TIPS FÖR BRA RESULTAT | 163
SVENSK
BLANDNINGSTIPS
Blandningstid
Köksmaskinen KitchenAid blandar
snabbare och noggrannare än de esta
andra elektriska blandare� Därför måste
blandningstiden i de esta recept minskas
för att förhindra alltför hård blandning�
För att hjälpa till att åstadkomma den
ideala blandningstiden, se på smeten
eller degen och sluta blanda när den har
den konsistens som står i receptet som till
exempel “smidig och krämig”� För att välja
de bästa blandningshastigheterna, använd
avsnittet ”Guide för hastighetsinställning”�
Adding ingredients
Det normala sättet att blanda de esta
smetar, särskilt sockerkakssmetar och
kaksmetar, äratt tillsätta:
1/3 torra ingredienser
1/2 ytande ingredienser
1/3 torra ingredienser
1/2 ytande ingredienser
1/3 torra ingredienser
Använd hastighet 1 tills ingredienserna
harblandat sig� Öka sedan gradvis till
önskadhastighet�
Tillsätt alltid ingredienserna så nära
skålens kant som möjligt, inte direkt på
den rörliga vispen� Tillsättningsrännan bör
användas för att förenkla tillsättandet av
ingredienserna�
OBS: Om ingredienserna allra längst
nerskålen inte blandas ordentligt är
inte vispen tillräckligt långt ner i skålen�
Se“Avstånd mellan visp och skål”�
Kakmixar
Vid beredning av färdiga kakmixar
används hastighet4 som medelhastighet
och hastighet6 som hög hastighet�
Blanda under så lång tid som är angiven
påförpackningen för bästa resultat�
Tillsättning av nötter, russin och
torkadfrukt
Fasta ingredienser ska blandas i under de
sista sekundernas blandning på hastighet
1�Smeten bör vara tillräckligt tjock för att
förhindra att frukten eller nötterna sjunker
till botten i formen under gräddningen�
Klibbiga frukter bör mjölas in för att lättare
blandas in i smeten�
Flytande blandningar
Blandningar med stora mängder ytande
ingredienser bör blandas vid lägre
hastigheter för att undvika stänk� Öka
hastigheten först när blandningen har
tjocknat�
Knådning av jäsdegar
Använd ALLTID degkroken för att blanda
och knåda jäsdegar� Använd hastighet 2 för
att blanda och knåda jäsdegar� Användning
avandra hastigheter skapar stor risk för fel
på köksmaskinen�
Använd ALDRIG recept som kräver mer än
900 g vanligt mjöl eller 800 g grahamsmjöl
när degar görs i köksmaskinen med
uppfällbart drivhuvud med 4,3 liters skål�
Använd ALDRIG recept som kräver mer än
1 kg vanligt mjöl eller 800 g grahamsmjöl
när degar görs i köksmaskinen med
uppfällbart drivhuvud med 4,8 liters skål�
TIPS FÖR BRA RESULTAT
W10863290B_09_SV_v02.indd 163 5/17/16 9:58 AM