• Dra inte grytor eller stekpannor över ugnsbottnen eftersom det då kan bli repor i lacken.
• Kondens som blir kvar efter tillagningen kan med tiden skada ugnen och köksskåp som står i närheten.
Följande är därför att rekommendera:
- Ställ in lägsta möjliga temperatur.
- Täck över maten.
- Ta ut maten ur ugnen när den är klar.
- Torka av fuktiga delar så snart ugnen har svalnat.
• Ugnens framsida och handtag blir mycket varma när apparaten är på länge och på hög temperatur.
• Vidrör inte ugnen med våta händer och använd inte den när du är barfota.
• Dra inte i apparaten eller elsladden för att koppla apparaten från eluttaget.
• Håll barn på behörigt avstånd från:
- ugnen och dess knappar och vred, i synnerhet under eller direkt efter ugnens användning för att
förhindra skador
- förpackningsmaterialet (plastpåsar, delar av styrenplast och metall o.s.v.)
- ugnen i samband med dess kassering.
• Kontrollera att sladdar från andra apparater som används i ugnens närhet inte kommer i kontakt med
ugnens varma delar och likaså att de inte blir klämda av luckan.
• Ugnen är utrustad med ett kylsystem som förhindrar att inbyggnadsskåpets insida samt ugnens front blir
överhettade.
Observera! Ånga och matos släpps ut genom en ventilationsöppning mellan kontrollpanelen och luckan.
Täpp inte till ventilationsöppningen.
• Placera inga lättantändliga material inuti eller i närheten av ugnen. Dessa kan fatta eld om apparaten slås
på oavsiktligt.
• Använd grytvantar när du tar ut heta kokkärl och andra tillbehör ur ugnen.
• Om du tillsätter alkohol (t.ex. rom, konjak, vin o.s.v.) vid tillagning av stekar eller bakverk, är det viktigt
att komma ihåg att alkohol förångas vid hög temperatur. Dessa ångor kan fatta eld när de kommer i
kontakt med de elektriska värmeelementen.
• Använd inte ugnen för att värma upp eller tillaga mat i slutna behållare. Det ökade trycket kan få
behållaren att explodera och därmed förorsaka skador på ugnen.
• Använd inte ugnskärl av plastmaterial (såvida de inte är avsedda för detta ändamål. Se tillverkarens
anvisningar). De kan smälta av värmen.
• Håll maten under uppsikt om du använder stora mängder fett eller olja vid tillagningen. Olja och fett kan
överhettas och fatta eld!
• Dra aldrig ut fullastade ugnsgaller. Iaktta maximal försiktighet.
Försiktighetsåtgärder
• Ta bort följande före användning:
- alla etiketter på ugnens front och lucka utom typskylten
- alla skydd av kartong och plastfilm från kontrollpanelen och andra ugnsdelar
• Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att
eventuella fetter och tillverkningsrester bränns bort. Det är lämpligt att ha ett fönster öppet under
tiden.
Innan ugnen används
7