Tefal SM601014 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

Svenska
1
2
Placera apparaten på en plan, stabil och värmetålig yta: använd den inte
på en mjuk yta.
Placera aldrig apparaten på eller i närheten av hala eller varma ytor,
lämna aldrig sladden hängande över en värmekälla (spisplattor, gasspis
etc.).
Öppna apparaten.
Ta bort förpackningen, klistermärken eller tillbehör som sitter inuti eller
utanpå apparaten.
Installation
Beroende på modell, kan du använda olika typer av
plattor.
• Ta bort plattorna:
Tryck på upplåsningsknappen samtidigt som du
håller i handtagen som sitter på varsin sida av
plattorna.
• Sätt tillbaka plattorna på sin plats:
Sätt fast plattan i vinkel, in i skåran under den fasta
”pinnen”.
Tryck på plattan för att låsa den
Vid första användningstillfället, häll lite olja på
plattorna. Torka av med en absorberande trasa. För
att skydda nonstickbeläggningen, olja in plattorna då
och då.
Kontrollera att apparaten är kall och kontakten
utdragen innan du byter plattor.
Val av plattor
Tack för att du har köpt denna apparat från TEFAL. Vilken modell det än
är, vänligen läs noga igenom bruksanvisningen och spara den. Denna
produkt är endast avsedd för hemmabruk.
Stäng apparaten.
Kontrollera att den nätspänning som finns i hemmet stämmer överens
med den effekt och det voltantal som står på apparaten.
Anslut apparaten till ett jordat eluttag.
Om sladden har skadats måste den bytas ut av tillverkaren, en
auktoriserad serviceverkstad eller en person med liknande kvalifikationer.
Anslut sladden till vägguttaget: den röda lampan börjar lysa.
Första gången apparaten används kan den avge en mindre mängd rök och
os. Detta är helt normalt.
Låt apparaten förvärmas: den gröna lampan tänds när rätt
tillagningstemperatur är uppnådd.
Vidrör inte apparatens varma delar: använd handtagen.
Inkoppling och förvärmning
Dra ur sladden ur vägguttaget.
Låt apparaten kallna med öppet lock.
Rengör plattorna och basenheten med en mjuk svamp och diskmedel.
Plattorna tål maskindisk. Använd inte stålull eller andra medel med repande
effekt.
Om du diskar plattorna i maskin, olja in dem då och då för att bibehålla
nonstickeffekten.
Doppa aldrig ner apparaten och sladden i vatten.
Efter användning
Apparaten kan förvaras vertikalt för att spara plats.
Stäng apparaten och lås den med låsklämman.
Vira upp sladden i sladdförvaringen.
Förvaring
TEFAL SA har en fortlöpande forsknings- och utvecklingspolicy och kan komma att
förändra dessa produkter utan föregående underrättelse.
Svenska
Toast
Recept
Sätt toastplattorna på plats (beroende på modell).
Lägg toasten på toastplattan.
Stäng apparaten och spänn handtagen gradvist för att sluta till
om brödskivorna.
Värm upp under 3 till 4 minuter, allt efter din egen smak.
Ost- och skinktoast
• 4 skivor bröd • 20 g smör • 70 g gruyereost • 1 skiva kokt skinka • peppar
Bred smör på utsidan av brödskivorna. Skär gruyereosten i tunna skivor och
lägg hälften av osten på två skivor bröd. Lägg en halv skinkskiva ovanpå och
tillsätt peppar. Täck med gruyereost och lägg på de resterande två
brödskivorna.
Toast med cream cheese och lök
• 4 skivor bröd • 20 g smör • 1 liten lök • gräslök • 4 msk cream cheese, väl
avrunnen • 1 msk vispgrädde • salt • paprikapulver
Bred smör på utsidan av brödskivorna. Skala och hacka löken. Skölj gräslöken
och klipp i små bitar med en sax. Blanda lök och gräslök med cream cheese,
vispgrädde, en nypa salt och en halv tesked paprikapulver i en skål. Bred på
röran på två brödskivor, lägg sedan på de två resterande skivorna.
Toast med roquefortost och valnötter
• 4 skivor bröd • 30 g smör • 8 valnötter • 50 g roquefortost (eller stilton)
Bred smör på utsidan av brödskivorna. Hacka valnötterna. Rör ihop dem
med 10 g smör och roquefortost. Bred på röran på två brödskivor, lägg
sedan på de två resterande skivorna.
Toast med choklad och banan
• 4 skivor bröd • 20 g smör • 2 bitar ren choklad • en halv banan
Bred smör på utsidan av brödskivorna. Lägg på hälften av chokladen, lite
skivad banan och sedan resten av chokladen på två av dem. Lägg sedan
på de två resterande brödskivorna.
Recept
Grillning
Sätt grillplattorna på plats (beroende på modell). Lägg köttet
på plattorna.
Stäng till apparaten och låt köttet tillagas efter receptet och din
egen smak.
Grilltiderna nedan anges endast som en fingervisning.
Bearnaise tournedos
Grilltid: 3-4 minuter
Per person: • 1 x 120 g tournedos (helst filé) • olja • salt • peppar
Olja in tournedosen, krydda med salt och peppar. Grilla i 3 minuter (om du vill
ha den blodig) eller 4 minuter (om du vill ha den genomstekt). Servera med
bearnaisesås.
Stek med timjan
Grilltid: 3 minuter
Per person: • 1 x 150 g rumpstek (ca 2 cm tjock) • en halv matsked olja • 1 kvist färsk
timjan
Pensla över steken med olja. Riv av timjanbladen och täck båda sidor av steken
med dem. Grilla i 2 till 3 minuter beroende på om du vill ha den blodig eller
genomstekt. Garnera efter egen smak och servera.
Mirabeau stek
Grilltid: 3 minuter
Per person: • ca 200 g stek (3 cm tjock) • 2 saltade ansjovisar • 25 g smör
• 25 g gröna oliver
Skölj ansjovisen under rinnande vatten och ta bort ryggraden. Grilla steken
i 2 till 3 minuter beroende på om du vill ha den blodig eller genomstekt.
Lägg ansjovisen och en klick smör på steken precis innan du serverar den,
garnera med gröna oliver runt om. Tillsätt peppar efter smak.
Kalvkotlett Surprise
Grilltid: 6 minuter
Per person: • 1 kalvkotlett • en halv skiva skinka (helst okokt) • gruyereost • salt
• peppar
Skär ett snitt i kalvkotletten. Stoppa in den halva skinkskivan och en skiva
gruyereost. Tillsätt salt och peppar. Servera med en tjock tomatsås.
Svenska
Våfflor
Recept
Sätt våffelplattorna på plats (beroende på modell). Häll över
våffelsmeten, se till att hela grillytan är täckt, men undvik att
spilla vid sidan av plattorna.
Tillaga i ca 4 minuter eller efter receptet eller egen smak. Undvik
att öppna grillen under själva tillagningen.
Lägg våfflorna på ett fat och låt svalna någon minut innan
servering, då blir de krispigare.
Traditionella våfflor
• 300 g vetemjöl • 1 msk bakpulver • salt • 75 g fint strösocker • 100 g smält smör
• 2 ägg • 5 dl mjölk
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Gör ett hål och tillsätt salt, socker,
smält smör och ägg. Vispa försiktigt i mjölken. Låt smeten stå i 1 timme.
Tillaga sedan våfflor enligt ovan.
Krispiga våfflor
• 300 g vetemjöl • 1 msk bakpulver • 1 nypa salt • 1 msk socker • 2 ägg • 4 dl mjölk
Vispa äggen tills de får en skummig konsistens. Blanda de torra
ingredienserna i en skål. Vispa försiktigt ihop ägg och mjölk. Vispa ihop allt
till en mjuk smet.
Våfflor gjorda på ölsmet
• 330 ml öl • 250 g vetemjöl • 1 msk bakpulver • 1 tsk salt • 75 g fint strösocker
• 50 g smält smör • 4 ägg • 1 tsk pressad citron
Häll ölen i en tillbringare och låt stå 5 minuter, tills skummet försvinner.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, öl, smör, socker och den
pressade citronen i en stor skål under ca 2 minuter. Blanda smeten
försiktigt med mjölet, en matsked i taget. Vispa tills smeten får en mjuk
konsistens.
Krispiga våfflor med chokladsås och glass
• 250 g vetemjöl • 1 msk bakpulver • 1 nypa salt • 2 tsk socker • 75 g smält smör
• 2 ägg • 2,5 dl mjölk • 1 glas konjak • vaniljglass • chokladsås
Sila bakpulvret, låt det stå 15 minuter i ett glas vatten tillsammans med
sockret. Blanda röran med de vispade äggen och smöret. Tillsätt sedan
mjölk, mjöl, konjak och salt tills du får en lös och rinnande smet. Låt
smeten stå i 3 timmar i ett varmt rum. Tillaga sedan enligt ovan. Innan
servering, tillsätt 2 skopor vaniljglass och toppa med lite chokladsås (de
kan även serveras med socker eller sylt).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Tefal SM601014 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för

på andra språk