6
Ugnen slås på automatiskt efter den tid som har
beräknats för att tillagningen ska vara klar vid inställd
tid.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Fördröjd start
TEMPERATUR STARTAR
AVSLUTNINGSTID
Anmärk: Du kan aktivera denna funktion omedelbart och
avbryta väntetiden genom att trycka på .
Den här inställningen kan endast användas om förvärmning
av ugnen inte behövs.
. BRYNER
Vissa funktioner i ugnen gör att du kan bryna matens
yta genom att aktivera grillen när tillagningen är klar.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Tillagning klar kl 20:00
förlänger, OK bryner
Om det behövs, tryck på för att aktivera en fem-
minuters bryningscykel. Det går även att förlänga
tillagningen med funktionen som nu är vald genom
att trycka på
.
För att stoppa bryningsfunktionen, tryck på
för att
stänga av ugnen eller tryck på
för att komma till
huvudmenyn.
. HELAUTOMATISKA RECEPT
Ugnen har 28 helautomatiska recept där optimala
funktioner och matlagningstemperaturer är
förinställda. För att göra det bästa av denna funktion
och uppnå optimala tillagningsresultat, läs och ladda
ner vår receptbok från docs.hotpoint.eu
Välj "Recept" från huvudmenyn med hjälp av
eller
. Tryck på för att bekräfta och öppna listan över
tillgängliga rätter.
Använd
eller för att bläddra igenom listan och
tryck sedan på
för att bekräfta ditt val.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Grillad kyckling
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Tryck på och sätt in maten i ugnen. Tryck återigen
på
för att aktivera funktionen.
Dessa recept gör att du kan ställa in tillagningens
sluttid.
Observera: En ljudsignal avges och displayen visar vilka
åtgärder du behöver vidta för den valda funktionen och
när du ska göra det, t ex. vända maten eller kontrollera
tillagningens förlopp.
. STEKTERMOM. RECEPT
Med stektermometern kan du mäta kärntemperaturen
hos maten under tillagningen.
Använd
eller för att välja "Stektermom. recept"
i huvudmenyn och tryck på
.
Välj maträtt du vill ha från listan som finns och tryck
på
för att bekräfta.
Observera: Om du väljer "Egen inställning kött" har du
möjligheten att ändra alla inställningar (för temperaturen i
ugnen och termometerns temperatur). För andra recept kan
du endast ändra vissa inställningar.
Sätt i termometern djupt in i köttet,
undvik ben eller feta områden.
För kyckling, sätter du spetsen i
mitten av bröstet. Undvik ihåliga
områden.
Placera maten i ugnen och anslut
kontakten genom att sätta in den i
den medföljande anslutningen på
höger sida av ugnsutrymmet.
COTTURA
TEMPERATURA
150°C
SONDA CARNE
ATTUALE
79°
100°
TILLAGNING
TEMPERATUR KÖTTERMOMETER
JUST NU
Ändra (om möjligt)
förinställningarna enligt behov eller tryck på
.
En ljudsignal avges och displayen visar när
termometern har nått önskad temperatur.
När tillagningen är klar kan resultatet fulländas
genom att förlänga tillagningstiden.
Tryck på
eller för att ställa in tidslängden:
Ugnen kommer att använda funktionen "Över/
undervärme" automatiskt.
Observera: En ljudsignal avges och ett meddelande visas om
termometern inte är korrekt ansluten.
ANVÄNDA KÖTTERMOMETERN MED MANUELLA
FUNKTIONER
Stektermometern kan också användas med vissa av
de manuella funktionerna för att uppnå optimala
resultat vid tillagning av kött.
Välj en manuell funktion och anslut termometern:
Högst upp till vänster på displayen visas temperaturen
som termometern kan uppnå.
Statico
TEMPERATURA
180°C
SONDA CARNE
100°
TEMPERATUR KÖTTERMOMETER
Över/undervärme
För att ändra denna inställning, använd eller för
att flytta markören bredvid värdet och tryck på
.
När inställningen börjar blinka på displayen, ställ in
önskat värde med hjälp av
eller och tryck sedan
på
för att bekräfta.
För att få en tabell som visar de rekommenderade
temperaturerna för varje typ av kött, läs och ladda ner
handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu