skivnings/rivningsskivor
v
ändbara skivnings/rivningsskivor - 4mm
c
n
,
2
mm
co
Använd rivningssidan för ost, morötter, potatis och livsmedel
m
ed liknande konsistens.
A
nvänd skivningskivan för ost, morötter, potatis, vitkål,
gurka, zucchini, rödbetor och lök.
skiva för extrafin rivning
cp
R
iver parmesanost och potatis till raggmunk
f
instrimlingsskiva (Julienne)
cq
Använd för att strimla potatis och grovriva för rösti, wok och
g
rönsaksdekorationer.
säkerhet
●
T
a aldrig av locket förrän skärskivan är helt stilla.
●
Var försiktig när du hanterar skärskivorna – de är
extremt vassa.
●
Överfyll inte skålen – överskrid inte
maxkapacieten som är markerad på skålen.
använda skärskivorna
1 Montera skålen på drivenheten och sätt på den borttagbara
drivaxeln
2
.
2 Håll i handtaget i mitten och lägg skivan på drivaxeln med
önskad sida uppåt
bl
.
3 Sätt på locket.
4 Lägg livsmedlen i matarröret.
Välj vilken storlek matarrör du ska använda. I stöten finns ett
mindre matarrör för matning av enskilda eller tunna bitar.
För att använda det lilla matarröret – sätt den större stöten i
matarröret.
För att använda det större matarröret – tryck ihop de båda
stötarna.
5 Slå på matberedaren och tryck ner livsmedlen i jämn takt
med matarstaven – stoppa aldrig ner fingrarna i
matarröret.
tips
●
Använd färska ingredienser.
●
Skär inte i för små bitar. Fyll större delen av matarröret.
Alternativt, använd det mindre matarröret.
●
När Julienne-skivan används ska ingredienserna placeras
horisontellt.
●
När du skivar eller river: livsmedel som placeras upprätt
bm
blir kortare än livsmedel som placeras horisontellt
bn
.
●
Om bitarna läggs i upprätt blir de kortare än om de läggs i
liggande.
●
Det blir alltid lite skräp kvar på skivan eller i skålen efter
bearbetningen.
cr
miniskål och kniv
Använd miniskålen för att hacka örtkryddor och köra små
m
ängder såsom kött, lök, nötter, majonnäs, grönsaker,
p
uréer, såser och barnmat.
Skivorna för skivning/rivning kan även används med
m
iniskålen.
S
ätt i miniskålen utan att ha knivbladet monterat och läs mer
i avsnittet om skivorna för skivning/rivning för instruktioner
o
m montering och användning.
Ö
verfyll inte skålen.
m
iniblad
miniskål
så här använder du miniskålen och
kniven
1 Montera skålen på drivenheten och sätt på den borttagbara
drivaxeln.
2 Montera miniskålen över den löstagbara drivaxeln –
kontrollera att de utskurna delarna motsvarar låsflikarna
bo
på huvudskålen.
Obs! Huvudskålens lock kan inte monteras om miniskålen
inte är korrekt placerad.
3 Sätt knivbladet på drivaxeln
bp
.
4 Tillsätt ingredienserna som ska köras.
5 Sätt på locket och koppla på.
säkerheten
●
Ta aldrig bort locket förrän knivbladet har stannat helt.
●
Knivbladet är mycket vasst. Hantera det med försiktighet.
viktigt
●
Kör inte kryddor. Då kan plasten skadas.
●
Kör inte hårda livsmedel såsom kaffebönor, istärningar eller
choklad. Då kan bladet skadas.
tips
●
Örtkryddor hackas bäst om de är rena och torra.
●
Tillsätt alltid lite vätska vid mixning av tillagade ingredienser
till barnmat.
●
Skär livsmedel såsom kött, bröd, grönsaker i 1-2 cm stora
tärningar innan de körs.
●
Häll oljan i matarröret för att göra majonnäs.
cs
citruspress
Använd citruspressen för att pressa juice från citrusfrukter
(t.ex. apelsiner, citroner, lime och grapefrukt).
kon
sil
använda citruspressen
1 Montera skålen på drivenheten och sätt på den borttagbara
drivaxeln.
2 Passa in silen i skålen – kontrollera att handtaget på silen är i
låst läge, direkt ovanför handtaget på skålen
bq
.
3 Sätt konen på drivaxeln och vrid runt tills den har gått hela
vägen ner
br
.
4 Skär frukten i halvor. Slå sedan på apparaten och tryck
frukten mot konen.
●
Citruspressen startar inte om silen inte är korrekt
fastlåst.
78