperatur krävs p ga t ex värmebölja kan
kompressorn vara i drift oavbrutet. Detta skadar
inte kylskåpet.
Avrinningsbrickan bör placeras enligt
tabellen nedan för att kylskåpet ska
kunna fungera på bästa sätt.
Om omgivande Placering av
Sort temperatur är avrinningsbricka
högre än
TT 160** +25 °C Öppen (pos. 1)
För att ställa in öppen position måste
avrinningsbrickan i illustrationen vara
utdragen till samma nivå som frysfacket i
samma riktning som pil 1, på så sätt kan större
mängd av kall luft komma in i facket för färsk
mat, (metoden under sommaren). Om stängd
position (metoden under vintern) behövs,
skjut in avrinningsbrickan i samma riktning
som pil 2.
Om du behöver flytta avrinningsbrickan tex vid
städning, lyft upp bakre delen av
avrinningsbrickan och ta ut den.
SE
35
Tips för lagring
Tänk på skissen i illustration vid placeringen av
olika matvaror.
1. Lagring av fryst mat, is-framställning och
förvaring av glass.
2. Konditorivaror, färdiglagad mat
3. Mat i karott etc.
4. Burkmat (öppnad)
5. Mejeriprodukter
6. Färskt kött, kallskuret, korv osv.
7. Frukt, grönsaker, sallad
8. Ost, smör
9. Ägg
10. Yoghurt gräddfil
11. Små flaskor, läskedryck
12. Stora flaskor
Lagringstid och matens temperatur
Tabellerna i slutet av användarinstruktioner ger
information om lagringstid i frys och kylfacken.
Lagringstid kan ej beräknas exakt på förhand, det
beror på matens färskhet och behandling innan.
Därför räknas lagringstiden mer som informativ.
Det går att bevara snabbfryst mat på detta sätt
bara om den inte har tinats - även för en kort tid.
Hur man använder det två-stjärniga
köldfacket
Köldfacket är avskilt från kylfacket medv
avrinningsbrickan.
-12 °C eller lägre kan uppnås beroende på
termostatvredets läge.
Mindre kvantitet av färsk mat kan frysas in i det
två-stjärniga köldfacket men lagring för en längre
period rekommenderas ej.
Låt inte varm mat komma i kontakt med den redan
frysta maten i köldfacket.
Hur man använder kylutrymmet
För att den kalla luften ska kunna cirkulera
fritt se till att inte täcka hyllorna med papper,
brickor osv.
Ställ inte in varma varor, utan vänta tills
de svalnat något, (rumstemperatur) på så
sätt undviker du onödig frostbildning.
Täck över alla varor ordentligt (plast och
aluminiefolie), lukt och smak kan annars
spridas mellan varorna. På så sätt behåller
maten sin fuktighet och exempelvis grönsaker
blir inte uttorkade på bara några dagar.
SE
36
Hur man gör iskuber
Fyll den medföljande islådan med vatten och ställ
in den i frysfacket. Att blöta undersidan innan kan
ge en snabbare infrysningstid, samt vridning av
termostatvredet till max-läge. Glöm ej att ställa om
termostatvredet till lämpligt läge efteråt.
Färdigfrysta iskuber kan lättast tas ur islådan
under rinnande vatten och med ett lätt slag eller
vridning.
Användbara råd och tips
Lägg märke till de ställbara hyllorna, de ökar
kylutrymmets använbarhet betydligt. Det är
möjligt att ordna om hyllorna när dörren står
öppen i 90° vinkel.
Tips och uppslag
Detta kapitel innehåller praktiska tips och uppslag
om användning av skåpet för att uppnå maximalt
energibesparande, det finns också
miljöinformation om skåpet.
Energibesparande
Undvik att placera skåpet på en solig plats eller
i närheten av någonting som utstrålar värme.
Se till att kondensator och kompressor får
tillräckligt ventilation. Täck ej över delarna där
ventilationsgallret sitter.
Slå in alla varor i täta förpackningar så undviks
onödig frostbildning.
Ha inte dörren öppen onödigt länge.
