Bauknecht BLZM 6100/IN Program Chart

Typ
Program Chart
BLZM 6100
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56284
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
3. Grillelement (sänkbart)
4. Bakre lampa
5. Runt värmeelement (dolt)
6. Fläkt
7. Bakre katalytisk panel
8. Nedre värmeelement (dolt)
9. Sval ugnslucka
Anmärkning
Under tillagningen kan det hända att kylfläkten sätts igång i intervaller för att i möjligaste mån minska
energiförbrukningen.
Efter att ugnen har stängts av kan kylfläkten fortsätta att fungera under en viss tid.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp för att annullera inställningen eller för att
återgå till föregående inställning.
3. Bekräfta-knapp
4. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer) För att navigera mellan
funktionerna.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Bakplåt:
Droppbricka:
1 2 3 4
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
Lampa
- - Ugnslampan tänds
SNABBUPPVÄRMNING
200C 50 °C - 250 °C
Används för att snabbvärma ugnen.
När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en
ljudsignal som talar om att ugnen övergått till STATISK
funktion.
STATISK
200C 50 °C - 250 °C
För att laga kött, fisk och kyckling på mittfalsen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten då
ljudsignalen signalerar att inställd temperatur har
uppnåtts.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll,
grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta
bröd.
Grillfunktionen kan ställas in på olika effektnivåer.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan när du
steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Grillfunktionen har flera olika effektnivåer.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan (på
nedesta ugnsfalsen) när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen.
VÄRMEFLÄKT
160C 50 °C - 250 °C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver
samma temperatur, utan förvärmning
(t ex: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas
på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är
ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
MAXI-COOKING 180C
50 °C - 250 °C
För att steka stora köttbitar (som stora stekar och kalkon)
råder vi dig att använda den första eller den andra
ugnsfalsen från botten
FLÄKT
175C 50 °C - 250 °C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
SPECIALFUNKTIONER
Se programmerarens produktblad
INSTÄLLNINGAR
Se programmerarens produktblad
RECEPT MEMO
Se programmerarens produktblad
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
från botten
Effektnivå Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 4 5 30 - 40
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korv X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett
X
4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) X 3 - 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett X 3 - 4 5 35 - 45
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Gratineringsnivå Te m p e r a tu r
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 2 200 95 - 110
X 2 2 200 100 - 110
- 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalv, fläsk, nöt)
(kg 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 3 200 100 - 110
- 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 200 80 - 90
- 2 - 200 85 - 95
Kalkon (kg 4-6) +
Gratineringsnivå 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
- 1 - 210 180 - 190
Gås (kg 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 3 200 100 - 130
- 2 - 200 100 - 130
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2 1 200 45 - 55
X 2 1 200 45 - 55
- 2 - 200 50 - 60
FISK (SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 2 190 40 - 50
X 2 2 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
- 2 - 200 50 - 60
Anmärkning.:
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Gratineringsnivå Te m p e r a t ur
(°C)
Koktid
(minuter)
Ugnsbakad potatis
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X
2 - 180 40 - 50
- 1 - 170 40 - 50
- 2 - 170 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2 - 180 80 - 90
- 2 - 170 70 - 80
- 2 - 170 80 - 90
Pajer
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
- 1 - 3 - 200 50 - 55
- 2 - 200 50 - 55
Småkakor
X 2 - 180 20 - 30
- 1 - 3 - 170 20 - 30
- 2 - 170 20 - 30
Petit-chouer
X 2 - 180 35 - 45
- 1 - 3 - 180 35 - 45
- 2 - 180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
X 2 - 200 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
- 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t ex ananas, persika
X 2 - 190 50 - 60
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
Maränger
- 2 - 90 120 - 150
- 1 - 3 - 90 120 - 150
- 2 - 90 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 - 220 35 - 45
- 1 - 3 - 200 35 - 45
- 2 - 200 35 - 45
Suffléer
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 45 - 55
- 2 - 180 45 - 55
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZM 6100/IN Program Chart

Typ
Program Chart