SE
INTRODUKTION
För att du skall få ut så mycket som möjligt av din nya apparat
bör du läsa igenom denna bruksanvisning innan du använder
apparaten första gången. Vi rekommenderar även att du sparar
bruksanvisningen för framtida bruk.
SÄKERHETSÅTGÄRDER
Normal användning av apparaten
• Felaktig användning av den här apparaten kan orsaka
personskador och skador på apparaten.
• Använd endast för dess avsedda ändamål. Tillverkaren
ansvarar inte för skador som uppstår till följd av felaktig
användning eller hantering (se även Garantivillkor).
• Får endast anslutas till 230 V, 50 Hz.
• Apparatens motordel eller sladd får inte sänkas ned i vatten
eller andra vätskor.
• Använd inte apparaten med våta eller fuktiga händer. Se till
att inget vatten rinner ner i motordelen.
• Lämna aldrig apparaten obevakad när den är igång och håll
barn under uppsikt.
• Kniven och riv- och skärskivan måste hanteras med
försiktighet eftersom delarna är ytterst vassa. Ta alltid bort
bladet innan du tömmer bägaren.
• Kör inte apparaten i mer än 1 minut åt gången. Om
apparaten har varit igång i mer än 1 minut ska du låta den
svalna innan den används igen.
• Sätt aldrig igång apparaten om bägaren är tom.
• Endast för hemmabruk.
• Får ej användas för kommersiellt bruk eller utomhusbruk.
• Använd ALDRIG fingrarna, köksredskap eller liknande
för att trycka ned ingredienser i matarröret. Använd den
medföljande tryckplattan.
• Ta inte bort några tillbehör förrän apparaten har stannat
helt.
• Använd inte kniven och riv-/ skärskivan samtidigt i bägaren.
Placering av apparaten
• Placera alltid apparaten långt in på köksbänken.
• Placera inte apparaten nära varma ytor som gasplattor eller
elektriska spisplattor.
Sladd, stickkontakt och eluttag
• Se till att sladden har vecklats ut helt.
• Låt aldrig sladden hänga över kanten på ett bord eller en
köksbänk och se till att den inte kommer i kontakt med
varma föremål eller öppen eld.
• Kontrollera regelbundet om det finns skador på sladd och
stickpropp, och om så är fallet får apparaten inte användas.
Använd heller inte apparaten om den har tappats eller
skadats på något annat sätt.
• Om apparaten eller stickproppen är skadad måste
utrustningen undersökas och om nödvändigt repareras av
en auktoriserad reparatör. I annat fall finns risk för elektriska
stötar. Försök aldrig reparera apparaten själv.
• Dra ut kontakten ur vägguttaget innan du ska byta tillbehör,
när du ska ta av locket på bägaren eller rengöra apparaten
samt när den inte används.
• Undvik att dra i sladden när stickkontakten skall dras ur
vägguttaget. Håll i stickkontakten i stället.
• Kontrollera att ingen riskerar att snubbla över sladden eller
en eventuell förlängningssladd.
BESKRIVNING AV APPARATENS DELAR
1. Elsladd
2. Motordel
3. On/off-knapp
4. Bladhylsa till axel (visas ej på bilden)
5. Bägare
6. Motoraxel
7. Bägarens lock
8. Tratt
9. Tryckplatta
10. Blad
11. Knivsskydd i plast
12. Omrörare
13. Rivskiva
14. Blad
15. Adapter till citruspress
16. Citruspress
INNAN FÖRSTA ANVÄNDNING
Innan apparaten används för första gången eller efter en
lång tids förvaring ska alla delar som kommer i kontakt med
livsmedel rengöras.
ANVÄNDA APPARATEN
• Placera motordelen (2) på en plan yta, t.ex. en köksbänk
och se till att den står stadigt på de fyra sugpropparna på
undersidan.
• Sätt i den korta änden av bladhylsan (4) i axelhålet på
motordelen.
• Sätt bägaren (5) på bladhylsan med handtaget riktat mot
dig. Lås de tre stiften på motordelen i de tre hålen på
bägarens bas.
• Sätt motoraxeln (6) på stiftet i mitten av bägaren.
• Sätt dit de tillbehör som krävs och lägg ingredienserna i
apparaten enligt beskrivningen nedan.
• Starta apparaten genom att vrida strömbrytarknappen (3) till
läge ”1” eller ”2” och stäng av den genom att vrida tillbaka
till läge ”0”.
• Vid användning för kort matberedning, vrid på/av-knappen
till läge P (pulsfunktionen). Apparaten kör i högsta hastighet
så länge du håller knappen intryckt i det läget, stannar när
du släpper knappen och går sedan automatiskt tillbaka till
läge ”0”.
• Vid användning av kniven (10) eller bladet (12) bör du
stanna matberedaren regelbundet för att kontrollera att
livsmedlet har blandats/hackats ordentligt.