Svenska 17
Använda ugnen
I tabellen som följer visas de olika programmen för Snabb upptining, mängder, väntetider
och lämpliga rekommendationer. Ta bort allt förpackningsmaterial före upptining.
Placera kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd på en plan glastallrik eller keramiktallrik.
Kod/
Mat
Portionsstorlek
Instruktioner
1
Kött
200-1500 g
Täck kanterna med aluminiumfolie. Vänd köttet när
ugnen piper. Programmet är lämpligt för nötkött,
lamm, fläsk, biffar, kotletter, köttfärs.
Låt stå i 20-60 minuter.
2
Fågel
200-1500 g
Skydda benen och vingspetsarna med
aluminiumfolie. Vänd fågeln när ugnen piper.
Programmet är lämpligt för hel kyckling samt
kycklingdelar. Låt stå i 20-60 minuter.
3
Fisk
200-1500 g
Skydda fiskstjärten med aluminiumfolie. Vänd fisken
när ugnen piper. Programmet är lämpligt för hela
fiskar samt fiskfiléer.
Låt stå i 20-60 minuter.
4
Grönsaker
200-1500 g
Sprid ut de frysta grönsakerna jämt över en
plan glastallrik. Vänd på eller rör om de frysta
grönsakerna när ugnen piper.
Det här programmet är lämpligt för alla sorters
fryst frukt. Låt stå i 5-20 minuter.
5
Bröd
200-1500 g
Placera brödet horisontellt på en bit
hushållspapper och vänd när ugnen piper. Placera
kakan på en keramiktallrik och, om möjligt, vänd
så fort ugnen piper. (Ugnen fortsätter att fungera,
men stoppas när du öppnar luckan.) Programmet
är lämpligt för alla typer av bröd, skivat eller
hela limpor, samt kuvertbröd och baguetter.
Lägg kuvertbröden i en cirkel. Programmet är
lämpligt för alla typer av jästa kakor, småkakor,
cheesecakes och smördeg. Det är inte lämpligt för
pajdeg, frukt och gräddbakelser eller kakor med
chokladöverdrag. Låt stå i 10–30 minuter.
Använda funktionen för snabb upptining
Med funktionen Snabb upptining kan du tina kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd.
Upptiningstid och effektnivå ställs in automatiskt. Du väljer bara program och vikt.
OBS!
Använd enbart kärl som är mikrovågssäkra.
Öppna luckan. Placera först den frysta maten på ett keramiktallrik i mitten på den
roterande plattan.
Stäng luckan.
1
1. Tryck på knappen Quick Defrost
(Snabb upptining).
2
2. Välj den typ av mat du tillagar genom att
trycka på Upp- eller Ned-knappen. Tryck
sedan på knappen Select/Clock
(Välj/Klocka).
3
4
5
3. Välj portionsstorlek genom att trycka på
Upp- eller Ned-knappen. (se tabellen på
sidan.)
4. Tryck på knappen START/+30s.
Resultat:
• Upptiningen börjar.
• Ugnen piper under upptiningen för att
påminna dig om att vända på maten.
5. Tryck på knappen START/+30s igen för att
avsluta upptining.
Resultat:
1) Ugnen piper 4 gånger.
2) Påminnelsesignalen piper 3 gånger
(en gång i minuten).
3)
Den aktuella tiden visas igen.
MS23K3513AS_EE_DE68-04431K-00_SV.indd 17 2/15/2016 10:02:24 AM