Förvara vätska i slutna kärl.
Varm mat och vätska ska ha rumstemperatur
innan den ställs in i skåpet.
Frosta av frysen när frostlagret är mer än
4-5 mm tjock.
Håll kondensatorn ren.
Skåpet och miljön
Isoleringen och köldmediet i skåpet är oskadliga
för ozonlagret. Skåpet ska ej kasseras på vanligt
sätt dvs tillsammans med stadssopor Undvik att
skada avkylningsenheten, särskilt på baksidan vid
värmeväxlaren. Kontakta kommunen eller din
återförsäljare för närmare information.
Material som använts i skåpet markerade
med symbol är återvinningsbart.
Underhållning
Avfrostning
En viss mängd frost bildas alltid iett
frysutrymme.
Tjock isbeläggning har en isolerande effektoch
minskar kyleffektiviteten när temperaturenstiger
i frysen och kräver då mer energi.
Vi rekommenderar avfrostningnär
frostlagret är 4-5 mm tjockt.
Tag ut varorna ur skåpet, sätt fast
droppbrickanoch stäng av skåpet.
Efter ett par timmar är det dags att
tömmadroppbrickan. Placera ett kärl under
brickanoch drag ut plastpluggen i botten på
dropp-brickan.
Sätt tillbaka plastpluggen närvattnet är tömt
och starta skåpet igen.
Regelbunden rengöring
Rengör gärna kylskåpet var 3:e - 4:e vecka.
Rengöringsmedel för hushåll eller tvål får ej
användas.
Efter att ha stängt av elen, rengör skåpet med
ljummet vatten.
Rengör dörrens magnet-gummi med rent
vatten.
Efter rengörning, anslut stickkontakten till
vägguttaget.
Det är praktiskt att avfrosta frysfacket när det är
tomt.
Damm och smuts som samlas bakom
kylskåpet bör avlägsnas och kondensatorn bör
torkas av två gånger om året.
Om skåpet inte används
Om skåpet inte ska användas under en längre
tid följ dessa råd:
Stäng av skåpet och dra ur stickkontakten ur
vägguttaget alt skruva ur säkringen.
Ta ut varorna ur skåpet.
Avfrosta och rengör som i tidigare anvisningar.
Lämna skåpet öppet för att undvika instängd
luft.
SE
37
Felsökning
Byte av lampa
Om lampan ej tänds kan du byta ut den enl.
nedan.
Skåpet ska vara strömlöst.
Snäpp av lampans hölje enligt illustrationen i övre
pilens riktning, tag sedan bort höljet i nedre pilens
riktning, glödlampan kan nu bytas ut.
(Glödlampans modell: Mignon 322, 230 V, 15 W,
E 14 thread)
Efter lampbyte, sätt tillbaka lampans hölje och
anslut skåpet igen.
Avsaknaden av lampan påverkar ej kylskåpets
gång.
Om något ej fungerar
Under skåpets gång kan små men besvärliga
problem dyka upp, som ej behöver åtgärdas av en
tekniker. I nästa kapitel finns information om olika
fel för att undvika onödiga kostnader för
reparation.
Fäst uppmärksamhet på att skåpet kan låta något
under gång (kompressor, och cirkulations ljud).
Det är inget fel, bara skåpets normala gång.
Fäst uppmärksamhet på att skåpet fungerar
med avbrott, så att när kompressorn
stannar betyder det inte att strömmen är bruten.
Därför ska du se till att dra ut stickkontakten ur
vägguttaget innan du rör skåpets elektriska delar.
Om inte råden ger resultat, kontakta närmaste återförsäljare.
Problem
Det är för varmt i frysen.
Det är för kallt i skåpet
Skåpet går inte alls.
Skåpets ljudnivå är för hög.
Möjlig orsak
Det är för mycket frost i skåpet, med än 5 mm.
Termostaten har för låg inställning.
För mycket varor för infrysning har lagts in.
Om varma varor har lagts in i frysen.
Dörren är inte riktigt stängd.
Termostaten har för hög inställning.
Droppbrickan är i stängd position.
