bruksanvisning
7 Området runt rostningsfacken blir mycket varmt – rör det inte!
8 Se till att sladden inte hänger ned så att man kan snubbla på den eller snärja in sig i den.
9 Täck inte över apparaten och lägg inte heller något ovanpå den.
10 Dra ur sladden om brödet fastnar, låt apparaten kallna och ta sedan försiktigt bort brödet.
Använd inget vasst redskap, det kan förstöra värmeelementen.
11 Rosta ingenting med smör på – det kan börja brinna.
12 Använd inte bröd som är förstört på något sätt, delat eller sönderrivet eftersom det kan
blockera brödrosten.
13 Dra ur sladden till apparaten när den inte används, innan den flyttas och före rengöring. Låt
apparaten kallna fullständigt innan den rengörs och ställs undan.
14 Rensa ofta bort smulor från brödrosten, annars ansamlas smulor i den – det är ohygieniskt
och kan orsaka brand.
15 Använd inte brödrosten om inte smulbrickan är på plats och stängd.
16 Håll apparat och sladd borta från värmeplattor, spisplattor eller öppen låga.
17 Använd inte apparaten för några andra ändamål än sådana som beskrivs i denna
bruksanvisning.
18 Apparaten får inte användas med hjälp av en extern timer eller något ärrkontrollsystem.
19 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
20 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud eller någon med
liknande kompetens för att undvika skaderisker.
endast för hushållsbruk
före första användningen
1 Ställ in maximal rostningsgrad (6).
2 Använd apparaten utan bröd för att härda de nya värmeelementen.
3 Det luktar kanske lite, men det betyder ingenting. Se bara till att rummet är väl ventilerat.
rosta bröd
4 Placera brödrosten upprätt på en stadig, jämn och värmeisolerad yta.
5 Ställ den inte nära någonting som skulle kunna skadas även vid låg värme.
6 Bröd kan brinna. Använd därför inte apparaten nära eller under gardiner eller andra
brännbara material och håll den under uppsikt så länge den är varm.
7 Sätt stickproppen i vägguttaget.
8 Vrid rostningsreglaget till önskat läge (1 = lättrostat, 6 = mörkrostat).
9 Lägg bröd i rostningsfacken (brödets tjocklek ska vara högst 25 mm).
10 Tryck ned spaken fullständigt.
, Den kommer inte att stanna nere om inte brödrosten är ansluten till elnätet.
11 När brödskivorna är färdigrostade kommer de att lyftas upp och värmeelementen stängs av.
utmatning 5
12 Tryck på knappen 5 för att stoppa rostningen. Brödskivan lyfts upp och värmeelementen
stängs av.
extra lyft H
13 När man har rostat små bröd (småfranska, tekakor, osv.) kan spaken lyftas ännu en bit upp så
att det blir lättare att ta ut brödet.
djupfryst bröd f
14 Denna funktion gör det enkelt att rosta djupfryst bröd.
15 Ställ in rostningsreglaget på önskat läge, lägg i det frysta brödet, sänk spaken och tryck
sedan på knappen f.
16 f-lampan tänds och rostningstiden kommer att ändras automatiskt för att få samma
rostningsgrad som gäller för bröd som inte är fryst.