3
SV
FUNKTIONER
MIKROVÅGSUGN
För att snabbt laga och värma mat eller dryck.
EFFEKT (W) REKOMMENDERAS FÖR
1000
Snabb uppvärmning av drycker eller andra
livsmedel med hög vattenhalt.
800 Tillagning av grönsaker.
650 Tillagning av kött och fisk.
500
Tillagning av köttsåser eller såser som innehåller
ost eller ägg. Slutberedning av köttpajer eller
ugnsbakad pasta.
350
Långsam, varsam tillagning. Perfekt för att smälta
smör eller choklad.
160
Upptining av djupfrysta livsmedel eller
uppmjukning av smör och ost.
90 Mjukgöra glass.
ÅTGÄRD MAT EFFEKT (W)
TIDSLÄNGD
(min.)
Uppvärmning 2 koppar 1000 1 - 2
Uppvärmning
Potatismos
(1kg)
1000 9–11
Upptining Köttfärs (500g) 160 15–16
Tillagning Sockerkaka 800 6–7
Tillagning Äggryta 650 11 - 12
Tillagning Köttfärslimpa 800 18–20
CRISP
För perfekt bryning av en maträtt, både på ovan- och
undersidan av maten. Denna funktion får endast
användas med den speciella crisppannan.
MAT TIDSLÄNGD (min.)
Bakverk med jäsmedel 7 - 10
Hamburger 8 - 10*
* Vänd maten efter halva tiden.
Nödvändiga tillbehör: Crisppanna, handtag för crisppannan
GRILL
För bryning, grillning och gratänger. Vi rekommenderar
att du vänder maten under tillagningen.
MAT GRILLNIVÅ TIDSLÄNGD (min.)
Rostat bröd 3 5 - 6
Räkor 2 18 - 22
Rekommenderade tillbehör: Ugnsgaller
GRILL + MIKRO
För att snabbt tillaga och gratinera maträtter genom att
kombinera mikrovågs- och grillningsfunktionerna.
MAT EFFEKT (W) GRILLNIVÅ TIDSLÄNGD (min.)
Potatisgratäng 650 2 20 - 22
Potatis med skal 650 3 10 - 12
Rekommenderade tillbehör: Ugnsgaller
UPPTINING
För snabb upptining av olika slags mat genom att helt
enkelt ange deras vikt. För bästa resultat lägg alltid
maten direkt på glasplattan.
MAT VIKT
KÖTT 100 - 2000 g
FÅGEL 100 - 2500 g
FISK 100 - 1500 g
GRÖNSAKER 100 - 1500 g
BRÖD 100 - 1000 g
UPPVÄRMNING
För att värma upp färdiglagad mat som antingen är fryst
eller har rumstemperatur. . Ugnen beräknar automatiskt
de inställningar som krävs för att uppnå bästa möjliga
resultat på kortast möjliga tid. Lägg maten på en
mikrovågssäker och värmetålig tallrik eller fat. Ta bort
förpackningsmaterialet, speciellt aluminiumfolie.
För bästa resultat låt maten stå i cirka 1-2 minuter efter
att den har värmts upp, speciellt om den har varit fryst.
Öppna inte luckan medan funktionen är igång.
MAT VIKT
MATTALLRIK 250 - 500 g
Ta bort förpackningsmaterialet, speciellt aluminiumfolie. Efter att
återuppvärmningsprocessen slutförts förbättras slutresultatet alltid av att
låta maten stå i 1-2 minuter
MIDDAGSRÄTT-FRYST 250 - 500 g
Ta bort förpackningsmaterialet, speciellt aluminiumfolie. Efter att
återuppvärmningsprocessen slutförts förbättras slutresultatet alltid av att
låta maten stå i 1-2 minuter
SOPPA 200 - 800 g
Värm utan lock i separata skålar
DRYCKER 0,1 - 0,5
Sätt en värmetålig plastsked i muggen eller koppen för att undvika att
det kokar över
FRYST LASAGNE 250 - 500 g
Ta bort förpackningsmaterialet, speciellt aluminiumfolie