• 1 medelstor lök, hackad
•1 stor morot
• 1 stor potatis, hackad
• 800 g tomat på burk, hackad
• Juice och rivet skal från 1/2 apelsin
• 900 ml varm grönsaksbuljong
• salt och peppar
Beskrivning:
Blanda lök, morot, potatis och smält smör
och tillaga på Hög effekt i 6 minuter. Rör
om efter halva tiden. Tillsätt tomater, apel-
sinjuice, apelsinskal och buljongen. Blan-
da alla ingredienser och krydda med salt
och peppar. Täck skålen och tillaga på
Hög effekt i 18 minuter tills grönsakerna är
mjuka. Rör om 2-3 gånger under tillag-
ningen. Rör om och servera.
– Tid i ugnen: 24 minuter totalt
Fransk löksoppa
Ingredienser:
• 1 stor lök i skivor
• 1 msk majsolja
• 50 g mjöl
• 1,2 liter kött- eller grönsaksbuljong
• 2 msk hackad persilja
• 4 tjocka skivor franskbröd
• 50 g ost, riven
Beskrivning:
Blanda lök och majsolja i en skål. Tillaga
på Hög effekt i 2 minuter. Blanda i mjöl
och tillsätt buljongen gradvis. Krydda med
salt och peppar och tillsätt persilja. Täck
skålen och tillaga på Medium i 18 minuter.
Servera i skålar, lägg en brödskiva överst
och strö över rikligt med ost. Tillaga på
Medelhög effekt i 2 minuter tills osten har
smält.
– Tid i ugnen: 22 minuter totalt
Steka grönsaker
Ingredienser:
• 1 msk solrosolja
• 2 msk sojasås
•1 msk sherry
• 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
• 2 medelstora morötter skurna i små
strimlor
• 100 g champinjoner, hackade
• 50 g böngroddar
• 100 g sockerärtor
• 1 röd paprika utan kärnor och skuren i
tunna skivor
• 4 salladslökar, hackade
• 100 g kastanjer i burk, skurna i skivor
• 1/4 kinakålshuvud skuren i tunna skivor
Beskrivning:
Blanda olja, sojasås, sherry, ingefära och
morötter i en skål. Täck med lock och
tillaga på Hög effekt i 5-6 minuter. Rör om
en gång. Tillsätt därefter svamp, böngrod-
dar, sockerärtor, röd paprika, vårlök, kas-
tanjer och kål. Blanda allt. Tillaga på Hög
effekt i 5-6 minuter tills grönsakerna är
mjuka. Rör om 2-3 gånger under tillag-
ningen.
– Tid i ugnen: 10-12 minuter totalt
Honungskyckling
Ingredienser:
• 4 benfria kycklingbröst
• 2 msk honung
• 1 msk senap med hela senapskorn
• 1/2 msk torkad dragon
• 1 msk tomatpuré
• 150 ml kycklingbuljong
• salt och peppar
Beskrivning:
Lägg kycklingbrösten i en gryta. Blanda
resterande ingredienser. Häll dem över
kycklingen. Krydda med salt och peppar.
Tillaga på Hög effekt i 12-14 minuter. Flyt-
ta på kycklingen och häll över såsen två
gånger under tillagning.
– Tid i ugnen: 12-14 minuter totalt
Bakad potatis med grönmögelost
och gräslök
Ingredienser:
• 2 bakpotatis (250 g styck)
• 50 g smör
• 100 g grönmögelost, hackad
• 1 msk färsk hackad gräslök
• 50 g champinjoner i skivor
• salt och peppar
Beskrivning:
Pricka hål på potatisen. Tillaga på Hög ef-
fekt i 12-14 minuter. Skär potatisen i hal-
vor och gröp ur innehållet. Lägg potatisin-
nehållet, smör, ost, gräslök och svamp i
en skål och blanda. Krydda med salt och
peppar. Häll blandningen i potatisskalet
och lägg dem i en gratängform. Tillaga på
Medelhög i 10 minuter.
42
www.electrolux.com