Bauknecht 145 268 85 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
66
SE INNEHÅLLSFÖRTECKNING
INSTALLATION
SIDAN
67
ELEKTRISK ANSLUTNING
SIDAN
68
INNAN UGNEN ANVÄNDS
SIDAN
69
MILJÖSKYDD
SIDAN
69
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH
ALLMÄNNA ANVISNINGAR
SIDAN
69
UGNENS TILLBEHÖR
SIDAN
70
MATLAGNINGSÖVERSIKT
SIDAN
71
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
SIDAN
72
FELSÖKNING
SIDAN
73
SERVICE
SIDAN
74
FÖRKLARING OM ÖVERENSSTÄMMELSE CE
SIDAN
74
67
Teknisk information till installatören
Efter att du har tagit av emballaget från
ugnen och innan du gör anslutningarna
placerar du ugnen på underredet i
styrenskum så att den inte blir skadad.
Försök inte lyfta ugnen med hjälp av
handtaget. Lyft vid sidorna, såsom visas på
bilden (se pilen).
Kontrollera att enheten inte skadats under
transport.
Ungens och köksenhetens dimensioner
framgår av motstående bild.
Köksenheterna som kommer i kontakt
med ugnen måste vara värmeresistenta
(minst 80°C).
Installera ugnen i utrymmet. Lyft vid sidorna
och se till att trådarna i elsladden inte
fastnar någonstans.
För att få korrekt ventilation tar du fasta på
anvisningarna om ventilationsöppningar
som visas på bilden (minst 500 x 80 mm
och minst 500 x 50 mm inuti köksskåpet).
Förankra ugnen vid köksenheten med hjälp
av skruvar (
A
) enligt anvisningarna.
Ugnen är även avsedd för att byggas in
under en spishäll.
ANMÄRKNING:
För att ventilationen ska bli
god rekommenderar vi att du lämnar en
öppning på minst 500 x 80 mm, eller
motsvarande yta, i den nedre delen av
utrymmet.
Det krävs också en luftspalt på 5 mm mellan
ugnens överkant och spishällens nedre kant:
denna öppning får inte blockeras av lister eller
krysstag.
INSTALLATION
68
Varning: Gör inte anslutningen till elnätet
innan du är klar med anslutningen av
ugnen.
Försäkra dig om att ugnen installeras och
ansluts till elnätet av en behörig fackman
i enlighet med tillverkarens anvisningar
och speciella föreskrifter.
Installatören ansvarar för att ugnens
elektriska anslutning är korrekt utförd
under iakttagande av gällande
säkerhetsföreskrifter.
Ugnen ska anslutas till elnätet med hjälp
av en flerpolig frånskiljare med minst
3 mm avstånd mellan kontakterna.
Enligt lag måste ugnen anslutas till jord.
Använd inte adaptrar eller
förlängningssladdar.
När ugnen har installerats ska det inte
vara möjligt att komma åt de elektriska
komponenterna.
Försäkra dig om att spänningen som
framgår av typplåten är densamma som
nätspänningen i ditt hem. Typplåten är
placerad på framkanten av ugnsutrymmet
(syns när ugnsluckan är öppen).
ELEKTRISK ANSLUTNING
69
För att få mesta möjliga utbyte av din nya ugn
bör du läsa anvisningarna noggrant och
förvara dem på lättillgänglig plats för framtida
behov.
Avlägsna skydden i papp och den skyddande
plastfolien.
Ta ut tillbehören ur ugnen, värm upp den
till 200°C och låt den stå på i cirka en timme
för att lukten av skyddsfettet och
isoleringsmaterialen ska försvinna.
Låt fönstret stå öppet under tiden.
1. Emballage
Förpackningsmaterialet kan återvinnas
till 100% vilket framgår av
återvinningssymbolen ( ).
2. Enheter
Enheterna är tillverkade av material som
kan återvinnas. Om du bestämmer dig för
att skrota dina enheter ska du följa
gällande föreskrifter för sophantering.
Skär av elsladdarna så att enheterna inte
kan anslutas till elnätet.
.
Skilj ugnen från elnätet innan någon typ av
underhållsarbete utförs.
Låt inte barn vistas i närheten av ugnen när
den är i funktion.
Reparationer och ändringar på ugnen får
endast göras av behörig fackman.
Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
ugnen inte kommer i kontakt med de varma
delarna och att de inte fastnar i ugnsluckan.
Använd grytlappar eller grytvantar för att ta ut
bakplåtarna och tillbehören när ugnen är
varm.
Täck inte ugnens botten med
aluminiumfolie.
Placera inte brännbara material i ugnen - det
föreligger brandrisk om ugnen sätts på
oavsiktligt.
INNAN UGNEN ANVÄNDS
MILJÖSKYDD
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
ANVISNINGAR
70
Vilka tillbehör som medföljer vid leverans
beror på modell (se det separata
produktbladet).
Droppbricka
Droppbrickan är avsedd att samla upp fettstänk
och matpartiklar och ska för detta ändamål
placeras under gallret. Den kan också användas
som långpanna för att laga till kött, kyckling och
fisk, med eller utan grönsaker. När den används
som droppbricka under gallret kan du hälla i lite
vatten för att undvika fettstänk och matos.
Bakplåt
För kak-, maräng-, och pizzabak.
Galler
Gallret kan användas för att grilla mat eller som
stöd för bakplåtar, kakformar och
matlagningskärl. Det kan placeras på vilken som
helst av ugnsfalsarna.
Katalytisk panel (beroende på modell)
De katalytiska panelerna har en porös
beklädnad som absorberar fettstänk.
Vi rekommenderar att du kör ett automatisk
rengöringsprogram när du har lagat speciellt
fet mat.
1.
För att rengöra ugnen värmer du den till
200°C när den är tom och låter den stå på
i cirka en timme.
2.
Efter rengöringsprogrammet, när ugnen
svalnat, använder du en fuktig trasa för att ta
bort matrester om så krävs.
Använd inte rengöringsmedel - risk för
skador på den katalytiska
emaljbeklädnaden.
Spett (beroende på modell)
Använd stekspettet enligt beskrivningen i
relevant avsnitt i det separata produktbladet.
Grillset
Detta set inkluderar ett galler , en
droppbricka och en eller två tänger .
Detta tillbehör måste placeras på gallret och
användas med grillfunktionen.
UGNENS TILLBEHÖR
1
2
3
4
5
6
6a
6b 6c
3
6
6a
6b
6c
5
4
1
2
3
71
OBS! Ugnens funktioner beror på modell: se det separata produktbladet.
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Ugnsfunktionerna är
beroende av modellen. Vi hänvisar till det separata produktbladet.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Statisk funktion Fläktfunktion
Statisk funktion
+ Fläkt
Temp.
°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Fals,
nedifran
räknat
Koktid
(Minuter)
Kött
Lamm (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Killing (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Fårkött (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalvkött (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Oxkött (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Svinkött (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Kanin (1,5 kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kyckling (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkon (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gås(2kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Anka (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Fisk (cirka 1 kg)
Gädda 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Abborre 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Lax 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonfisk 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forell 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Fisk stekta skivor
(1 kg)
Svärdfisk 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonfisk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Lax 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Torsk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Filé 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Grönsaker
Fyllda paprikor 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Fyllda tomater 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Bakad potatis 200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gratäng 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Efterrätter, osv.
Tårtor 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Fruktkakor 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Äppelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Småkakor 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Mördeg till bakelser 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pajer 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Bröd 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vents 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Suffléer 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
72
När du har avslutat matlagningen väntar du
tills ugnen har svalnat och rengör den sedan
för att hindra att rester bränns fast.
Om matrester har bränts fast använder du ett
speciellt ugnsrengöringsmedel och följer
tillverkarens anvisningar som finns på
förpackningen.
Rengör ugnens utsida med en svamp och
varmt vatten.
Använd inte slipmedel eller stålull.
Använd flytande rengöringsmedel för att
rengöra glaset i ugnsluckan.
Diska tillbehören i diskmaskinen eller i
diskhon och använd ugnsrengöringsmedel.
