65 66
använda elvispen
l
Linda upp sladden från sladdvindan
j före användning.
1 Sätt elvispen i fästet och tryck ned
för att låsa den på plats 1.
l
Ta bort den genom att trycka på
frånkopplaren i medan du lyfter
upp elvispen ur fästet.
2 Tryck ned frånkopplaren för fästet k
och vrid elvispen uppåt på stativet
2.
3 Placera ingredienserna i skålen och
placera sedan skålen på stativet.
4 Montera visparna eller degblandarna
på elvispen – vrid tills du känner ett
tydligt klick 3.
l
Om du använder elvispen med
stativet sätter du i vispen/degkrokarn
med plastdelen och kontrollerar
att den är riktad mot drivningen på
fästet.
l
Om du använder elvispen utan
stativet måste du sätta i vispen/
degkrokarn med plastdelen i uttaget
med metallringen.
l
Visparna/degblandarna kan enbart
demonteras när hastighetsbrytaren
a är i läget av ”O”.
5 Fäst stänkskyddet 4 om du vill
använda det. Ha fästet uppfällt och
för ned stänkskyddet i fronten tills
det sitter på plats.
6 Stötta stativet med en hand och sänk
ned fästet/elvispen med den andra.
Använd inte frånkopplaren för
fästet.
7 Anslut stickkontakten.
8 Vrid hastighetsreglaget bakåt till
önskad hastighet (första punkten
på elvispen är den långsammaste
hastigheten). Rikta pricken på
sidan av hastighetsreglaget mot
motsvarande hastighet.
l
Öka hastigheten när blandningen
tjocknar.
l
Sänk hastigheten om maskinen går
trögt.
l
Flytta hastighetsreglaget framåt
till pulsläge “P” och kör på
maxhastighet. Pulskörningen pågår
så länge reglaget är aktiverat.
9 När blandningen har den
konsistens du vill ha, vrider du
hastighetsreglaget till läget off ”O”
och lyfter upp elvispen/fästet.
l
Det kan vara nödvändigt att skrapa
ned längs skålens sidor och längs
botten med jämna mellanrum för att
blandningen ska bli jämn.
10 Ta bort tillbehören genom att
kontrollera att hastighetsreglaget
är i läge ”O” och dra ut elvispens
stickkontakt. Fatta tag i
tillbehörens skaft och tryck på
frisläppningsknappen b.
tips
l
För bästa resultat ska smör eller
margarin få mjukna i rumstemperatur
innan det vispas.
l
För bästa resultat med små mängder
använder du elvispen utan stativet.
l
Stora mängder och tjocka
blandningar kan kräva längre vipstid.
l
Om du vill blanda större mängder
eller tjockare blandningar demonterar
du mixern från stativet och använder
en skål av lämplig storlek.
l
Om du vill knåda om
bröddegar tar du bort mixern
från stativet och håller den i
handen.