Det beror på modellen om
produkten har
vredsymboler,
kontrollampor eller
lampor:
• Kontrollampan tänds när
ugnen värms upp.
• Kontrollampan tänds när
produkten är igång.
• Symbolen visar om
kontrollvredet styr en av
kokzonerna,
ugnsfunktionerna eller
temperaturen.
1. Vrid vredet för ugnsfunktionerna för att
välja en mikrovågsugnsfunktion .
På displayen visas en
standardmikrovågseffekt och sedan ett
standardvärde för funktionen Koktid.
2. Tryck på och vrid sedan vredet för
temperatur / mikrovågseffekt för att
ändra inställningarna för
mikrovågseffekt. Effektinställningarna
ändras i steg om 100 W.
3. Tryck på och sedan på / för
att ändra inställningarna för Koktid.
Produkten börjar att arbeta automatiskt
efter några sekunder. När den inställda
tiden har förflutit hörs en ljudsignal och
mikrovågsugnsfunktionen avaktiveras
automatiskt.
4. Vrid vredet för ugnsfunktionerna till av-
läget.
När mikrovågsfunktionen är igång kan du:
• ändra effektinställningarna.
• kontrollera effektinställningarna. Tryck
på .
Funktionen avbryts när du
öppnar ugnsluckan. Starta
den igen genom att trycka på
.
6.2 Ställa in mikrovågsgrillning
1. Vrid funktionsvredet för att välja
ugnsfunktionen .
En standardtemperatur visas på displayen.
2. Ändra temperaturen.
3. Aktivera mikrovågsfunktionen.
Se ”Ställa in mikrovågsfunktionen” och
börja från steg 2.
När den inställda tiden har förflutit hörs en
ljudsignal och ugnsfunktionen och
mikrovågsfunktionen avaktiveras
automatiskt.
4. Vrid funktionsvredet till avstängt läge.
6.3 Mikrovågsugn
Information om användning
Allmänt:
• Låt maträtter stå några minuter i ugnen
efter att den har stängts av. Se
tillagningstabellerna för
mikrovågsugnen: eftervärmning.
• Avlägsna aluminiumfoliepaketering,
metallbehållare, etc. innan du tillagar
maten.
Tillagning:
• Om möjligt, täck över maten med ett
material som är lämpligt för användning
i mikrovågsugn. Tillaga mat utan lock
endast om du vill ha en knaprig skorpa.
• Tillaga inte rätter för länge genom att
ställa in för stark effekt och för lång tid.
Maten kan torka eller brännas vid på
vissa ställen.
• Använd inte produkten för att koka
sniglar eller ägg med skalet på – de
kan sprängas. För stekta ägg, stick
först hål på äggulan.
• Stick hål på livsmedel med "skal"
såsom potatis, tomater eller korvar flera
gånger med en gaffel före tillagning, så
att maten inte sprängs.
• Nerkylda eller frysta livsmedel behöver
längre tillagningstid.
• Rätter som innehåller sås behöver
röras om med jämna mellanrum.
• Grönsaker som har en fast struktur
såsom morötter, ärtor eller blomkål bör
tillagas i vatten.
• Vänd på större bitar efter halva
tillagningstiden.
• Om möjligt, skär grönsaker i bitar av
liknande storlek.
• Använd platta, breda tallrikar.
• Använd inte kokkärl gjorda av porslin,
keramik eller lergods som har små hål
(t.ex. på handtagen, eller oglaserad
botten). Fukt som kommer in i hålen
kan göra att kokkärlet spricker när det
värms upp.
Upptining av kött, fågel eller fisk:
www.electrolux.com10