SV
3
FUNKTIONER
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs . bauknecht . eu för mer information
WWW
PYROL
AUTOMATIC CLEANING
(AUTOMATISK RENGÖRING)
För att få bort matlagningsrester med
ett program med extra hög temperatur (ungefär
500°). Två automatiska rengöringsprogram
finns tillgängliga: Ett komplett program och ett
snabbprogram (EKO). Vi råder till att bara köra det
kompletta rengöringsprogrammet när ugnen är
mycket smutsig och det kortare programmet om
funktionen används regelbundet.
SETTINGS (INSTÄLLNINGAR)
För att ändra ugnens inställningar (tid, språk,
ljudsignalens volym, bakgrundsbelysning, ECO-läge,
måttenhet, effekt).
Observera: När Eco-läget är aktivt kommer displayens
bakgrundsbelysning att sänkas och lampan släckas för att
spara energi. De återaktiveras tillfälligt när man trycker på
någon av knapparna.
SPECIALFUNKTIONER
MEAT
MEAT (KÖTT)
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
kött. Denna funktion aktiverar fläkten då och då med
låg hastighet för att undvika att köttet torkar ut.
POULT
POULTRY (FÅGEL)
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
fågel. Denna funktion aktiverar fläkten då och då
med låg hastighet för att undvika att köttet torkar ut.
CASSE
CASSEROLE (GRYTRÄTTER)
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
pastarätter.
BREAD
BREAD (BRÖD)
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
alla typer av bröd.
PIZZA
PIZZA
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
alla typer av pizza.
PASTR
PASTRY CAKES (BAKVERK)
Denna funktion väljer automatiskt
den bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
alla slags kakor (jäst kaka, fylld kaka, tårta o.s.v.).
* Funktion använd som referens i förklaringen om
energieektivitet i enlighet med förordning (EU) nr 65/2014
OFF
För att stänga av ugnen.
CONVENTIONAL (ÖVER/UNDERVÄRME)
För tillagning av kött eller för att baka kakor
med flytande innehåll på en enda fals.
CONVECTION BAKE (ÖVER/UNDERV.&
FLÄKT)
För tillagning av kött eller för att baka kakor
med flytande innehåll på en enda fals.
FORCED AIR (VARMLUFT)
För tillagning av olika maträtter som kräver
samma tillagningstemperatur på flera falsar (högst
tre) på samma gång. Funktionen gör det möjligt att
tillaga olika slags mat utan risk att de drar åt sig lukt
från varandra.
GRILL
För att grilla stekar, kebab och korv, gratinera
grönsaker eller rosta bröd. Vid grillning av kött
rekommenderar vi att använda en långpanna för att
samla upp stekskyn: Placera långpannan på en av
falsarna under gallret och tillsätt 500 ml kranvatten.
TURBO GRILL
För att steka större köttbitar (lammstek,
rostbiff, kyckling). Vi rekommenderar att använda
en långpanna för att samla upp steksky: Placera
långpannan på en av falsarna under gallret och
tillsätt 500 ml kranvatten. Det roterande grillspettet
(om sådant finns) kan användas med den här
funktionen.
MAXI COOKING (MAX TILLAGNING)
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg).
Använd den 1:a eller den 2:a falsen, beroende
på köttstyckets storlek. Du behöver inte värma
upp ugnen. Vi råder till att vända köttet under
tillagningen så att det bryns jämnt på båda sidorna.
Ös köttet då och då för att undvika att det blir torrt.
FAST PREHEATING (SNABBUPPVÄRMNING)
For snabb förvärmning av ugnen.
ECO FORCED AIR (EKO VARMLUFT)*
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer på
en enda fals. Med hjälp av en försiktig, intermittent
luftcirkulation hindras maten från att torka ut alltför
mycket. När denna funktion är aktiv är ECO-lampan
släckt under tillagning.
För att använda ECO-funktionen och således minska
elförbrukningen ska man inte öppna ugnsluckan
förrän maten är färdiglagad.