Upptining
Livsmedel Vikt (kg) Upptiningstid
(min)
Efterupptiningstid
(min)
Kommentar
Kyckling 1.0 100 - 140 20 - 30 Lägg kycklingen på ett
upp- och nervänt fat på
en stor tallrik. Vänd efter
halva tiden.
Kött 1.0 100 - 140 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Kött 0.5 90 - 120 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Forell 1.50 25 - 35 10 - 15 -
Jordgubbar 3.0 30 - 40 10 - 20 -
Smör 2.5 30 - 40 10 - 15 -
Grädde 2 x 2,0 80 - 100 10 - 15 Det går att vispa grädde
även om delar av den är
något frusen.
Tårta 1.4 60 60 -
Torkning - Tillagning med varmluft
Täck smorda plåtar med bakplåtspapper.
För bättre resultat, stanna ugnen efter
halva torktiden, öppna luckan och låt det
svalna över natten för att fullfölja
torkningen.
Grönsaker
För en plåt, använd tredje hyllpositionen.
För två plåtar, använd den första och den fjärde hyllpositionen.
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (t)
Bönor 60 - 70 6 - 8
Pepparfrukter 60 - 70 5 - 6
Soppgrönsaker 60 - 70 5 - 6
Champinjoner 50 - 60 6 - 8
Örter 40 - 50 2 - 3
SVENSKA 11