38
Rengör alla delar innan den första
användningen – se kapitlet
«Rengöring».
Använda apparaten
Stavmixer (se A)
Stavmixern är perfekt för tillredning av
dippsåser, såser, soppor, majonnäs och
barnmat samt för att blanda drinkar och
milkshake.
• Klicka fast motordelen (3) i mixer-
skaftet (5).
• Placera stavmixern i en skål eller
bägare. Tryck på brytare (1) eller (2).
• När du är klar trycker du på utlösarknap-
parna (4) för att ta bort motordelen.
När du mixar direkt i kastrullen samtidigt
som du tillagar mat – ta först bort kast-
rullen från spisen för att undvika stänk
från kokande vätska (skållningsrisk!).
Receptexempel: Majonnäs
250 g olja (t.ex. solrosolja),
1 ägg och 1 extra äggula,
1–2 msk vinäger (ca 15 g),
salt och peppar efter smak
Sätt alla ingredienser (rumstempererade)
i bägaren i den ordning som de listas i
receptet ovan. Placera stavmixern i
bägarens botten. Kör stavmixern vid
maximal hastighet och håll kvar i det här
läget till dess att oljan börjar emulgera.
För därefter stavmixern långsamt uppåt
och nedåt i blandningen utan att stänga
av den, för att arbeta in resterande
mängd olja. Processtid: från 1 minut (till
sallad) upp till 2 minuter för en fastare
majonnäs (t.ex. dippsås).
Visp (se A)
Använd vispen endast för att vispa grädde,
ägg, kaksmet och efterrättsmixer.
• För in vispen (6b) i växellådan (6a). Klicka
sedan fast motordelen (3) i växellådan.
• Placera vispen i en skål. Tryck sedan
på startknappen (1) för att starta.
• När du är klar trycker du på utlösar-
knapparna för att lossa motordelen.
Dra sedan ut vispen ur växellådan.
För bästa resultat
• Använd en mellanstor skål.
• Använd endast hastighet «I» för att
använda vispen.
• Rör vispen medurs samtidigt som du
håller den aningen lutad.
• Vispa max. 4 dl kylskåpskall vispgrädde
(fetthalt minst 30 %, 4–8 °C).
• Vispa max. fyra äggvitor.
Hacka (se B)
Hackarna (8) och (9) är perfekta för att
hacka kött, ost, lök, örter, vitlök, morötter,
nötter, mandel osv.
Hacka alltid hårda livsmedel (t.ex.
Parmesanost, choklad) på hastighet «II».
För bästa resultat, se beredningstabell C.
Maximal drifttid för «hc»-hackaren:
2 minuter.
Hacka inte ingredienser med väldigt hård
konsistens, som isbitar, muskotnöt, kaffe-
bönor och gryn.
Före hackning ...
• Skär kött, ost, lök, vitlök, morot, chili-
frukt i mindre bitar.
• Avlägsna stjälkar från örter och skala
nötter.
• Avlägsna ben, senor och brosk från kött.
• Säkerställ att anti-halkringen (8d, 9d)
har satts fast på hackningsskålen.
Varning: Knivbladen är väldigt vasst! Håll
alltid i den övre plastdelen och hantera
dem varsamt.
1. Avlägsna försiktigt plastskyddet från
knivbladen (b).
2. Placera knivbladen på skålens mittpinne
vrid dem för att spärra dem i rätt läge.
3. Fyll hackningsskålen med livsmedel
och sätt på locket.
5722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 385722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 38 06.02.15 08:3106.02.15 08:31