Russell Hobbs 18870-56 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual
Bedienungsanleitung 2
mode d’emploi 6
instructies 9
istruzioni per l’uso 12
instrucciones 15
instruções 18
brugsanvisning 21
bruksanvisning (Svenska) 24
bruksanvisning (Norsk) 27
käytohjeet 30
инструкции (Русский) 33
pokyny (Čeština) 36
pokyny (Slovenčina) 39
instrukcja 42
upute 45
navodila 48
οδηγίες 51
utasítások 54
talimatlar 57
instrucţiuni 60
инструкции (Български) 63
instructions 66
71
24
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt
och av personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental
förmåga eller med bristande erfarenhet och kunskap, om
personerna i fråga är under uppsikt och har fått anvisningar om
hur apparaten fungerar och om de har förstått vilka risker som
användningen kan medföra. Barn ska inte leka med apparaten.
Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn, såvida
de inte är över 8 år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel
utom räckhåll för barn under 8 år.
2 Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
¬ Apparatens utsida blir varm.
3 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren,
serviceombud eller någon med liknande kompetens för att
undvika skaderisker.
H nk inte ned apparaten i någon vätska.
4 Använd inte apparaten nära eller under lättantändligt material (t.ex. gardiner).
5 Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
6 Vira upp hela sladden från sladdvindan innan grillen ansluts till elnätet.
7 Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det förstör
grillen och det utgör en brandfara.
8 Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
9 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
endast för hushållsbruk
U FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Torka av grillplattorna med en fuktig trasa.
C RAK ELLER LUTAD?
1 Om stödet är uppfällt och grillen lutar underlättas fettavrinningen till droppbrickan, om
grillen står rakt riskerar man inte att ingredienserna flyter ut i grillen.
2 Låt därför grillen luta vid tillagning av kött, hamburgare och liknande ingredienser som avger
mycket fett.
3 Låt grillen stå rakt vid tillagning av sandwich, toast och liknande där till exempel smält ost
annars riskerar att flyta ut.
C FÖRBEREDELSE
4 Placera droppbrickan mitt under grillens framsida så att allt spill fångas upp.
5 Öppna grillen, smörj grillplattorna med lite matlagningsolja eller smör och stäng sedan
grillen.
, Använd inte fettsnålt matfett i grillen – det kan brinna.
25
C RRMA
6 Sätt stickproppen i väggkontakten.
7 Strömlampan lyser så länge som apparaten är ansluten till elnätet.
8 Termostatlampan tänds när apparaten har kommit upp till rätt temperatur.
9 Den kommer sedan att tändas och släckas växelvis allteftersom termostaten justerar
temperaturen.
C GGA MATEN I GRILLEN
10 Öppna apparaten när termostatlampan har tänts.
11 gg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte fingrarna.
12 Använd ingenting av metall och inte heller något vasst föremål – beläggningen kan repas.
13 Stäng grillen.
14 Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
15 Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
16 Vänta tills maten är genomgrillad.
C TA MATEN FRÅN GRILLEN
17 Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
18 Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.
C SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
19 Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
20 Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
21 Använd en pappershandduk fuktad med lite matlagningsolja för att ta bort besvärliga fläckar.
22 Diska droppbrickan med diskmedel i varmt vatten eller använd diskmaskinens översta ställ.
23 Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
, Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa
tecken på slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
C FÖRVARING
24 Fäll in stödet, vira sladden runt sladdvindan och förvara grillen i upprätt ställning för att
spara plats.
W
MILJÖSKYDD
För att undvika miljö- och hälsoproblem som beror på farliga ämnen i elektriska och
elektroniska produkter får inte apparater som är märkta med denna symbol kastas tillsammans
med osorterat hushållsavfall utan de ska tillvaratagas, återanvändas eller återvinnas.
tillagningstid och livsmedelssäkerhet
Följande tillagningstider ska enbart betraktas som vägledande. De gäller för färska eller helt
tinade livsmedel vid medeltemperatur. Vid tillagning från fruset tillstånd bör man lägga till 2 - 3
minuter för fisk och skaldjur och 3 - 6 minuter för kött och äder, beroende på livsmedlets
tjocklek och vikt.
Följ de riktlinjer för tilllagning som finns på paket eller etikett när det gäller färdigförpackade
livsmedel.
bruksanvisning (Svenska)
bilder
1 undertill
2 sladdvinda
3 stöd
4 handtag
5 indikatorlampa (röd)
6 termostatlampa (grön)
7 grillplattor
8 droppbricka
[
26
recept
h = handfull
T = matsked (15 ml)
t = tesked (5 ml)
g = gram
m = milliliter
panini med rökt makrill (1 portion)
2 rökta makrillfiléer, grillade
3 skivor fullkornsbröd
4 halverade körsbärstomater
1 h vattenkrasse
dressing:
2 T crème fraiche
½ t finrivet citronskal
½ t citronjuice
1 t svartpeppar
Blanda dressingen i en skål. Ställ den i kylskåpet i 2 timmar. Lägg bitar av makrillfiléer på en
brödskiva, därefter tomatskivor och vattenkrasse och lägg sedan på den andra brödskivan.
Grilla i 2-3 minuter. Servera med dressingen.
recept finns på vår webbsida:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
fisk och skaldjur min
laxfilé 3-4
havsabborre, filé 3-5
hälleflundra, bit 12 - 25 mm 6-8
lax, bit 12 - 25 mm 6-8
svärdfisk, bit 12 - 25 mm 6-9
tonfisk, bit 12 - 25 mm 6-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 4-6
räkor 1-2
musslor 4-6
nötkött
lé 5-7
utskuren biff 7-8
hamburgare, 100 g 7-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
rumpstek 5-7
korv 6-8
ryggbiff 7-9
T-benstek 8-9
lamm
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
lammkotletter 4-6
kyckling/kalkon
kycklingbröst, bitar 5-7
kycklinglår 5-7
kalkonbröst, skivor 3-4
fläsk min
kotletter, 12 mm 5-6
skinkstek 5-6
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
korv 6-8
filé, 12 mm 4-6
smörgåsar
ost 2-3
skinka (kokt/rökt) 5-6
mellanmål
inbakad pizza (calzone) 8-9
korv med bröd 2-3
frukt
äpplen, halverade/skivade 6-8
bananer, delade på längden 3-4
nektariner, halverade/skivade 3-5
persikor, halverade/skivade 3-5
ananas, skivad 3-7
grönsaker
sparris 3-4
auberginer skivade/tärnade 8-9
lök, tunna skivor 5-6
paprikor tunna skivor 6-8
paprikor, dra av skinnet efter grillningen 2-3
hela paprikor, penslade med olja 8
potatisar, skivade/tärnade 7-9
1 / 1

Russell Hobbs 18870-56 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual