HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SH IX HA Användarguide

Typ
Användarguide
SV
1
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
DAGLIG
INFORMATIONSBOK
Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder produkten.
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN HOTPOINT -
ARISTON-PRODUKT
För att få en mer omfattande
kundservice, registrera din produkt på
www. hotpoint. eu/ register
WWW
Du kan ladda ner handböckerna
Säkerhetsinstruktioner och Användning
och skötsel genom att besöka vår hemsida
docs . hotpoint . eu och följa instruktionerna
på baksidan av denna broschyr.
KONTROLLPANEL
1. Kontrollpanel
2. Fläkt
3. Runt värmeelement
(dolt)
4. Sidostegar
(nivån anges på ugnens framsida)
5. Lucka
6. Övre värmeelement/
grillelement
7. Lampa
8. Inkoppling av köttermometer
9. Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
10. Nedre värmeelement
(dolt)
1. /AV
För att sätta på och stänga av
ugnen.
2. MENU
För att få snabb tillgång till
huvudmenyn.
3. FAVORITER
För att spara och snabbt kunna
hämta upp till 10 favoritfunktioner.
4. TILLBAKA
För återgång till föregående meny.
5. DISPLAY
6. NAVIGERINGSKNAPPAR
För att navigera i menyer, flytta
markören och ändra inställningar.
7. OK /LJ
För att välja funktioner och
bekfta inställningar.
8. START
För att starta den funktion som har
valts.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
10
7
6
1 432 5 76 8
2
TILLBEHÖR
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
GALLER LÅNGPANNA BAKPLÅT RÖRLIGA SKENOR
TTERMOMETER
Antalet tillbehör kan variera beroende på modellen du köpt.
Andra tillbehör kan köpas separat. Vänd dig till vår
kundservice.
TTA IN GALLRET OCH ANDRA TILLBER
Sätt in gallret vågrätt genom att skjuta det över
skenorna och se till att sidan med den upphöjda
kanten är vänd uppåt.
Övriga tillbehör, såsom långpannan och bakplåten,
sätts in horisontellt på samma sätt som gallret.
MONTERING AV RÖRLIGA FALSAR
Ta bort skenorna från ugnen och ta bort
skyddsplasten från de rörliga falsarna.
Fäst den rörliga falsens
övre klämma på skenan och
låt den glida så långt som
möjligt. Sänk ner den andra
klämman på plats.
För att säkra sidostegen,
tryck den nedre delen
av klämman stadigt mot
sidostegen. Se till att de
rörliga skenorna kan röra sig
fritt. Upprepa dessa steg på
den andra sidostegen på samma nivå.
Observera: De rörliga skenorna kan monteras på alla nivåer
BORTTAGNING OCH TILLBAKAMONTERING AV
SKENORNA
För att ta bort sidostegarna, lyft dem och dra den
nedre delen ut från dess fäste: Sidostegarna kan nu
tas bort.
För att montera tillbaka sidostegarna, passa först in
dem i deras övre fäste. Håll kvar dem uppe, skjut in
dem i ugnsutrymmet och sänk dem sedan på plats i
det undre fästet.
SV
3
TRADITIONELL TILLAGNING
SNABBUPPVÄRMNING
For snabb förvärmning av ugnen.
ÖVER/UNDERVÄRME*
Denna funktion kan användas för alla typer av
tillagning på en enda fals.
GRILL
För grillning av stekar, kebab och korv, för
att gratinera grönsaker och för att rosta bröd. Vid
grillning av kött rekommenderar vi att använda en
långpanna för att samla upp stekskyn: Placera plåten
på en av nivåerna under gallret och tillsätt 500 ml
vatten.
TURBOGRILL
För att steka större köttbitar (lammstek,
rostbiff, kyckling). Vi rekommenderar att använda
en långpanna för att samla upp steksky: Placera
långpannan på en av falsarna under gallret och
tillsätt 500 ml vatten. Det roterande grillspettet (om
sådant finns) kan användas med den här funktionen.
VARMLUFT
För matlagning av olika livsmedel som kräver
samma tillagningstemperatur på flera falsar (högst
tre) på samma gång. Funktionen gör det möjligt att
tillaga maten utan risk att de drar åt sig lukt från
varandra.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
För tillagning av kött eller för att baka kakor
med flytande innehåll på en enda fals.
FUNKTIONER
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att tina frysta matvaror snabbare.
VARMHÅLLNING
För att hålla nylagade rätter varma och
knapriga.
JÄSNING
För att underlätta jäsning av söta eller salta
degar på ett effektivt sätt. För att garantera bra
resultat ska funktionen inte aktiveras om ugnen
fortfarande är varm efter en tillagningscykel.
FÄRDIGMAT
Funktionen lagar alla typer av rätter snabbt
och försiktigt. Den kan också användas för att värma
mat som redan har tillagats och därefter lagrats vid
rumstemperatur eller i kylskåp.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg).
Vi rekommenderar att du vänder köttet under
tillagningen för att se till att båda sidorna blir jämnt
brynta. Vi rekommenderar också att du binder upp
steken jämnt för att förhindra att den torkar ut för
mycket.
FRYST MAT
Lasagne - pizza - strudel - pommes frites - bröd.
Denna funktion väljer automatiskt den optimala
tillagningstemperaturen och tillagningsläget för fem
olika typer av fryst färdigmat. Välj "Egen inställning"
för att ställa in temperaturen för andra typer av
produkt.
LÅNGKOK
För långsam tillagning av kött och fisk som
håller dem möra och saftiga. Vi rekommenderar
att först bryna stekarna i stekpannan för att få en
stekyta som hjälper till att hålla kvar de naturliga
köttsafterna. Tillagningstiden varierar från t
timmar för fisk som väger 300 g till fyra eller fem
timmar för fisk som väger 3 kg, och från fyra timmar
för stekar som väger 1 kg till sex eller sju timmar för
stekar som väger 3 kg.
EKO VARMLUFT*
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer på
en enda fals. Med hlp av en försiktig, intermittent
luftcirkulation hindras maten från att torka ut alltför
mycket. När denna funktion används kommer
ECO-lampan att vara släckt under tillagningen,
men kan sättas på tillfälligt genom att trycka på
. För att använda EKO-cykeln för att reducera
strömförbrukningen ska man inte öppna ugnsluckan
förrän tillagningen är färdig.
* Funktionen används som referens i förklaringen om
energieffektivitet i enlighet med förordning (EU) nr 65/2014
4
DIAMOND CLEAN
Effekten av vattenångan som frisläpps under denna
speciella rengöringscykel med låg temperatur
underttar borttagande av smuts. Häll 200
ml kranvatten på ugnens botten och aktivera
funktionen när ugnen är kall.
INSTÄLLNINGAR
Om du vill ändra ugnens inställningar (effekt, språk,
tid, ljudsignalens volym, ljusstyrka, Eco-läge).
Observera: När ugnen är avstängd men Eco-läge är
aktivt, kommer displayens ljusstyrka att minskas för att
spara energi. Den återaktiveras automatiskt när någon av
knapparna trycks ned, etc.
HELAUTOMATISKA RECEPT
För att vara säker på att du använder denna funktion
korrekt, läs och ladda ner vår receptbok från docs.
hotpoint.eu
För att välja ett av 28 olika förinställda recept.
Ugnen ställer in den optimala
tillagningstemperaturen, funktionen och tiden
automatiskt.
STEKTERMOM. RECEPT
Denna funktion väljer automatiskt det optimala
tillagningsläget för olika typer av kött. Den
kommer att föreslå en optimal temperatur för både
ugnsutrymmet och insidan av maten beroende på
vilken typ av kött som valts.
För att vara säker på att du sätter in och använder
sonden korrekt, följ instruktionerna i gällande
avsnitt.
FÖRSTA ANVÄNDNING
1. VÄLJ SPRÅK
Du kommer att behöva ställa in språk och tid när du
slår på apparaten för första gången: Displayen visar
en lista över tillgängliga språk.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
Tryck på eller för att visa önskat språk och
bekräfta genom att trycka på
.
Observera: Språket kan också ändras senare i
menyalternativet "Inställningar".
2. STÄLLA KLOCKAN
När du har valt språk ska du ställa in aktuell tid: 12:00
blinkar på displayen.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
Tryck på för att ställa in tid, tryck på
OK när du är klar
TT MM
Använd eller för att ställa klockan och tryck på
för att bekräfta.
Observera: Tiden måste alltid återställas efter ett
strömavbrott.
3. VÄRM UGNEN
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar
under tillverkningen: Detta är helt normalt.
Innan du börjar laga mat rekommenderar vi därför att
värma ugnen utan innehåll för att avlägsna eventuella
lukter.
Ta bort eventuell skyddskartong eller plastfilm från
ugnen och ta ut eventuella tillbehör som kan finnas i
den.
Värm ugnen till 200° C i cirka en timme, helst med
hjälp av en funktion med luftcirkulation (t ex.
"Varmluft" eller "Över/underv.& fläkt").
Följ instruktionerna för att ställa in funktionen på rätt
sätt.
Observera: Det är lämpligt att lufta rummet efter att ha
använt apparaten för första gången.
SV
5
3. FÖRVÄRMNING
Denna ugn kan laga vilken typ av mat som helst, med
eller utan uppvärmningsfas.
Om du väljer "Nej" kommer den totala tillagningstiden
(inklusive förvärmning) att minska och
energiförbrukningen reduceras med upp till 25 %.
Förvärmningen kan aktiveras med de flesta
funktioner.
När förvärmningen är klar avges en ljudsignal för att
ange att ugnen har nått inställd temperatur.
Placera maten inuti och fortsätt med tillagningen.
Observera: Att placera maten i ugnen innan
förvärmningen är klar kan ha negativ effekt på det slutliga
tillagningsresultatet.
4. INSTÄLLNING AV TILLAGNINGENS SLUTTID
FÖRDRÖJD START
Många funktioner ger dig möjlighet att skjuta upp
starten av matlagningen genom att ställa in sluttiden.
När du ställer in hur länge funktionen ska köra
kommer displayen att visa vid vilken tid tillagningen
beräknas vara klar. Använd
eller för att flytta
markören till AVSLUTNINGSTID och tryck på
:
Tiden blinkar.
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
Statico
19:20
02:00
Över/undervärme
TEMPERATUR
FÖRVÄRMNING
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Nej
Använd eller för att välja tiden som du vill att
tillagningen ska vara klar på och tryck på
. Tryck
och sätt in maten i ugnen. Tryck sedan på
igen för att aktivera funktionen.
TILLÄMPA INSTÄLLNINGAR
Tryck på
eller för att flytta markören till de
inställningar som du kan ändra.
När markören är på plats, ändra inställningen genom
att trycka på
: Inställningen du har valt börjar
blinka.
Använd
eller för att ändra värdet och tryck på
för att bekräfta.
AKTIVERA FUNKTIONEN
När inställningarna som visas är de som du behöver,
tryck på
för att aktivera funktionen. Placera maten
i ugnen, tryck sedan på
igen för att aktivera
funktionen.
Observera: Vissa inställningar kan också ändras under
tillagningen.
DAGLIG ANVÄNDNING
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
1
4
2
3
Traditionell tillagning
Manuella tillagningsfunktioner
Inställningar
Specialfunktioner
1. Symbol för den valda funktionen
2. Vald funktion
3. Andra tillgängliga funktioner
4. Beskrivning av den valda funktionen
TT PÅ UGNEN
Tryck på
och håll den intryckt: Displayen visar
huvudmenyn.
NAVIGERA I MENYN
Tryck på
eller för att navigera genom
huvudmenyn och markera den funktion du vill välja.
VÄLJ ETT ALTERNATIV I MENYN
När det objekt som du vill välja är markerat på
displayen, tryck på
för att bekräfta och gå till
inställningsmenyn (se nedan) eller till listan över
funktioner.
VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Tryck på
eller för att bläddra i listan på
skärmen. Tryck på
för att bekräfta och gå till
inställningsmenyn.
2. STÄLLA IN OCH AKTIVERA EN FUNKTION
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
Över/undervärme
TEMPERATUR
FÖRVÄRMNING
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Nej
1. Markör
(markerar vald inställning)
2. Temperatur/grilleffekt
3. Förvärmning
4. Tidslängd
5. Tiden då funktionen avslutas
6. Funktionens namn
6
Ugnen slås på automatiskt efter den tid som har
beräknats för att tillagningen ska vara klar vid inställd
tid.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Fördröjd start
TEMPERATUR STARTAR
AVSLUTNINGSTID
Anmärk: Du kan aktivera denna funktion omedelbart och
avbryta väntetiden genom att trycka på .
Den här inställningen kan endast användas om förvärmning
av ugnen inte behövs.
. BRYNER
Vissa funktioner i ugnen gör att du kan bryna matens
yta genom att aktivera grillen när tillagningen är klar.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Tillagning klar kl 20:00
förlänger, OK bryner
Om det behövs, tryck på för att aktivera en fem-
minuters bryningscykel. Det går även att förlänga
tillagningen med funktionen som nu är vald genom
att trycka på
.
