apparaten under tillsyn av en person som
är ansvarig för deras säkerhet eller också
få tillräckliga instruktioner beträffande
apparatens användning.
● Se till att barn inte leker med apparaten.
● Inget ansvar godtas om skada
uppkommer till följd av felaktig
användning, eller om dessa instruktioner
inte följts.
● Denna apparat är enbart avsedd för
enskilda hushåll och inte för kommersiell
användning.
● För att uppfylla säkerhetsbestämmelser
och undvika risker får reparationer av
elektriska apparater endast utföras av
fackmän, inklusive byte av sladden. Om
det krävs reparationer, var vänlig skicka
apparaten till någon av våra
kundtjänstavdelningar. Adresserna finns
i bilagan till denna handbok.
Innan första användningen
-
Innan apparaten används för första
gången bör alla delar (förutom
basenheten) rengöras noga med varmt
vatten och en liten mängd diskmedel. För
att undvika återstående vatten från att
blanda sig med oljan eller fettet, bör alla
delar torkas noga.
-
Innan första användningen bör du låta
värmeplattan med wokpannan på plats
värmas upp i högst 10 minuter vid
maximal inställning och en liten mängd
olja eller fett. På detta sätt bränner du in
en skyddande yta. Rök kan uppstå; detta
är normalt och försvinner efter en
mycket kort tid. Se till att vädra
ordentligt.
Allmän information
Att tillreda mat med wok är ett typiskt
asiatiskt sätt att laga mat. Det huvudsakliga
kännetecknet är en relativt kort
tillagningstid som gör att maten bibehåller
sin smak. Alla ingredienser bör skäras i små
portionsbitar. Använd inte smör, margarin
eller olivolja i woken, eftersom
koktemperaturen är extremt hög. Stek- eller
vegetarisk olja passar bäst för wokning.
Temperaturkontroll
Temperaturen kan ställas in med hjälp av
knappen för temperaturkontroll. Den
maximala inställningen är lämplig för
bryning eller lätt ugnsstekning. Den
mittersta inställningen är lämpad för
bräsering och långsam kokning, medan den
lägsta inställningen är för att hålla maten
varm.
Användning
-
Basenheten är aktiverad när apparaten
är kopplad till eluttaget.
-
Häll en aning olja som är lämplig för
höga temperaturer (t. ex. solrosolja) i
wokpannan och sprid ut den jämnt.
-
Placera pannan i mitten på värmeplattan
och sätt stickproppen i ett lämpligt
vägguttag. Ställ in temperaturkontrollen
på en lämplig nivå.
-
Vid behov kan förvarningsställningen
monteras på wokpannans sida med hjälp
av krokarna. På ställningen kan du
temporärt lägga upp mat som redan är
färdigwokad.
-
När oljan är tillräckligt het lägger du en
liten mängd mat, skurna i bitar, i mitten
av pannan.
-
Börja alltid med de ingredienser som
kräver en längre tillagningstid, såsom
kött.
-
Vänd på maten under tillagningen; så
snart som maten är färdig på utsidan bör
den flyttas till pannans sida.
-
Andra ingredienser såsom grönsaker bör
alltid placeras i mitten av pannan.
-
Det är viktigt att tillaga endast små
mängder i taget och att inte fylla pannan
för mycket.
-
Tag alltid stickproppen ur vägguttaget
efter användningen för att stänga av
basenheten. Varning: Pannans botten
och värmeplattan kommer ännu att vara
heta en stund efteråt.
26