Bauknecht BSZH 5800 IN Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

BSZH 5800
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56024
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera
i ett par minuter.
3.
Övre ugnselement
4.
Bakre lampa
5.
Ugnsfläkt
6.
Nedre ugnselement (dolt)
7.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för att välja funktioner.
2. Knapp som används för att bekräfta och välja program.
3. Ratt som används för att ändra inställda värden (temperatur, tid, nivåer).
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt i aluminium:
Galler:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
Ugnslampa
- - Ugnslampan tänds.
Varmhållning
35°/60°
35C - 60C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°C: Används för att hålla maträtter varma efter matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
200C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används
för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när termometerns
alla indikatorer lyser.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från
botten.
FLÄKT
175C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för
att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå - 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos
och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
(GRILL + FLÄKT)
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå - 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos
och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
Varje program är knutet till ett recept som finns i den medföljande
receptsamlingen.
SNABBVÄRMNING
200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den andra av
termometerns indikatorer .
När inställd temperatur har uppnåtts stängs snabbvärmningen
automatiskt av och det hörs en ljudsignal som talar om att ugnen
övergått till
STATISK
funktion.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalvkött, oxkött, svinkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK
(1 kg)
Braxen, abborre, tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(<1 kg - i skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor, fyllda tomater,
ugnsbakad potatis
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel, pannkakor
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor, kringlor, mördegskakor
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Gräddbakelser, bullar
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Kött- och grönsakspajer, pajer
fyllda med frukt, t.ex. ananas,
persika
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, potatisgratäng,
cannelloni, ugnsbakad pasta
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS!
När både fläkten och den statiska funktionen används för att laga kött rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
aktiveras. Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
Toast (rostat bröd) X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek,
svinkött, oxkött
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad potatis - 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, t.ex. braxen, forell - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BSZH 5800 IN Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för