Svenska – 18
Kod/Mat Portionsstorlek Instruktioner
1
Broccolifloretter
200-500 g Skölj och rensa broccolin och förbered buketterna.
Lägg dem jämnt i en glasskål med lock.
Tillsätt 30-45 ml vatten (2-3 msk). Placera skålen i
mitten av den roterande tallriken. Täck över under
tillagning. Rör om efter tillagning.
Det här programmet passar för broccoli samt
zucchini, äggplanta, pumpa och paprika.
Låt stå i 1-2 minuter.
2
Skivade morötter
200-500 g Skölj och rensa morötter och skär dem i runda
skivor. Lägg dem i en glasskål med lock.
Tillsätt 30-45 ml vatten (2-3 msk). Placera skålen i
mitten av den roterande tallriken. Täck över under
tillagning. Rör om efter tillagning.
Det här programmet passar för morots- och
blomkålsbitar eller kålrabbi. Låt stå i 1-2 minuter.
3
Skalad potatis
200-800 g Skölj och rensa potatis och skär i mindre storlek.
Lägg dem i en glasskål med lock. Tillsätt 45-60 ml
(3-4 msk) vatten. Placera skålen i mitten av den
roterande tallriken. Täck över under tillagning.
Låt stå i 2-3 minuter.
4
Kyld soppa
250-500 g Häll i en djup keramiktallrik eller -skål och täck
över med ett plastlock under uppvärmningen
och väntetiden. Placera soppan i mitten av den
roterande tallriken. Rör om försiktigt före och efter
väntetiden. Låt stå i 2-3 minuter.
5
Frusen soppa
250-500 g Stick hål på filmen för den frysta soppan och
placera den i mitten på den roterande tallriken.
Placera soppan i mitten av den roterande tallriken.
Rör om försiktigt före och efter väntetiden.
Låt stå i 2-3 minuter.
6
Fryst färdiglagad
mat
300-500 g Kontrollera om tallriken passar för mikrovågsugn.
Stick hål i filmen ovanpå måltiden. Ställ den frysta
rätten i på gallret. Låt stå i 2-3 minuter.
Detta program är lämpligt för frysta rätter som
består av 3 delar (t.ex. kött med sås, grönsaker
och ett tillbehör som potatis, ris eller pasta).
Kod/Mat Portionsstorlek Instruktioner
7
Fryst pizza
200-400 g Placera fryst pizza på en brynplatta och ställ den
på den roterande tallriken. Täck inte med lock eller
plastfilm. Låt stå i 1-2 minuter.
Använd grytlappar när du ska ta ut tallriken!
Instruktioner för autosensortillagning
Autosensorn gör det möjligt för dig att tillaga maten automatiskt genom att identifiera
mängden gas som genereras från maten under tillagning.
•
Vid tillagning av mat genereras många typer av gas. Autosensorn avgör rätt tid och
eektnivå genom att detektera de här gaserna från maten, vilket eliminerar behovet av
att ställa in tillagningstid och eektnivå.
•
När du täcker över en behållare med locket eller plastfilm under sensortillagning
identifierar autosensorn gaser som genereras efter att behållaren har mättats med
ånga.
Om du använder plastfolie ska du se till att du lämnar en liten öppning nära
kanten på fatet för ventilation, eller så kan du sticka hål på den flera gånger.
•
Strax innan tillagningen tar slut börjar återstående tillagningstid att räknas ned. Detta
är ett bra tillfälle för dig att röra om i maten för jämn tillagningseekt.
•
Före autosensortillagning av mat kan maten kryddas med örter, kryddor eller brunsås.
En varningens ord måste dock sägas, då salt eller socker kan orsaka brännskador på
mat, så de här ingredienserna ska tillsättas efter tillagningen.
•
För att få goda tillagningsresultat med den här funktionen följer du anvisningarna för
att välja lämpliga behållare och omslag i tabellerna i den här boken.
•
Använd alltid mikrosäkra behållare och täck över dem med sina lock eller plastfilm.
När du använder plastfilm ska du vrida tillbaka ett hörn för att göra det möjligt för
ångan att komma ut i rätt riktning.
•
Täck alltid över med det avsedda locket för de kärl som används. Om kärlet inte har
ett eget lock, kan du använda plastfilm.
•
Fyll behållarna minst halvfulla.
•
Mat som kräver omrörning eller rotering ska röras eller vridas mot slutet av
sensortillagningscykeln, efter att tiden har startat för nedräkning i teckenfönstret.
MG23H3185PK_EE_DE68-04240Q-00_SV.indd 18 2014-02-27 �� 4:38:39