Det finns ingenluftcirkulation i skåpet.
Termostaten har för hög inställning.
Droppbrickan är i öppen position.
Stickkontakten sitter inte i ordentligt.
Säkringen är sönder.
Termostaten är 0 ställd.
Skåpet är inte uppställt ordentligt.
Lösning
Avfrosta.
Ställ in en kallare temperatur.
Mindre mängd för infrysning.
Vänta några timmar och kontrollera
temperaturen igen.
Kontrollera dörren.
Ställ in en varmaren temperatur.
Öppen den.
Se till att luften kan cirkula mellan varorna.
Ställ in en varmare temperatur.
Stäng den.
Kontrollera kontakt.
Kontrollera säkring.
Kontrollera inställn.
Kontrollera att skåpet står stabilt.
SE
38
Ins
Ins
t
t
allations - ins
allations - ins
tr
tr
uktioner
uktioner
Teknisk data
Att installera skåpet
Transport och uppackning
Leverera skåpet i originalförpackningen, det
ska stå lodrätt med hänsyn till
skyddsvarningar på emballaget.
Efter varje transport, låt skåpet stå ca. två timmar
innan det sätts igång.
Packa upp skåpet och kontrollera att det är felfritt
och utan skador. Eventuella skador ska
omedelbart anmälas till återförsäljaren. I detta fall
ska emballaget behållas.
Rengöring
Ta bort tejpen som har hållit fast de lösa delarna
under transporten.
Tvätta sedan skåpet invändigt med ljummet vatten
och ett milt handdiskmedel. Använd en mjuk
trasa.
Efter rengörning, torka av skåpet inuti.
Modell/Typ
Totalkapacitet (l)
Nettokapacitet (l)
Bredd (mm)
Höjd (mm)
Djup (mm)
Energiförbrukning (kW/24h)
(kW/år)
Energiklass enligt EU-standard
Stjärnklass, frysfack
Märkeffekt (W)
Vikt (kg)
ZT 1602-1 R (TT 160**)
Frysfack: 20
Kylutrymme: 137
Frysfack: 20
Kylutrymme: 118
550
850
600
0,75
274
C
**
100
35
SE
39
Ställ skåpet på plats
Omgivande temperatur påverkar skåpets
energiförbrukning och funktion. Vid placeringen,
tänk på att det är praktiskt att placera skåpet på
en plats med omgivande temperaturnivåer enligt
klimatklassificeringen som finns angiven i tabellen
nedan och också återfinns på typskylten i skåpet.
Klimatklassificering Omgivande temperatur
SN +10 --- +32 °C
N +16 --- +32 °C
ST +18 --- +38 °C
Om omgivande temperatur ligger under lägsta
temperatur i tabellen kan temperaturen i kylfacket
falla under fastställd temperatur.
Om omgivande temperatur överstiger den högre
temperaturen i tabellen måste kompressorn
arbetar längre, vilket ger sammanbrott i
automatiska avfrostning och detta höjer
temperaturen i kylfacket och ökar energi-
konsumtionen.
Vid placering av skåpet, se till att det stå rakt
uppställt och vilar stadigt på alla fötter. Detta
uppnås med två justerbara fötter (1) under skåpet
längst fram. 1-1 mellanläggsbrickor (2) medföljer
som tillbehör till justerbara fötter. Om utjämning av
skåpet behövs, kan mellanläggsbrickorna tas bort.
Skåpet ska inte stå i direkt solljus eller i närheten
av någon värmekälla tex. spis, element.
Om det är oundvikligt på grund av begränsade
möbleringsmöjligheter, ta då hänsyn till dessa
rekommendationer för minimumavstånd:
Mellan skåpet och gas- eller elspis måste 3 cm
finnas emellan. Om mindre, se till att sätta en
0,5 - 1 cm flamsäker isolering mellan
apparaterna.
Mellan skåpet och olje- eller vedeldad spis
måste avståndet vara 30 cm eftersom de
utstrålar mer värme.
Kylskåpet är utformat att fungera platt mot
väggen.