För att stoppa bryningsfunktionen, tryck på
r att
stänga av ugnen eller tryck på
för att komma till
huvudmenyn.
. HELAUTOMATISKA RECEPT
Ugnen har 28 helautomatiska recept där optimala
funktioner och matlagningstemperaturer är
förinställda. För att göra det bästa av denna funktion
och uppnå optimala tillagningsresultat, läs och ladda
ner vår receptbok från docs.hotpoint.eu
Välj "Recept" från huvudmenyn med hjälp av
eller
. Tryck på för att bekräfta och öppna listan över
tillgängliga rätter.
Använd
eller för att bläddra igenom listan och
tryck sedan på
för att bekräfta ditt val.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Grillad kyckling
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Tryck på och sätt in maten i ugnen. Tryck återigen
för att aktivera funktionen.
Dessa recept gör att du kan ställa in tillagningens
sluttid.
Observera: En ljudsignal avges och displayen visar vilka
åtgärder du behöver vidta för den valda funktionen och
när du ska göra det, t ex. vända maten eller kontrollera
tillagningens förlopp.
. STEKTERMOM. RECEPT
Med stektermometern kan du mäta kärntemperaturen
hos maten under tillagningen.
Använd
eller för att välja "Stektermom. recept"
i huvudmenyn och tryck på
.
Välj maträtt du vill ha från listan som finns och tryck
för att bekräfta.
Observera: Om du väljer "Egen inställning kött" har du
möjligheten att ändra alla inställningar (för temperaturen i
ugnen och termometerns temperatur). För andra recept kan
du endast ändra vissa inställningar.
Sätt i termometern djupt in i köttet,
undvik ben eller feta områden.
För kyckling, sätter du spetsen i
mitten av bröstet. Undvik ihåliga
områden.
Placera maten i ugnen och anslut
kontakten genom att sätta in den i
den medföljande anslutningen på
höger sida av ugnsutrymmet.
COTTURA
TEMPERATURA
150°C
SONDA CARNE
ATTUALE
79°
100°
TILLAGNING
TEMPERATUR TTERMOMETER
JUST NU
Ändra (om möjligt)
förinställningarna enligt behov eller tryck på
.
En ljudsignal avges och displayen visar när
termometern har nått önskad temperatur.
När tillagningen är klar kan resultatet fulländas
genom att förlänga tillagningstiden.
Tryck på
eller för att ställa in tidslängden:
Ugnen kommer att använda funktionen "Över/
undervärme" automatiskt.
Observera: En ljudsignal avges och ett meddelande visas om
termometern inte är korrekt ansluten.
ANVÄNDA KÖTTERMOMETERN MED MANUELLA
FUNKTIONER
Stektermometern kan också användas med vissa av
de manuella funktionerna för att uppnå optimala
resultat vid tillagning av kött.
Välj en manuell funktion och anslut termometern:
Högst upp till vänster på displayen visas temperaturen
som termometern kan uppnå.
Statico
TEMPERATURA
180°C
SONDA CARNE
100°
TEMPERATUR TTERMOMETER
Över/undervärme
För att ändra denna inställning, använd eller r
att flytta markören bredvid värdet och tryck på
.
När inställningen börjar blinka på displayen, ställ in
önskat värde med hjälp av
eller och tryck sedan
för att bekräfta.
För att få en tabell som visar de rekommenderade
temperaturerna för varje typ av kött, läs och ladda
ner handboken Användning och skötsel från docs.
hotpoint.eu
SV
7
. FAVORITER
För att göra ugnen enklare att använda kan den spara
upp till 10 av dina favoritfunktioner.
Om du vill spara en funktion som en favorit och spara
de aktuella inställningarna för framtida bruk, tryck på
när tillagningen är klar.
Tryck på
för att bekräfta: Displayen uppmanar dig
att spara funktionen med ett nummer mellan 1 och 10
i din lista över favoriter.
Premere OK per salvare << per annullare
Termoventilato1
Tryck på OK för att spara, för ångra
Varmluft
Använd eller för att välja numret och bekräfta
genom att trycka på
.
Observera: Tryck för att avbryta.
Om minnet är fullt eller om numret redan är upptaget
kommer funktionen att skrivas över.
