• Stick flera gånger med en gaffel i livs-
medel som har "skinn" eller "skal", som
potatis, tomater, korv, för att undvika
att de spricker.
• Säkerställ vid tillagning/ uppvärmning
av maträtter att en lägsta temperatur
på 70°C uppnås. Beakta därför effekt-
och tidangivelserna i tabellerna. An-
vänd aldrig en kvicksilver- eller vätske-
termometer för att mäta temperaturen
på maträtter.
• Maträtter som är uppvärmda med mik-
rovågor avger värme till kärlet. Använd
grytlappar eller liknande!
• Övertillaga inte maträtter genom att använda för hög effekt och för lång tid.
Maträtterna kan torka på vissa ställen, bli brända eller självantända.
• Ugnsutrymmet, grillelementet och tillbehören blir heta vid tillagning. Beakta
detta vid hantering och använd grytlappar eller liknande. Risk för brännskador!
• Metallföremål skall befinna sig minst 2 cm från ugnsväggarna och luckan. I annat
fall kan gnistor bildas och ugnen kan skadas.
• Använd inte aluminiumfolie om detta inte rekommenderas.
• Kläm inget mellan luckan och luckramen.
• Håll alltid lucktätningen, tätningsytorna och ugnsutrymmet rena. Bristande
renlighet i ugnen kan leda till farliga situationer.
• Förvara inga brännbara föremål i ugnen. De kan antändas när ugnen slås på.
Så här undviker du skador på ugnen
• Lägg inte aluminiumfolie eller ställ ingen bakplåt, kastrull etc. på ugnsbotten,
eftersom hettan som uppstår kan skada ugnsemaljen.
• Fruktsaft som droppar från en bakplåt lämnar fläckar som inte går att ta bort.
Använd en långpanna för mycket fuktiga kakor.
• Belasta inte ugnsluckan när den är öppen.
• Häll aldrig vatten direkt i ugnen när den är het. Emaljen kan skadas och miss-
färgas.
• Ovarsam hantering, särskilt runt frontpanelens kanter, kan leda till att glaset går
sönder.
min 70 C
70
0
Säkerhetsanvisningar
7