När ugnen har stått på länge och när du
samtidigt använder flera av falsarna för
matlagningen (speciellt för pizza, fyllda
grönsaker o.s.v.) kan det bildas kondens på
insidan av luckans tätningslist. När ugnen har
svalnat torkar du upp kondensen med en
trasa eller svamp.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Grill Grill - Fläkt
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Biffstek 250 4 20-30 225 3 30-40
Kotletter 250 4 15-20 225 3 20-40
Korvar 250 4 20-30 225 3 30-40
Fläskkotlett 250 4 20-30 225 3 30-40
Fisk 225 4 15-25 220 3 20-30
Kycklingklubba 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Revbensspjäll 225 4 30-40 200 3 40-50
Kycklinghalvor 225 3 35-45 200 3 40-50
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammlägg - - - 200 2 80-90
Rostbiff ---200250-60
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
73
Att ta bort ugnsluckan (för rengöring)
1.
Öppna ugnsluckan.
2.
Skjut gångjärnens hakar (
A
) framåt.
3.
Lyft gångjärnens hakar så att de bringas i
angrepp och ta sedan av luckan.
4. Varning: Se till att gångjärnens hakar inte
lossnar medan du rengör ugnen.
5.
Sätt tillbaka ugnsluckan. Följ anvisningarna
ovan i omvänd ordning.
Att fälla ner grillelementet för att rengöra
ugnens tak (beroende på modell)
Rengör inte ugnen förrän den har svalnat.
1.
För att kunna rengöra ugnen drar du ut
grillelementet och sänker det så långt det
går.
2.
Rengör ugnstaket och sätt tillbaka
grillelementet i dess vanliga läge.
Att byta ugnslampa
1.
Skilj ugnen från elnätet.
2.
Skruva ur lampskyddet.
3.
Byt lampa (se OBS!).
4.
Sätt tillbaka lampskyddet.
5.
Anslut ugnen till elnätet igen.
Att byta lampan på sidan (beroende på
modell)
1.
Skilj ugnen från elnätet.
2.
Ta bort gallret på vänster sida.
3.
Använd en skruvmejsel för att bända upp
lampskyddet.
4.
Byt lampa (se OBS!).
5.
Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot
ugnsväggen så att det klickar på plats.
6.
Sätt tillbaka sidogallret.
7.
Anslut ugnen till elnätet igen.
OBS!
Används endast 25 W 230 V lampor, typ E-14,
T300°C, som finns att få hos Service.
.
Ugnen fungerar inte
Stäng av ugnen och slå sedan på den igen
för att se om problemet kvarstår.
Kontrollera att strömmen kommer fram.
Står ugnens funktionsväljare i läge 0 ?
Kontrollera att du har ställt in rätt temperatur
och valt rätt funktion.
Om meddelandet OFF visas på den
elektroniska programmerarens display
(beroende på modell), trycker du in en av
tangenterna för att återställa ugnens
funktioner och ställer sedan klockan.
Försäkra dig om att den mekaniska
programmeraren (beroende på modell)
står på .
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
FELSÖKNING
74
Innan du kontaktar Service:
1.
Försök lösa problemet på egen hand
(se Felsökning).
2.
Stäng av enheten och starta den igen för att
se om felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller
kontaktar du närmaste serviceinrättning.
Uppge:
Vilken typ av fel det rör sig om
(kort beskrivning).
Exakt typ och modell.
Servicenumret, som står efter ordet Service
på typskylten som sitter till höger inuti ugnen
(syns när ungsluckan är öppen).
Servicenumret finns också i garantihäftet.
Fullständig adress och telefonnummer.
Dessa enheter är avsedda att komma i
kontakt med livsmedel och är tillverkade
i överensstämmelse med direktiv
89/109/EEC.
Dessa enheter är endast avsedda att
användas för matlagning. All annan typ av
användning av enheterna (till exempel för
rumsuppvärmning) är olämplig och kan vara
farlig.
Dessa enheter designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
-Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
72/23/EEC.
- Skyddskraven i EMC-direktiv 89/336/EEC.
- Kraven i direktiv 93/68/EEC.
SERVICE
FÖRKLARING OM ÖVERENSSTÄMMELSE CE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht 145 268 85 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide