Deglasera köttsaften i långpannan med
250 ml vin, häll över i en kastrull och låt
sjuda en stund. Tillsätt 250 ml köttbuljong
samt persilja, timjan, oregano och tärnade
tomater. Krydda med salt och peppar. Låt
sedan koka upp igen.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, lägg
köttet ovanpå och häll såsen över allting.
Täck ugnspannan med ett lock och ställ in
den i produkten.
• Tid i produkten: 120 minuter
• Ugnsnivå: 2
Kalvlägg
Ingredienser:
• 1 baklägg av kalv 1,5 - 2 kg
• 4 skivor kokt skinka
• 2 msk matolja
• 1 tesked salt
• 1 tsk ädelpaprika
• 1/2 tsk basilika
• 1 liten burk skivade champinjoner (280
g)
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
• vatten
Beskrivning:
Skär 8 snitt på längden runtom hela
kalvläggen. Skär fyra skivor av kokt skinka i
halvor och placera i snitten. Blanda olja,
salt, paprika och basilika och sprid ut över
kalvläggen. Lägg kalvläggen i en
långpanna och strö ut champinjonerna över
den. Tillsätt soppgrönsaker och vatten till
kalvläggen. Botten bör vara täckt till ett
djup av 10 - 15 mm. Vänd steken efter cirka
30 minuter.
• Tid i produkten: 160 minuter
• Ugnsnivå: 1
Köttfärslimpa med örter
Ingredienser för 4 personer:
• brödskivor skurna i små bitar och
doppade i lite varmt vatten
• 1 lök, finhackad som stekts lätt i lite smör
• 1 krossad vitlöksklyfta
• 300 g köttfärs
• 300 g fläskfärs
• 1 ägg
• 1 tsk salt
• peppar
• paprika
• 1 matsked hackad persilja
• 1 tesked finhackad rosmarin
• 1 tesked timjanblad
• 4 skivor bacon, för att lägga ovanpå
Beskrivning:
Blanda alla ingredienser väl, forma till en
köttfärslimpa och lägg i en
mikrovågsugnssäker form. Lägg
baconskivorna ovanpå.
• Tid i produkten: 35 minuter
• Ugnsnivå: 2
Plommonfylld Fläskkarré
Ingredienser:
• 200 g torkade plommon
• 150 ml vitt vin
• 1,5 kg grisstek eller kalvsadel (utan ben)
• 1 medelstor lök
• äpple
• salt, peppar och paprika
Beskrivning:
Blötlägg plommonen i vitt vin i två timmar.
Skölj köttet snabbt med vatten och torka
det sedan. Skär hål i köttets undersida och
stoppa in ett plommon i varje hål. Tryck in
dem så långt det går. Krydda köttet och
lägg det i ugnsformen med plommonsidan
nedåt. Skala lök och äpple. Skär i klyftor
och lägg runt steken. Späd vinet som
användes för att blötlägga plommonen
med vatten till 2,5 dl och häll över steken.
Servera till exempel med croquetter,
potatisgratäng eller broccoli.
• Tid i produkten: 60 minuter
SVENSKA
20