A
nvänd det roterande skärtillbehöret
f
ör att skiva och strimla råvaror som
morot, gurka, kål, äpplen, potatis
och ost.
innan du använder din
K
enwood-apparat
●
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
●
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
säkerhet
●
Stick aldrig in fingrarna i matarröret.
Använd enbart den matare som
medföljer det roterande
skärtillbehöret.
●
Tryck inte för hårt när du ska föra
ned råvaran i matarröret – du kan
skada tillbehöret.
●
Hantera trummorna med försiktighet
- de är ytterst vassa.
●
Berör inte delar som rör sig.
●
Dra alltid ut apparatens stickkontakt
innan du ska ta bort mat som fastnat
eller rengöra apparaten.
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köttkvarn.
●
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
innan du använder första
gången
1 Rengör delarna: se ”rengöring”.
förklaring till bilder
햲 Stöt
햳 Matarrör och hus
햴 Trumhållare
햵 Trummor
så här monterar du ditt
roterande skärtillbehör
montering
1 Välj en trumma. Trummorna är
n
umrerade på baksidan och
används så här:
●
Trumma nr 1 – för fina strimlor: –
choklad, nötter, morot och ost.
●
Trumma nr 2 – för grova strimlor:
– choklad, nötter, morot och ost.
●
Trumma nr 3 – för tunna skivor:–
lök, kål, gurka, morot, äpplen och
potatis.
●
Trumma nr 4 – för tjocka skivor: –
lök, kål, gurka, morot, äpplen,
potatis och rödbeta.
2 Montera trumman i det roterande
skärtillbehörets huvuddel.
3 Lås trumhållaren i läge genom att
vrida moturs tills lokaliseringslinjen är
direkt under punkten på huset .
så här använder du ditt
roterande skärtillbehör
1 Släpp låsskruven på köttkvarnen
genom att vrida moturs , för sedan
in tillbehöret i uttaget .
2 Vrid åt båda hållen tills den låses på
plats. Vrid sedan låsskruven medurs
för att låsa fast den.
3 Ställ ett uppsamlingskärl där det
skurna kommer ut.
4 Fyll matarröret för att förhindra att
maten glider åt sidan under
bearbetningen. Skär vid behov större
bitar i mindre delar. Starta maskinen
och tryck försiktigt nedåt med
mataren. Obs! Mataren passar på
två sätt, fram och bak.
●
Kål ska skäras i klyftor och
kålstocken tas bort. Lägg kålen i
matarröret och håll bitarna upprätt
med stadigt tryck med stöten.
18
Svenska
V
ik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa