FRAMTID OV3 PRODUKTBLAD
5019 610 01068
OV A01
RUHUSKCZPL FIDKNOSEITPTESNLFRGBDE GR
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga och gäller 4 portioner.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd -
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Funktion som är lämpad för alla typer av maträtter som skall stå på samma nivå i ugnen. Värm
ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när ljudsignalen meddelar att inställd temperatur har
uppnåtts. Det är lämpligt att använda den andra eller tredje ugnsfalsen för tillagningen. Denna
funktion är även lämpad för tillagning av fryst färdigmat. Följ instruktionerna på matförpackningen.
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och
för att rosta bröd. Förvärm ugnen i 3-5 minuter. Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen.
Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Långpannan
skall stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
UNDERVÄRME
Funktionen kan användas för att avsluta tillagningen av fyllda pajer eller för att göra soppor
tjockare och simmigare. Använd undervärmen de sista 10 eller 15 minuterna av koktiden.
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
UGNSFALS
(från botten)
TEMP
(° C)
TID
(min)
TILLBEHÖR OCH
ANMÄRKNINGAR
Sockerkakor X 2 160 - 180 35 - 55 galler + kakform
Småkakor X 3 170 - 180 15 - 40 bakplåt
Petit-chouer X 3 180 30 - 40 bakplåt
Vol-au-vent/
Smördegsbröd
X 3 180 - 200 20 - 30 bakplåt
Maränger X 3 90 120 - 130 bakplåt
Lamm/Kalv/Nöt/Fläsk X 2 190 - 200 90 - 110
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kyckling/Kanin/Anka X 2 190 - 200 65 - 85
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kalkon/Gås X 2 190 - 200 140 - 180
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Ugnsstekt/Foliekokt fisk
(filé eller hel fisk)
X 2 180 - 200 50 - 60
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Lasagne/Ugnsbakad
pasta/Cannelloni/
Pudding
X 2 190 - 200 45 - 55 galler + ugnsfast form
Bröd/Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 långpanna eller bakplåt
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20 långpanna eller bakplåt
Rostat bröd X 4 200 2 - 5 galler
Gratinerade grönsaker X 3 200 15 - 20 galler + ugnsfast form
Fisk i skivor, filéer,
grillade
X 3 200 30 - 40 galler + ugnsfast form
Korv/Grillspett/
Revbensspjäll/
Hamburgare
X 4 200 30 - 50
galler + långpanna med
vatten i botten, på 1:a
ugnsfalsen, vänd efter halva
tiden
1. Kontrollpanel
1.1. Äggklocka
1.2. Termostatratt
1.3. Ratt för val av funktion
1.4. Termostatens kontrollampa - röd
2. Kylfläkt (dold)
3. Övre ugnselement
4. Ugnselement
5. Bakre lampa
6. Nedre ugnselement (dolt)
7. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten medsols till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds
sedan när inställd temperatur har uppnåtts. Vrid tillbaka rattarna till “0” när du är klar med matlagningen.
ÄGGKLOCKA
Det går att ställa in en tid mellan 1 och 60 minuter med äggklockan. Vrid först äggklockan ett helt varv
medsols och vrid sedan tillbaka den till önskad tid. När den inställda tiden har gått ut hörs en ljudsignal.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
1 Galler: 1 Bakplåt: 1 Långpanna: