54
Rekommenderad användning för kvarn
ingredienser Kvarn
(S)
Kokosnöt Rivning eller
malning
50 g 3 20
Muskot Rivning 2 3 40
Skötsel och
rengöring
Se bilderna
E
för
rengöringsinformation
O
Stäng alltid av, dra ut sladden
och plocka isär mixern innan
du gör ren den.
O
Töm bägaren innan du skruvar
loss den från knivsatsen.
O
Sänk inte ned knivsatsen i
vatten.
Kraftenhet
O
Torka den med fuktig trasa
och torka torrt.
O
Sänk inte ned kraftenheten i
vatten.
O
Del av sladden som inte
behövs kan förvaras undertill
på drivenheten.
Bladenhet för mixer och
multikvarn
O
Avlägsna knivsatsen från
bägaren eller kvarnen genom
att vrida den till det olåsta
läget
.
Kvarn för malning och rivning
O
Ta av locket från knivsatsen
genom att vrida medurs.
1 Mixer/multikvarn: ta av och
diska tätningsringen.
2 Vidrör inte de vassa knivarna
- borsta dem rena med varmt
vatten och diskmedel och skölj
sedan noga under kranen.
Doppa inte knivsatsen i
vatten.
3 Låt torka upp och ned.
Grönsakssoppa
25 g smör
1 vitlöksklyfta, krossad
Skär följande i 1,5 cm-
kuber
400 g morot
300 g potatis
200 g lök
kall kycklingbuljong
salt och peppar
1 Smält smöret i en stekpanna,
tillsättlök och vitlök och stek
tills de mjuknar.
2 Placera morot, potatis, lök
och vitlök i mixern. Tillsätt så
mycket buljong att det når
till 1500 ml-markeringen på
bägaren. Montera lock och
påfyllningslock.
3 Mixa på maxhastighet i 5
sekunder för en grövre soppa
eller längre om du vill ha en
slätare soppa.
4 Krydda och sjud soppan i
cirka 30-35 minuter eller tills
dess att den är färdig. Tillsätt
extra vätska om det behövs.
Tips och idéer
O
För bästa resultat vid bearbetning av kryddor rekommenderar vi
att du inte kör mer än 40 g åt gången i kvarnen.
O
Hela kryddor behåller smaken mycket längre än malda kryddor
därför är det bättre att mala en liten mängd vid behov.
O
För att frigöra så mycket smak och essentiella oljor som möjligt
bör hela kryddor rostas innan de mals.
O
Barnmat/puréer – låt tillagade livsmedel svalna till
rumstemperatur innan du bearbetar dem i kvarnen.