3
Svensk
Använda
1. Skär ingredienserna i små strimlor eller
bitar och lägg dem i matningsröret.
Kött bör skäras i långa smala strimlor.
2. Sätt köksmaskinens hastighet på 4
och mata in ingredienserna genom
matningsröret med kombination av
matstöt och nyckel.
OBS! Vid malning av stora mängder
livsmedel med hög vattenhalt, såsom
tomater och vindruvor kan vätska komma
upp i matningsröret. Låt köksmaskinen
gå ett tag för att vätskan ska rinna bort.
Tillsätt inte ytterligare livsmedel förrän
vätskan har runnit ner i matningsröret.
Annars kan köksmaskinen skadas.
Grov hålskiva – Används för
att mala rått eller tillagat kött
och riva hårda grönsaker,
torkad frukt och ost.
Fin hålskiva – Används för att
mala rått kött, lagat kött och
ströbröd.
Mala kött – Mal köttet två gånger för
bättre blandning och mörare resultat.
Mycket kallt eller delvis fruset kött ger den
bästa konsistensen. Fett kött ska endast
malas en gång.
Mala bröd – För att göra ströbröd ska
brödet antingen vara ordentligt ugnstorkat
så att det inte finns någon fukt kvar eller
inte torkat alls. Halvtorrt bröd kan fastna i
livsmedelskvarnen.
OBS! Mycket hårda, kompakta livsmedel
såsom torkat hembakat bröd bör inte
malas i livsmedelskvarnen. Hembakat bröd
bör malas färskt och sedan ugns- eller
lufttorkas.
Lossa låsningsringen – Om inte ringen
kan lossas för hand trär du kombination
matstöt och nyckel över ringen och vrider
den moturs.
OBS! Använd inte kombination
matstöt och nyckel till att dra åt
låsningsringen i kvarnhuset. Det kan skada
livsmedelskvarnen.
Rengöra
Börja med att helt plocka isär
livsmedelskvarnen.
Följande delar kan diskas i diskmaskin:
• Kvarnhus
• Matningsskruv
• Låsningsring
• Kombination matstöts och nyckel
Följande delar bör handdiskas i varmt
diskvatten och torkas noga:
• Kniv
• Hålskivor
Livsmedelskvarn*
VARNING
Se upp för de
roterande knivbladen
Använd alltid inmatningsklossen.
Håll fingrarna borta från alla
öppningar.
Håll barnen borta från apparaten.
Oaktsamhet kan leda till
amputationer eller skärsår.
* Livsmedelskvarnen säljs separat.