20
UNDERHÅLL PÅ GRILLEN
1. RENSNING AV KRESOT OCH FETTUPPBYGGNAD
När träpellets eldas långsamt produceras tjära och
organiska ångor som blandas med den avgivna fukten
och bildar kreosot. Kreosotångorna kondenseras i
den relativt svala frånventilationen för en långsamt
brinnande eld. Detta leder till att kreosot byggs upp
runt frånventilationskanten. Kreosot som fattar brinner
mycket hett. Lufburna fettpartiklar kommer färdas genom
tillagningskammaren och en del av detta lufburna fett
kommer samlas vid frånventilationskanten på samma sätt
som kreosot, vilket kan öka risken för brand.
OBS: Traegers droppfat kan hjälpa dig att hålla grillen ren
och hjälpa till att minska risken för att flammor blossar
upp.
Traegers nedåtriktade frånventilation bör inspekteras
minst två gånger om året för att avgöra om en uppbyggnad
av kresot/fett har uppstått.
Fett som droppar från maten kommer rinna ner på
droppbrickan och ut ur grillen genom fettkanalen, ut
genom fettluckan och samlas i fetthinken. Dessa är
komponenterna i Traeger Grease Management System
(TGMS)(Traeger fetthanteringssystem). Fett kommer
samlas på alla dessa platser.
Alla TGMS-komponenter bör inspekteras efer varje
användning för att se om tecken på fettuppbyggnad
förekommer.
När kreosot eller fett byggts upp bör det avlägsnas för att
minska brandrisken.
Även om det finns gott om plats i grillen bör du vara
uppmärksam på att inte fylla på med för stora mängder
mat som kan släppa från sig stora mängder lättantändligt
fett - såsom mer än ett halvt kilo bacon - särskilt om
grillen inte underhållits ordentligt. Om dina tidigare
matlagningssessioner producerat stora mängder
lättantändligt fett rekommenderar vi starkt att
du rensar ut fettet innan du använder grillen igen.
2. RENGÖRING AV INSIDAN:
FARA! Slå AV (O) och koppla ur strömsladden.
FÖRSIKTIGHET! Uppbyggnad av fett är lättare att rengöra
när grillen är varm, inte het. Var försiktig så du inte bränner
dig. Handskar rekommenderas.
Rensa fettet periodvis med ett V-format fettutlopp och
fettdräneringsrör. Om för mycket fett hinner byggas upp i
det V-formade fettutloppet eller om det tillåts att sätta igen
fettdräneringsröret så kan detta leda till en fettbrand. Vi
rekommenderar att alla dessa platser rengörs regelbundet.
Avlägsna grillgallren och fettdroppbrickan. Detta ger
tillträde till öppningen för det V-formade fettutloppet
och fettdräneringsröret inuti grillen. Skrapa ner
fettansamlingen från insidan på det V-formade fettutloppet
och fettdräneringsröret i en stel behållare som inte är
gjord av metall. Stora delar av det lösskrapade fettet
kan tryckas ner genom fettdräneringsröret och kommer
hamna i fetthinken. Torka upp återstående fettrester med
hushållspapper eller engångstrasor. Hushållspapper och
engångstrasor kan också användas för att torka bort fett
från grillens insida.
3. ATT RENGÖRA DE UTVÄNDIGA YTORNA:
FARA! Ställ Huvudström till läget AV (O) och dra ur
strömsladden.
Använd en engångstrasa eller en handduk som fuktats med
varmt, tvålblandat vatten för att torka bort fettet på grillens
utsida. ANVÄND INTE ugnsrengöringsmedel, slipande
rengöringsmedel eller slipande tvättsvampar.
4. UTOMHUSFÖRVARING:
FÖRSIKTIGHET! Om grillen ska förvaras utomhus under
regnsäsongen måste du säkerställa att vatten inte kan ta
sig in i matartratten. Träpellets sväller upp mycket när de
blir blöta och kan sätta igen din transportskruv. Använd
alltid Traegers grillskydd för att täcka över grillen när du
inte använder den. Detta specialanpassade skydd finns
att köpa på traegergrills.com.
5. ATT RENGÖRA GRILLGALLREN:
FÖRSIKTIGHET! Att rengöra grillgallren fungerar bäst när
de forfarande är varma. Var försiktig så du inte bränner
dig. Vi rekommenderar att du förvarar en rengöringsborste
med ett långt handtag nära grillen. När du avlägsnat maten,
borta av gallret lite snabbt. Det tar bara någon minut och
gör att gallret är klart att använda nästa gång du vill grilla.