16 Svenska
Använda ugnen
Använda ugnen
Kod/Mat Portionsstorlek Instruktioner
1-6
Frysta grönsaker
150 g
300 g
Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren. Lägg
de frysta grönsakerna på inläggsbrickan i
glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
1-7
Fruktkompott
300 g
Väg den färska frukten (t.ex. äpplen, päron,
plommon, aprikoser, mango och ananas) efter att du
har skalat, tvättat och skurit dem i små bitar eller
kuber. Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren. Lägg
frukterna på inläggsbrickan i glasångkokaren. Täck
med ett lock. Låt stå i 2-3 minuter efter tillagning.
1-8
Vitt ris
200 g Lägg det vita riset i glasångkokaren.
Tillsätt 400 ml kallt vatten. Täck med ett lock.
Låt stå i 5 minuter efter tillagning.
1-9
Ångkokt nötkött
200 g
400 g
Skär nötköttet i tärningar eller väg köttfärsen,
och forma den till en boll (varje boll med
diametern 25 mm). Tillsätt 100 ml vatten i
glasångkokaren. Lägg in brickan och lägg nötköttet
i glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
1-10
Laxfiléer
200 g
400 g
Skölj fisken och tillsätt 1 tesked citronsaft. Tillsätt
100 ml vatten i glasångkokaren. Lägg laxfiléerna
på inläggsbrickan i glasångkokaren. Täck med ett
lock. Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
1-11
Kycklingbröst
250 g
500 g
Skölj bitarna och gör snitt i skinnet. Tillsätt
100 ml vatten i glasångkokaren. Lägg
kycklingbröstfiléerna på inläggsbrickan i
glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
2. Asiatiska funktioner
Kod/Mat Portionsstorlek Instruktioner
2-1
Kycklingsoppa
650 g Skär det 150 g tunga kycklinglåret i skivor, blanda
dem med majsstärkelse, tillsätt 400 ml vatten och
kycklingbuljong i glasångkokaren.
Lägg kycklingskivorna och 100 g basmati- eller
thairis i glasångkokaren. Täck med ett lock. Rör om
och låt dem stå i 2–3 minuter efter tillagningen.
2-2
Ångkokad torsk
250 g
500 g
Skölj torsken i kallt vatten Strö 1 tesked salt och lite
malet peppar. Droppa 1 tesked soja och ställ in i kylen
i 30 minuter. Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren.
Lägg 4 filéer i ett lager på inläggsbrickan och placera
den i glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
2–3
Ångkokta frysta
degknyten
200 g Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren. Lägg
de frysta degknytena på inläggsbrickan i
glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
2–4
Bladgrönsaker
125 g
250 g
Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren. Skölj
spenaten eller salladskålen. Lägg det på
inläggsbrickan i glasångkokaren. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
2-5
Ångkokta ägg
300 g Lägg 3 ägg, 250 ml vatten, kycklingbuljong, en nypa
salt och 10 ml i glasångkokaren. Rör om långsamt
med sked. Täck med ett lock.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
2-6
Ångkokta räkor
300 g Tillsätt 100 ml vatten i glasångkokaren. Skölj de
färska räkorna och droppa citronsaft på dem. Lägg
dem på inläggsbrickan i glasångkokaren. Täck med
ett lock. Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
MS23K3555EW_EE_DE68-04422D-00_SV.indd 16 2/23/2016 5:50:53 PM