Vid placering av kylskåpet behåll de
minimala avstånd rekommenderade i
illustration.
A: placering under ett väggskåp.
B: placera fristående.
SE
40
Omhängning av dörr
Skulle skåpets placering eller hantering kräva det,
kan omhängning av dörren bytas från höger till
vänster sida.
Följande steg skall utföras med hjälp av illustration:
Ta ut stickkontakten ur vägguttaget.
Luta skåpet bakåt försiktigt så att inte
kompressorn rör vid golvet. En person håller
skåpet i en säker position medan den andre
fortsätter med dörrbytet.
Skruva loss de justerbara fötterna som sitter på
båda sidorna (2 stycken), sedan skruvarna som
håller de nedre gångleden på plats (3 stycken)
Sätt i bulten i den nedersta gångledsplattan i
samma riktning som pilen.
Fäst plattan på andra sidan utan att flytta dörren.
Skruva i skruven som tagits från den andra sidan
och också de justerbara fötterna (2 stycken).
Ställ sedan upp skåpet.
För att sätta fast det övre gångledet, skruva loss
de två (2) skruvarna som fäster överstycket i
plast bakpå skåpet.
Skjut bak överstycket och lyft detsamma ur fäst-
delarna.
Skruva loss skruvarna som fäster det övre
gångledet (2 stycken).
Sätt i bulten i den nedersta gångledsplattan i
samma riktning som pilen.
Passa och fäst gångledsplattan på andra sidan
utan att flytta dörren.
Sätt tillbaka överstycket i plast i fästdelarna och
dra den framåt.
Fäst överstycket med skruvarna (2 stycken) på
baksidan av skåpet.
Placera skåpet på dess plats, gör inställningarna
och anslut det.
Om du ej vill utföra omhängningen själv, kontakta
närmaste behörig fackman eller återförsäljare.
Elektrisk koppling
Detta kylskåp är utformat att fungera med
strömstyrka 230 V AC (~) 50 Hz
matarströmkrets.
Stickkontakten måste sättas i ett jordat uttag.
Om sådan inte finns, rekommenderas att
kontakta en elektriker som kan åtgärda detta
Uttaget skall uppfylla standardkrav för närhet
till kylskåp.
Detta skåp uppfyller med följande
E.E.C-direktiv:
73/23 EEC satta 73.02.19 (Lågspännings-
direktiv) och efterföljande modifikationer,
89/336 EEC satta 89.05.03
(Elektromagnetisk Kompatibilitetsdirektiv)
och efterföljande modifikationer
SE
41
Lagr
Lagr
ings
ings
tids
tids
t
t
a
a
bell (1)
bell (1)
Tid och metod för lagring av färskvaror i kylskåpet.
Notera:
X Vanlig förvaringstid
x Möjlig förvaringstid vid riktigt färska produkter
Mat Lagringstid i dagar Förpackningsmetod
1234567
Rått kött XXx x x plastfolie, luft-tätt
Kokt kött XXXx x x täckt skål
Stekt kött XXXx x täckt skål
Rå köttfärs X täckt skål
Stekt köttfärs XXx x täckt skål
Kallskuret XXx x plastfolie, cellofanpapper, fettåligt
papper
Färsk fisk X x x plastfolie, luft-tätt
Kokt fisk XXx x täckt skål
Stekt fisk XXx x x täckt skål
Burkfisk,öppnad X x x täckt skål
Färsk kyckling XXXx x x plastfolie, luft-tätt
Stekt kyckling XXXx x x täckt skål
Färsk höna XXx x x plastfolie, luft-tätt
Kokt höna XXx x x täckt skål
Färsk gås XXXx x x plastfolie, luft-tätt
Stekt gås XXXXx x x täckt skål
forts. från föregående sida... X
Smör, oöppnat XXXXXXXoriginalförpackning
Smör, öppnat XXxxxxxoriginalförpckning
Mjölk XXXx x originalförpackning
Grädde XXx x plastlåda
Gräddfil XXXXx x x plastlåda
Ost, hård XXXXXXXaluminiumfolie
Ost, mjuk XXXXx x x plastfolie
Ostmassa XXXXx x x plastfolie
Ägg XXXXXXX
Spenat, syra XXx x plastfolie
Gröna ärter& bönor XXXXx x x plastfolie
Svamp XXx x x plastfolie
Morötter,rötter XXXXXXXplastfolie
Paprika XXx x x plastfolie
Tomat XXXXXXXplastfolie
Kål XXXXXx x plastfolie
Snabbruttnande frukt
(jordgubbar, hallon etc.) XXXx x plastfolie
forts. från föregående sida...
