Borsta bakplåtarna (3) med vegetabilisk •
olja för att underlätta den efterföljande
borttagningen av pizzan efter avslutad
bakning.
Placera pizzan på bakplåten (3).•
Stäng locket (4).•
Obs: Medan apparaten är på kommer
temperaturindikatorn (2) att tändas och
släckas när termostaten slår på och stänger av
värmeelementen för att upprätthålla önskad
temperatur.
Grädda pizzan tills den fått en gyllenbrun •
färg och osten har smält. Den erfordrade
tillredningstiden bestäms av eget tycke och
smak. Experimentera med tiden för att
uppnå bästa resultat. Färsk pizza bryns
snabbare än frusen pizza.
Håll dig nära apparaten för att då och då •
kunna kontrollera om pizzan är klar och
för att kontrollera att den inte bränns.
Öppna locket (4) när pizzan är klar att ätas.•
Ta bort pizzan från bakplåten (3).•
Stäng locket (4) för att behålla värmen för •
fortsatt användning.
Slå av apparaten genom att dra ut •
nätkontakten från vägguttaget.
Effektindikatorn (1) släcks.
Låt apparaten svalna helt.•
Recept
Pizzadeg
Ingredienser Mängd
Förstklassigt mjöl 300 g
Salt 1 tsk.
Socker 1 tsk.
Olivolja 1 tsk.
Jäst 25 g
Ljummet vatten 1 kopp
Häll mjölet i en blandningsskål. Gör en liten •
fördjupning i mitten av mjölet.
Häll ner saltet, sockret och olivoljan •
i fördjupningen.
Smula ner jästen i en kopp med ljummet •
vatten.
Häll ner jästen i fördjupningen lite åt gången.•
Beströ blandningsskålen med lite mjöl för •
att förhindra att pizzadegen fastnar.
Knåda pizzadegen tills den är slät och smidig.•
Forma pizzadegen till en boll.•
Skär ett kryss överst på pizzadegen och låt •
den jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.
Pizzadegen kommer att växa till dubbla
storleken.
Knåda pizzadegen i några minuter.•
Använd en brödkavel till att pressa ut •
degen till en cirkel med 30 cm diameter.
Pizzavarianter
Pizza napoletana: tomater, mozzarella.•
Pizza margherita: tomater, mozzarella, •
basilika, olivolja (extra jungfruolja).
Pizza marinara: tomater, vitlök, oregano, •
olivolja (extra jungfruolja).
Pizza romana: tomater, mozzarella, ansjovis, •
oregano, olivolja (extra jungfruolja).
Pizza viennese: tomater, mozzarella, tysk •
korv, oregano, olivolja (extra jungfruolja).
Pizza capricciosa: tomater, mozzarella, •
champinjoner, kronärtskocka, kokt skinka,
oliver, olivolja (extra jungfruolja).
Pizza prosciutto: tomater, mozzarella, •
prosciutto, olivolja (extra jungfruolja).
Pizza quattro formaggi: tomater, mozzarella, •
stracchino, fontina, gorgonzola. (Stracchino,
fontina eller gorgonzola ersätts i bland
med ricotta.)
Rengöring och underhåll
Apparaten måste rengöras efter varje
användning.
Innan du börjar, ber vi dig att mycket noga
beakta följande detaljer:
- Före rengöring eller underhåll, dra ut
nätkontakten från vägguttaget och vänta
tills apparaten har svalnat.
- Sänk inte ned apparaten i vatten eller
någon annan vätska.
Innan du börjar, ber vi dig att beakta följande
detaljer:
- Använd inte aggressiva eller slipande
rengöringsmedel vid rengöring av apparaten.
- Använd inte vassa föremål vid rengöring av
apparaten.