s
6
Användningstips
Före den första användningen
0 Anslut stickproppen till vägguttaget.
0 För att undvika att dålig lukt uppstår
skall brödrosten användas några
gånger utan bröd på högsta effekt vid
öppet fönster.
Rostning av bröd
0 Anslut stickproppen till vägguttaget.
0 Ställ med ratten för rostningsgrad (bild
1/C och bild 2) in önskad rostningsgrad
steglöst mellan 1-6. Läge 1 ger lätt
rostning. Läge 6 ger kraftig rostning.
3
När ratten vrids första gången ur läget
"0" startar en självtest. Alla kontroll-
lampor tänds helt kort och en signal
avges.
Därefter lyser kontrollampan i ratten i
relation till inställd rostningsgrad.
Börja med att ställa in brödrosten på
ett läge mellan 1–3. Är inte rostningen
tillfredsställande, ställer du vredet på
ett högre eller lägre läge, högre till
exempel vid rostning av mörkt eller
grovt bröd. Om du bara rostar en bröd-
skiva eller använder gammalt bröd kan
rostningsgraden ställas lite lägre.
3
Ställ in en rostningsgrad så att det
rostade brödet får en "guldgul" eller
"ljusbrun" färg. Genom den elektro-
niskt reglerade rostningstiden kan du
sedan alltid behålla samma rostnings-
grad för samma brödsort och brödkva-
litet.
0 Sätt in brödet.
0 Tryck på brödliftsknappen (bild 1/D
och bild 2).
Brödrosten kopplas på och brödet dras
in.
3
Under rostning slocknar kontrollam-
porna för rostningsgrad stegvis.
När önskad rostningsgrad uppnåtts
kopplas brödrosten automatiskt från
och en signal avges.
Brödskivorna skjuts upp och kan lätt
plockas bort.
0 Efter avslutad rostning ställ ratten för
rostningsgrad i läge "0" och dra stick-
proppen ur vägguttaget.
3
Om ljudsignalen permanent skall vara
frånslagen använd glidströmställaren
på apparatens undre sida (bild 1/N och
bild 7).
Stoppknapp
(bild 1/G och bild 2)
Om du vill avbryta rostningen i förtid
trycker du på stoppknappen.
Brödrosten kopplas från och brödski-
vorna skjuts upp. Den rostningsgrad
som har ställts in ändras inte.
Upptiningsknapp
(bild 1/F och bild 2)
För djupfryst bröd trycker du på uppti-
ningsknappen. Då förlängs rostningsti-
den.
Varmhållningsknapp
(bild 1/E och bild 2)
Vill du hålla redan rostat bröd varmt
trycker du på uppvärmningsknappen,
då hålls brödet varmt och knaprigt.
Hållare
1
Se upp! Stället för småfranska blir
under rostning hett; berör inte stället
innan det svalnat.
0 Fäll upp stället för småfranska: tryck
ned knappen (bild 1/J) (bild 3).
0
Lägg upp småfranska eller annat bak-
verk för återuppvärmning
(bild 4)
, ställ
med ställknappen in önskad rostnings-
grad
.
1
Se upp! När uppvärmningsstället för
småfranska används får rostningsgra-
den ställas in högst på steg 2 .
0 Koppla på brödrosten med brödlifts-
knappen (bild 1/D).
0 Vänd brödet när brödrosten kopplar
från. Upprepa rostningen.
1
Småfranska och annat bakverk får inte
läggas upp direkt på rostningsfacket.
822_848_360 EAT6000_Elux.book Seite 6 Mittwoch, 19. Dezember 2007 9:46 21