SE24 SE25
Så här gör du
1. Skär en lök till 4 ~ 6 lika stora klyftoroch koka i
sopbuljong i 10 ~ 15 minuter.
2. Kyla ner till under 40 °C, pressa med
smoothieskål och mixer ‘a’.
Så här gör du
1. Pressa en kiwifrukt med smoothieskålen och
mix ‘a’.
*1 Lägg till det, men beroende på hur sur kiwi-
frukten är.
Så här gör du
1. Skär zucchinin i 2 cm stora bitar och koka i
soppbuljongen.
2.
Kyla ner till under 40 °C och pressa med smoo-
thieskålen samtidigt som du tillsätter 200 mL av
kokspaden.
3. Lägg till ‘a’ och låt detsvalna i kylskåp.
Till
servering, häll upp soppan i skålar, tillsätt färsk
grädde och strö på persilja som garnering.
*
Du kan värma upp den och njuta av den varm.
Så här gör du
1. Pressa ingrediens ‘a’ eventuellt med
smoothieskål.
2. Lägg till ‘b’ och rör om.
3. Till servering, häll upp soppan i skålar och strö
på gurkan.
• Kiwifrukt
........................
3 (300
g
)
Salt
............................
1 ½ tsk
Extra virgin olivolja
.................
2 msk
Vinäger*
1
........................
1 msk
•
Soppbuljong
. . . .
Mängderna som omfattas av ingredienser
• Zucchini
..........................
800
g
• Grädde
......................
liten mängd
• Persilja
...................
i lämplig mängd
Salt
.............................
½ tsk
Grädde
..........................
2 msk
Tomat
...........................
450
g
Vitlök
.............................
5
g
Röd paprika
......................
150
g
Selleri
............................
80
g
Lök
..............................
30
g
Persilja
...........................
10
g
Citron
............................
20
g
• Gurka
.............................
40
g
(Ta bort skalet och skär i 4 mm tärningar)
Vinäger
..........................
½ tsk
Extra virgin olivolja
.................
1 msk
Salt
.............................
½ tsk
(Ca. 230
g
)
(Ca. 250
g
)
(Till 2 ~ 3 portioner (Ca. 600
g
))
(Till 2 ~ 3 portioner (Ca. 600
g
))
a
a
a
a
b
•
Soppbuljong
. . . .
Mängderna som omfattas av ingredienser
• Lök
..............................
350
g
Balsamvinäger
.................
1 ½ msk
Salt
............................
1 ½ tsk
Vinäger
...........................
1 tsk
Honung
.........................
1 msk
Svartpeppar
..............
i lämplig mängd
7. Salladsdressing (Kokt lök)
8. Salladsdressing (Kiwi)
10. Kall soppa (Zucchini)
9. Gazpacho
Så här gör du
1. Skär blomkål (broccoli) i portioner och skär
stjälken tvärsöver i tunna skivor.
2. Koka “1.” i sopbuljong tills de är mjuka.
3. Kyla ner “2.” till 40 °C eller lägre och pressa
med smoothieskålen.
* Till sist, häll 30 mL av kokspaden i matningsrö-
ret för att spola bort eventuell fastsatt massa.
4. Värm upp vitlök, (krossad med en kniv),med
olivolja och pancetta eller bacon, försiktigt på
låg värme.
5. Tillsätt vitt vin, låt koka ner till halva mängden,
lägg sedan till “3.”. Koka upp dem och krydda
med salt och peppar.
6. Lägg den kokta spaghettin i såsen och blanda
tills det blir varmt.
7.
Lägg upp spaghettin på en tallrik och strö på persilja.
•
Soppbuljong
. . . .
Mängderna som omfattas av ingredienser
• Blomkål eller broccoli
................
800
g
• Pancetta eller bacon
..................
60
g
• Spagetti
..........................
320
g
• Olivolja
...........................
2 msk
• Vitlök
............................
1 styck
• Vitt vin
............................
60 mL
• Salt · Peppar
...............
i lämplig mängd
• Italiensk persilja
............
i lämplig mängd
(4 portioner)
11. Pastasås (Broccoli / Blomkål)
Så här gör du
1. Skär tomaterna i klyftor, dela brödet i små bitar
och skiva vitlök.
2. Marinera tomaterna, vitlök och bröd med röd-
vinsvinäger och salt i 30 minuter.
3. Pressa de marinerade ingredienserna allt med
smoothieskålen. (tillsätt inte marinaden)
4. Blanda in extra virgin olivolja och låt det svalna
i kylskåp.
5. Låt Capellini koka lite längre och kyla ner
den med isvatten och låt den sedan rinna av
ordentligt.
6. Lägg Capellini i mitten av tallriken och häll
tomatsåsen runt den.
7. Häll i lite extra virgin olivolja och strö över de
små räkorna.
• Capellini
..........................
160
g
• Tomat
............................
300
g
• Vitlök
...............................
5
g
• Hårt bröd
..........................
15
g
• Rödvinsvinäger
.....................
30 mL
• Salt
...............................
1 tsk
• Extra virgin olivolja
..................
1 msk
(Garnering)
• Små räkor
..................
i lämplig mängd
(Kokt med salt, marinerad med olivolja)
• Extra virgin olivolja
...........
i lämplig mängd
(4 portioner)
12. Capellini med tomater
Så här gör du
1. Ta bort frön från en vit persika och dela den i
klyftor med skal på.
2. Pressa den vita persikan med smoothieskålen.
3. Blanda med grenadine sirap, justera sötman
och färgen, och kyla ner.
4. Häll kylt vitt mousserande vin i glasen, lägg till
“3.” och rör om ordentligt med en muddler.
• Vit persika
........................
300
g
•
Vitt mousserande vin (torr)
...........
360 mL
• Grenadine sirap
................
20 ~ 25 mL
(4 portioner)
13. Bellini
Så här gör du
1. Pressa kiwi och vita druvor alternativt med
smoothieskålen.
• Kiwi
..............................
300
g
•
Vita druvor
........................
200
g
(Ca. 400
g
)
14. Smoothie
(Vindruva
& Kiwi)
Recept
(Forts.)