apparatens användning.
Se till att barn inte leker med apparaten. z
Varning z : Håll barn på avstånd från
apparatens förpackningsmaterial e ersom
fara eventuellt kan uppstå. Det nns t.ex.
risk för kvävning.
Inget ansvar godtas om skada uppkommer z
till följd av felaktig användning, eller om
dessa instruktioner inte följts.
Denna apparat är enbart avsedd för z
enskilda hushåll och inte för kommersiell
användning.
För att uppfylla säkerhetsbestämmelserna z
och undvika risker får reparationer av
elektriska apparater endast utföras av
fackmän, inklusive byte av sladden. Om
det krävs en reparation, bör du vänligen
skicka apparaten till någon av våra
kundtjänstavdelningar. Adresserna nns i
bilagan till denna bruksanvisning.
Användning
Allmän information
Dagsgammalt, torrt bröd mörkrostas –
snabbare än färskt bröd. Vid rostning av
brunt bröd ställs inställningsknappen in
på en högre nivå än för vitt brod.
Använd inte brödskivor som är för tjocka –
eller för stora, e ersom de kan fastna i
brödrosten. Skivornas tjocklek borde inte
överskrida 15 mm.
Dra alltid stickproppen ur vägguttaget z
ifall brödrosten skadats samt före
rengöring.
Om en brödskiva fastnat i brödrosten –
tas den bort med ett trubbigt träredskap.
Vidrör aldrig värmeelementen av metall.
Varierande brödtyp, fuktighetsinnehåll –
och brödskivornas tjocklek ger olika
rostningsresultat. Brödet bör därför
förvaras i en sluten förpackning.
Innan den första användningen
Rengör brödrosten noggrant (se – Allmän
skötsel och rengöring).
Koppla på brödrosten utan att lägga –
i bröd och genomför åtminstone fem
rostningsomgångar med maximal
temperaturinställning.
Låt brödrosten svalna mellan –
rostningarna.
Notera att startspaken kan låsas i –
nertryckt läge enbart när stickproppen
är isatt.
När brödrosten kopplas på för första –
gången kan den avge en lätt lukt och en
aning rök, som kommer att försvinna e er
en kort stund. Vädra ordentligt.
Automatisk avstängning
Denna apparat har en automatisk
avstängningsfunktion. Om en brödskiva
fastnar och inte kommer upp e er en
rostningsomgång är klar, kommer brödrosten
att stängas av automatiskt. Om detta händer
bör du dra stickproppen ur eluttaget och
ta bort brödskivan enligt beskrivningen i
avsnittet ‘Allmän information’.
Så ställs rostningstiden in
Den önskade rostningstiden är steglöst
justerbar med inställningsknappen.
Ljusrostning: vrid inställningsknappen
motsols.
Mörkrostning: vrid inställningsknappen
medsols.
Om det skivade brödet är speciellt avsett
för rostning, rekommenderar vi att att du
använder en rostningsinställning mellan 3
och 4.
Användning
När du har ställt in lämplig rostningsvärme –
lägger du i brödet i rosten och trycker ner
startspaken. Signallampan tänds.
När den önskade rostningsnivån uppnåtts –
stängs rosten automatiskt av, brödskivorna
stöts ut och kan tas bort när signallampan
slocknar.
Så enkelt ly er du ut brödet: tryck spaken –
uppåt för att ly a ut brödskivorna.
För att uppnå en jämn rostning när du –
rostar era skivor i följd, bör du låta
brödrosten svalna i 60 - 90 sekunder
mellan rostningarna.
33