34
Säkerhet
Hällenssäkerhetsstandardmotsvarardenmodernate-
knikenskravochsäkerhetslagensregler.Dessutomvill
vi hänvisa till följande säkerhetsföreskrifter.
Elektrisk säkerhet
D Montering och anslutning får endast utföras av
gehörig fackman.
D Reparationfår endast utföras av certificeradelek-
triker. Felaktiga reparationer kan medföra stora
risker. Vänd dig alltid till Elektroservice.
Beakta alltid dessa hänvisningar, annars förfaller
garantianspråken i fall av skada.
D Hällen får endast bygges in i avpassande skåp
ochbänkskivor.Därmedges detav(VDE)krävda
skydd för elektrisk apparatur.
D Skullestörningar,sprickorellerandraskadorupp-
träda: -- stäng av alla kokzonen
-- stäng av eller ta ut hällens säkring.
D Hällen har en elektroniskt styrd säkerhetsav-
stängning som ser till, att alla värmezoner stängs
av automatiskt efter en viss tid, ifall ingenföränd-
ring av inställningen sker.
Barnsäkerhet
Vid kokning eller stekning blir kokzonerna mycket
varma.Setill att småbarn hållsbortafrånhällen ochlåt
större barn inte använda hällen utan tillsyn.
D Denna häll är utrustad med ett funktionslås, som
också kan kopplas in för att förhindra barn att an-
vända hällen.
Säkerhet under användning
D Denna häll får endast användas för normal
hushållsanvändning.
D Använd aldrig hällens zoner för att värma upp kö-
ket.
D Var försiktig med anslutning av elektriska hus-
hållsmaskiner i närheten av hällen. Kablar får inte
komma i närheten av varma kokzoner.
D Överhettade oljor och fett tar snabbt eld. Hållhäl-
len under uppsikt när tillagning sker med mycket
fett eller olja (t.ex. pommes frites).
D Hällens elektronik ger störst möjliga säkerhet,
men kräver samtidigt noggrann omsorg när det
gäller att ställa in kokfälten efter tid och intensitet.
D Stäng alltid av kokzonerna efter användning.
Säkerhet vid rengöring
D Vid rengöring måste hällen vara avstängd.
D Rengöring med högtryckstvätt är av säkerhets-
skäl inte tillåten.
Undvik skador på hällen
D Använd aldrig hällen att stå på.
D Undvik torrkokning. Kokzoner och kastruller kan
ta skada.
D Keramikhällen är inte känslig mot temperatur-
chocker och mycket motståndskraftig, dock inte
okrossbar. Särskilt spetsiga och hårda föremål,
kan förorsaka skada om de faller på hällen.
D Ställ inga pannor eller kastruller på keramikhäl-
lens ram. Repor och lackskador kan uppstå.
D Se tillatt ingenvätska som innehåller syra(ättika,
citronellerkalklösande medel)hamnar påhällens
ram, då matta ställen uppstår.
D Skulle socker eller en sockerinnehållande rätt
hamna på kokzonen och smälta, måste det ge-
nast avlägsnas ihett tillstånd. Ommassan kylsav
och hinner stelna, kan ytan ta skada om man för-
söker ta bort sockret.
D Håll keramikhällen fri från alla föremål, som kan
smälta t.ex. plast eller aluminiumfolie. Skulle
någotsådant hamnapå zonenoch smälta,måste
det omedelbart avlägsnas med en rengörings-
skrapa.