Annan frukt XXXXx x x plastfolie
Konserverad frukt, öppnad XXXx x täckt skål
Gräddtårta etc. XXx x täckt skål
SE
42
Mat I kylutrymmet I ** frysfack
+2  +7 °C -12 °C
Grönsaker:
gröna bönor,banan, blandade grönsaker, majs etc 1 dag 30 dagar
Färdig-mat:
vegetariska rätter, köttrester etc. 1 dag 30 dagar
Färdig-mat:
stekar, stuvning etc. 1 dag 25 dagar
Mat från potatis och pasta:
potatismos, gnocchi, chips, kroppkaka mm 1 dag 30 dagar
Soppor:
bönsoppa, köttbuljongsoppa mm, forts.från föregående sida.... 1 dag 30 dagar
Frukt:
körsbär, krusbär, fruktkräm mm 1 dag 30 dagar
Kött:
kyckling, anka, gås, tonfisk mm 1 dag 30 dagar
Isglass, glass 1 dag 3 dagar
Lagr
Lagr
ings
ings
tids
tids
t
t
a
a
bell (2)
bell (2)
Lagringstid för djupfrysta och frysta varor.
SE
SE
43
Konsumentköp EHL
Vid försäljning till konsument i Sverige gäller
Konsumentköp EHL-91 samt övriga EHL-
bestämmelser vilka återförsäljaren
tillhandahåller. Kom ihåg att spara kvittot och
EHL-försäkringsbevis.
Konsumentkontakt
Har du frågor angående produktens funktion
eller användning ber vi dig att kontakta vår
konsumentkontakt på tel. 08  672 53 90 eller
via e-mail på vår hemsida www.zanussi.se
Service och reservdelar
Har du frågor om eller vill beställa service eller
reservdelar ber vi dig att kontakta
återförsäljaren eller vår rikstäckande service på
tel. 020  76 76 76 eller via e-mail på
www.elektroservice.se. Se adressen till ditt
närmaste service-kontor i telefon-katalogen
Gula sidorna under Hushållsutrustning, vitvaror
- service.
Innan du beställer service, enligt EHL
åtagandet, kontrollera först om du kan
avhjälpa felet själv. Här i bruksanvisningen
finns en tabell, som beskriver enklare fel och
hur man kan åtgärda dem. Observera,
elektriska fel skall alltid åtgärdas av certifierad
elektriker.
Innan du kontaktar service, skriv upp följande
enligt dataskylten:
Modellbeteckning
Produktnummer
Serienummer
Inköpstadum
Hur och när uppträder felet ?
K
K
onsumen
onsumen
tk
tk
öp EHL oc
öp EHL oc
h ser
h ser
vice
vice
Modell
Prod.nr
Serie.nr
Datum för inköp:
Konsumentköp EHL
Vid försäljning till konsument i Sverige gäller
Konsumentköp EHL samt övriga EHL-
bestämmelser som erhålls vid köpet. Kom ihåg att
spara kvittot och EHL-försäkringsbevis.
Garanti (i Finland)
Skåpet har två (2) års garanti. Garantivillkoren
uppfyller branschens allmänna villkor och dessa
kan fås av leverantören eller av återförsäljaren.
Spara inköpskvittot som verifikation för
inköpsdatumet, som bestämmer garantitidens
början.
Kostaderna kan debiteras även under tid som
omfattas av kostnadsfri service
- vid omotiverad reklamation.
- om anvisningarna i bruksanvisningen inte följts.
