AKZ 195 PRODUKTBLAD
SE
5019 310 01140
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder i funktion först när ugnen och/eller
spishällen har uppnått en viss temperatur. När
produkten stängs av kan fläkten fortsätta att arbeta i
några minuter.
3. Övre värmeelement
4. Bakre ugnslampa
5. Runt värmeelement
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Kontrollratt för vänster främre kokzon
0 1 ...10 *
2. Kontrollratt för vänster bakre kokzon
0 1 ...10 *
3. Funktionsväljare
4. Elektronisk timer
5. Termostatratt
6. Kontrollratt för höger bakre kokzon
01...10*
7. Kontrollratt för höger främre kokzon
01...10*
8. Nätindikator för spishäll
* Multizonfunktionen kan endast aktiveras för de kokzoner
som har dubbel eller tredubbel zonfunktion.
(Se översikten över spishällens funktioner.)
Kontrollrattar som kan tryckas in i panelen
• Tryck på mitten av den kontrollratt som du vill använda.
• Ratten skjuts ut.
• Vrid ratten till önskat läge.
När du är klar med matlagningen, vrid ratten till 0 och tryck igen på mitten av ratten för att återställa den i utgångsläget.
Nedersta
Översta
hyllnivå
hyllnivå
Bakplåt:
Gallerhylla:
Långpanna:
1
2 4 5 7
8
3
6
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Te m p e ra tur-
område
Beskrivning av funktionen
- Ugn avstängd - - -
LAMPA
- - För att sätta på ugnsbelysningen.
MLTF
(Varmhållning)
35 - 60 °C -
• För att upprätthålla en konstant temperatur i ugnen.
• 35 °C: För att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
• 60 °C: För att hålla maträtter varma efter tillagning.
• Det bästa är att använda den första hyllnivån.
STATISK 200 °C 50 - 250 °C
• För tillagning av kött, fisk och kyckling på samma nivå.
• Förvärm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så
snart termostatens alla indikatorer lyser.
• Det bästa är att använda den andra eller tredje hyllnivån.
BAKVERK / FLÄKT 175 °C 50 - 250 °C
• För tillagning på högst två olika hyllnivåer.
• Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under koktiden
för att få en jämnare tillagning.
FLÄKT /
TERMOVENTILATION
160 °C 50 - 250 °C
• För tillagning (utan förvärmning) på en eller flera nivåer
samtidigt av maträtter som kräver samma temperatur
(t.ex. fisk, grönsaker, desserter) utan att aromer överförs
mellan rätterna.
TURBOFLÄKT 160 °C 50 - 250 °C
• För tillagning på en nivå (t.ex. frukt, tårtor, timbaler,
grönsaker, pizza, fågel).
GRILL 3 -
• För grillning av stekar, kebab och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd.
• Funktionen kan ställas in på olika effektnivåer (från min. 1
till max. 5).
• Förvärm ugnen i 3-5 minuter.
• Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen.
• Häll lite vatten i långpannan (placerad på den nedre nivån)
när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
• Det bästa är att vända på köttet under tillagningen.
TURBOGRILL 3 -
• För grillning av stora köttstycken (rostbiff, stekar).
• Funktionen kan ställas in på olika effektnivåer (från min. 1
till max. 5).
• Förvärm ugnen i 3-5 minuter.
• Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen.
• Häll lite vatten i långpannan (placerad på den nedre nivån)
när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
• Det bästa är att vända på köttet under tillagningen.
PIZZA / BRÖD
-
P1 - 300 °C
P2 - 220 °C
• För att baka pizza, bröd och focaccia.
BOOSTER 200 °C 50 - 250 °C
• För att snabbt förvärma ugnen.
• I takt med att temperaturen stiger tänds termostatens
indikatorer en efter en.
• Booster-funktionen stängs av automatiskt när den inställda
temperaturen uppnås. En ljudsignal avges och produkten
växlar till funktionen STATISK.