• Lämna inte mikrovågsugnen utan uppsikt vid uppvärmning eller tillagning av
livsmedel i engångsförpackningar av plast, papper eller andra brännbara mate-
rial.
• Håll mikrovågsugnen stängd om rök bildas. Stäng av mikrovågsugnen och skilj
den från elnätet. Använd inte mikrovågsugnen om den inte fungerar felfritt.
• Lägg alltid i en kaffesked eller en glas-
stav i kärlet vid uppvärmning av vätskor
för att undvika överhettning. Vid över-
hettning uppnås koktemperaturen
utan att de typiska luftbubblorna bil-
das.
Vid minsta skakning av kärlet kan väts-
kan plötsligt koka över häftigt eller
spruta upp. Risk för brännskador!
• Stick flera gånger med en gaffel i livs-
medel som har "skinn" eller "skal", som
potatis, tomater, korv, för att undvika
att de spricker.
• Säkerställ vid tillagning/ uppvärmning
av maträtter att en lägsta temperatur
på 70°C uppnås. Beakta därför effekt-
och tidangivelserna i tabellerna. An-
vänd aldrig en kvicksilver- eller vätske-
termometer för att mäta temperaturen
på maträtter.
• Maträtter som är uppvärmda med mik-
rovågor avger värme till kärlet. Använd
grytlappar eller liknande!
• Övertillaga inte maträtter genom att använda för hög effekt och för lång tid.
Maträtterna kan torka på vissa ställen, bli brända eller självantända.
• Ugnsutrymmet, grillelementet och tillbehören blir heta vid tillagning. Beakta
detta vid hantering och använd grytlappar eller liknande. Risk för brännskador!
• Metallföremål skall befinna sig minst 2 cm från ugnsväggarna och luckan. I annat
fall kan gnistor bildas och ugnen kan skadas.
• Använd inte aluminiumfolie om detta inte rekommenderas.
• Kläm inget mellan luckan och luckramen.
min 70 C
70
0
Säkerhetsanvisningar
7