Konsumentkontakt
Har du frågor angående skåpets funktion eller
användning, ber vi dig ringa vår konsumentgrupp,
tel. 020-78 77 50.
I Finland kontaktas konsumentrådgivare på tel.
0200-2662 (0,95 mk/min+lna) eller via e-mail,
Service och reservdelar
Innan service beställs
Läs igenom bruksanvisningen och följ de råd och
anvisningar som ges i avsnittet Om skåpet inte
fungerar tillfredställande. Om service tillkallas
inom denna lisa, riskerar du att själv få stå för
kostnaden. Detta gäller också om du använder
skåpet till annat än det är avsätt för. Service och
reservdelar till ditt skåp får du via din
återförsäljare eller AB Elektroservice (se under
Hushållsutrusting, vitvaror i telefonkatalogens
Gula sidor).
Finland alla servicearbeten och eventuella
reparationer får utföras endast av ett
auktoriserat serviceföretag. Information om det
närmaste auktoriserade serviceföretaget får du
från numret 0200-2662 (0,95 mk/min+lna)* eller
telefonkatalogens gula sidor
hushållsapparatservice.
För att säkra maskinens klanderfria funktion skall
man vid reparationer endast använda originala
reservdelar. För service i Finland ansvarar Oy
Electrolux Kotitalouskoneet Ab HUOLTOLUX, i
Björneborg, tel. (02) 622 33 00.
Uppge skåpets modellbeteckning, produkt- och
serienummer enl. Typskylten, som sitter på
vänster sida i skåpet.
Tillverkaren reserverar sig för ändringar av produkten.
Zanussi
S-105 45 Stockholm
www.zanussi.se
56
Opbe
Opbe
v
v
aringso
aringso
v
v
er
er
sigt, s
sigt, s
k
k
ema (1)
ema (1)
Opbevaringstid og emballage for friske madvarer i køleskabet
Forklaringer:
X sædvanlig opbevaringstid
x mulig opbevaringstid (kun ved meget friske varer)
Madvarer Opbevaringstid i dage Emballage
1234567
Råt kød XXx x x plastfolie, lufttæt
Kogt kød XXXx x x skål/fad med låg
Stegt kød XXXx x skål/fad med låg
Råt hakket kød X skål/fad med låg
Stegt hakket kød XXx x skål/fad med låg
Afskåret pålæg, wienerpølser XXx x plastfolie, cellofan,
smørrebrødspapir
Frisk fisk X x x plastfolie, lufttæt
Kogt fisk XXx x skål/fad med låg
Stegt fisk XXx x x skål/fad med låg
Fisk på dåse, åben X x x skål/fad med låg
Frisk kylling XXXx x x plastfolie, lufttæt
Stegt kylling XXXx x x skål/fad med låg
Frisk høne XXx x x plastfolie, lufttæt
Kogt høne XXx x x skål/fad med låg
Frisk and, gås XXXx x x plastfolie, lufttæt
Stegt and, gås XXXXx x x skål/fad med låg
Smør, uåbnet XXXXXXXoriginal emballage
Smør, åbnet XXxxxxxoriginal emballage
Mælk i plasticemballage XXXx x original emballage
Fløde XXx x plasticboks
Cremefraiche XXXXx x x plasticboks
Ost (fast) XXXXXXXaluminiumfolie
Smøreost XXXXx x x plastfolie
Kvark XXXXx x x plastfolie
Æg XXXXXXX
Spinat XXx x plastfolie
Grønne ærter, bønner XXXXx x x plastfolie
Champignon XXx x x plastfolie
Gulerødder, rodfrugter XXXXXXXplastfolie
Peberfrugt XXx x x plastfolie
Tomat XXXXXXXplastfolie
Kål XXXXXx x plastfolie
Frugt, som hurtigt rådner
(jordbær, hindbær osv.) XXXx x plastfolie
Anden frugt XXXXx x x plastfolie
Frugt på dåse, åbnet XXXx x skål/fad med låg
Flødekager XXx x skål/fad med låg
DK
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Zanussi ZT1602-1R Användarmanual

Kategori
Frysar
Typ
Användarmanual