www.barbecook.com34
7.2 Förhindra att mat bränns vid
För att förhindra att din mat bränns vid:
• Börja aldrig grilla medan det fortfarande finns flammor i
skålen. Vänta till dess kolet är täckt med ett tunt lager av vit
aska.
• Undvik att utsätta din mat för stark värme. Du kan:
- Skydda maten genom att flytta grillen till en högre
position.
- Minska på värmen genom att (delvis) stänga hålen för
luftintag längst ned på röret.
- Adam top: minska värmen genom att stänga
ventilationskontrollknoppen ovanpå locket
7.3 Förhindra att mat fastnar
För att förhindra att din mat fastnar på grillen:
• Olja in maten lätt med en borste innan den läggs på grillen.
Du kan också olja in själva grillen.
• Vänd inte på maten för snabbt. Låt den bli aningen varm
först.
7.4 Att undvika höga lågor
Höga lågor är plötsliga flammor som antänds från skålen vid
grillning. Det beror ofta på att det droppar fett eller marinad.
Vid grillning är det normalt med en del höga lågor. För många
höga lågor ökar dock temperaturen i skålen och kan antända fett
som ansamlats. För att undvika höga lågor:
• Tillse att skålen är ren innan du börjar grilla. Vi
rekommenderar rengöring av skålen efter varje användning.
• Ta bort överflödigt fett och överflödig marinad från köttet.
Du kan också använda en grillplåt för fett och/eller marinerat
kött.
7.5 Grillning under taket Dome (Adam 50)
För att använda din produkt till dess fulla potential kan du utrusta
den med en Dome. Dome är ett halvöppet, snäckformat lock
som reflekterar värmen från kolet tillbaka till maten. Det får till
följd att din mat får värme både under- och ovanifrån. Det gör att
du, bland annat, får jämn stekning över större köttstycken, kan
förbereda ölburkskycklingar och till och med grilla pizzor.
Använd Dome 223.0050.000 för Adam 50. För ytterligare
information om Dome, se www.barbecook.com
7.6 Grillning under locket (Adam 50 Top)
Adam 50 Top är utrustad med ett löstagbart lock. Locket
reflekterar och håller kvar värmen. Detta möjliggör jämn tillagning
av större bitar av kött, att förbereda ölkonserverad kyckling och
även att grilla pizza. Fortsätt enligt följande:
• Öppna locket när elden är intensiv.
• Stäng locket vid låg värme för att långsamt tillaga större
köttbitar.
8 UNDERHÅLLA PRODUKTEN
8.1 Rengöra skålen
Huvudstegen i denna uppgift illustreras i bild 5 på sidan
109.
Vi rekommenderar rengöring av skålen efter varje användning.
Fortsätt enligt följande:
1. Låt apparaten svalna helt och ta bort grillen.
2. Stäng lufttillförseln under centralröret (bild 5a).
3. Ta bort grillkolspannan från skålen och häll askan i en hink. Svep
ned kvarvarande askan i röret (bild 5b).
4. Lossa askbehållaren genom att vrida den åt vänster (bild 5c).
5. Häll vattnet med askan i en hink (bild 5d).
6. Sätt tillbaka askbehållaren. Vrid åt höger för att låsa.
7. Sätt tillbaka grillkolspannan i skålen
8.2 Rengöra grillen
Vi rekommenderar att grillen rengörs efter varje grillning med en
Barbecook rengöring.
Du kan också göra rent grillen med ett mjukt
rengöringsmedel eller med natriumbikarbonat. Använd
aldrig ugnsrengöring på grillen.
8.3 Förvaring av produkten
Förvara produkten på en torr plats (inomhus, under ett skydd...)
efter varje användning. För att öka livslängden på din produkt
rekommenderar vi att du täcker över den med ett Barbecook
överdrag. Registrera din produkt på www.barbecook.com för att
ta reda på vilket överdrag du behöver.
Tillse att produkten är helt torr innan du förvarar den. Det
förhindrar att det bildas rost.
8.4 Underhåll av emaljdelar, delar av
rostfritt stål ochkrom samt sprejade
delar
Produkten består av delar i emalj, rostfritt stål och krom. De olika
materialen underhålls på olika sätt:
För att förhindra att rost uppkommer på rostfritt stål,
undvik kontakt med klor, salt och järn. Vi rekommenderar
att produkten inte används i närheten av kusten, i
närheten av järnvägsspår eller nära swimmingpooler.
Skador som orsakas av att dessa instruktionerna inte
följts betraktas som otillräckligt underhåll och omfattas
inte av garantin.
Material
Hur detta material underhålls
Rostfritt stål och
krom
Emalj
Sprejad
• Använd inte rengöringsmedel som
är aggressiva, har poler-/slipeekt
eller är avsedda för metaller.
• Använd milda rengöringsmedel
och låt dem verka på stålet.
• Använd en mjuk svamp eller trasa.
• Skölj noga efter rengöring och
torka ordentligt innan förvaring.
• Använd inte vassa föremål och slå inte
mot en hård yta.
• Undvik kontakt med kalla vätskor när
den fortfarande är varm.
• Du kan använda metallsvampar eller
rengöringsmedel med poler-/slipeekt.
• Använd inga vassa föremål.
Använd svaga rengöringsmedel
och en mjuk svamp eller duk
• Skölj noga efter rengöring och
torka ordentligt innan förvaring.
Oljad stål
• Använd en stålborste eller stålull
för att göra rent ytan.
• Gnid in insidan och utsidan med
en matolja efter varje användning.
Detta kommer att förhindra att
skålen rostar. Emellertid kan
eventuellt rost utvecklas efter en
viss tid.