AKZ 431/01 PRODUKTBLAD
SV
5019 310 56320/A
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera i
ett par minuter.
3. Övre ugnselement (kan fällas ned)
4. Bakre lampa
5. Runt ugnselement (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre ugnselement (dolt)
8. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp som används för att bekräfta och välja
program
3. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer)
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
• Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda
den.
• Ratten skjuts ut.
• Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på 0 och trycker på mitten av ratten så
att den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt: Galler:
Droppbricka:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
- Ugnen avstängd - - -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds
VARMHÅLLNING
35°/60°
35C - 60C -
• Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
• 35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
• 60°C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
• Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK 200C 50°C - 250°C
• Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när
termometerns alla indikatorer lyser.
• Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen
från botten.
FLÄKT 175C 50°C - 250°C
• Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
• Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
VARMLUFT
160C 50°C - 250°C
• Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t.ex.: fisk, grönsaker, kakor)
samtidigt. Rätterna kan ställas på samma ugnsfals eller på olika
ugnsfalsar och det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
VARMLUFT-
UNDERVÄRME
160C
50°C - 250°C
• Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals (t.ex.:
frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL 3 -
• Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och
korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
• Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och. -
5 = högsta effektnivå.).
• Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
• Ugnsluckan kan hållas stängd eller lätt öppen under matlagningen.
• Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL 3 -
• Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
• Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och. -
5 = högsta effektnivå.).
• Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
• Ugnsluckan kan hållas stängd eller lätt öppen under matlagningen.
• Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD -
P1- 300°C
P2 - 220°C
• Används för att baka pizza, bröd och focacce.
SNABBVÄRMNING 200C 50°C - 250°C
• Används för att snabbvärma ugnen.
• Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den andra av
termometerns indikatorer .
• När inställd temperatur har uppnåtts stängs snabbvärmningen
automatiskt av och det hörs en ljudsignal som talar om att ugnen
övergått till STATISK funktion.