För att hämta de funktioner som sparats vid ett
senare tillfälle, tryck på
: Displayen kommer att visa
din lista med favoritfunktioner.
La selezione delle tue ricette preferite
Termoventilato
Statico
Pizza
Dina favoritrecept
Över/undervärme
Varmluft
Pizza
Använd eller för att välja funktionen, bekräfta
genom att trycka på
, och tryck sedan på r
att aktivera.
. TIMER
När ugnen är avstängd kan displayen användas som
timer. För att aktivera funktionen, se till att ugnen är
avstängd och tryck sedan på
: Timern blinkar på
displayen.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Tryck på för att ställa in timern, OK
för att starta
MM SSTT
Använd eller för att ställa in önskad tidslängd
och tryck sedan på
för att aktivera timern. En
ljudsignal avges när timern har slutat räkna ner den
valda tiden.
Observera: Du kan stoppa timern när som helst genom att
trycka på .
. TANGENTLÅS
För att låsa knappsatsen, tryck samtidigt på och
håll dem nedtryckta i minst fem sekunder. Gör det
igen för att låsa upp knappsatsen.
Observera: Denna funktion kan även aktiveras under
tillagning.
Av säkerhetsskäl kan ugnen stängas av när som helst genom
att trycka på -knappen.
. DIAMOND CLEAN
Använd eller för att välja "Diamond Clean"
i huvudmenyn och tryck på
. Displayen visar
längden på den valda cykeln (förinställd) och vid
vilken tid den kommer att sluta (inställningsbar).
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
00:35
Diamond Clean
TID
AVSLUTNINGSTID
Tryck på knappen : Displayen visar instruktionerna
som ska följas för att starta rengöringscykeln.
1/1
Aggiungere acqua
e premere OK
Tillsätt vatten
och tryck på OK
Häll 200 ml kranvatten på ugnens botten och aktivera
funktionen när ugnen är kall. Tryck på
r att
aktivera rengöringscykeln.
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
-00:24
Diamond Clean
TID
AVSLUTNINGSTID
Vi avråder från att öppna ugnsluckan under
rengöringscykeln för att undvika att vattenångan
försvinner ut eftersom det kan försämra det slutliga
rengöringsresultatet.
Ett lämpligt meddelande börjar blinka på displayen
när cykeln är klar. Låt ugnen svalna och torka sedan
av insidan med en trasa eller en svamp.
8
RECEPT FUNKTIONER FÖRVÄRMNING
TEMPERATUR
(°C)
TILLAGNINGSTID
(Min.)
NI
OCH TILLBEHÖR
Tårtor
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Fylld kaka
(cheesecake, strudel, fruktpaj)
- 160-200 35-90
3
- 160-200 40-90
4
1
Småkakor
- 160-180 20-45
3
- 160-170 20-45
4
1
- 160-170 20-45 ***
5
3
1
Petit-chouer
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Maränger
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Bröd/pizza/focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Middagspajer
(grönsakspaj, quiche)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Vol-au-vent/mördegsbakning
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne/tillagad pasta/
cannelloni/pudding
- 190-200 45-65
3
Lamm/kalv/nöt/fläsk 1 kg - 190-200 80 -110
3
Kyckling/kanin/anka 1 kg - 200-230 50-100
3
Kalkon / gås 3 kg - 190-200 80-130
2
Ugnsbakad fisk/inbakad fisk
(filé eller hel fisk
- 180-200 50-60
3
Fyllda grönsaker
(tomater, squash, aubergine)
- 180-200 40-60
2
Rostat bröd - Hög 3-6
5
TILLAGNINGSTABELL
SV
9
RECEPT FUNKTIONER FÖRVÄRMNING
TEMPERATUR
(°C)
TILLAGNINGSTID
(Min.)
NI
OCH TILLBEHÖR
Fiskfiléer/skivor - Medel 20-30 *
4
3
Korv/grillspett/
revbensspjäll/hamburgare
- Medel-Hög 15-30 *
5
4
Grillad kyckling 1-1,3 kg - Medel 55-70 **
2
1
Rostbiff, blodig 1 kg - Medel 35-50 **
3
Lammlägg, fläsklägg - Medel 60-90 **
3
Ugnsbakad potatis - Medel 35-55 **
3
Grönsaksgratäng - Hög 10-25
3
Lasagne och kött - 200 50-100 ***
4
1
Kött och potatis - 180 45-100 ***
4
1
Fisk och grönsaker - 190 30-50 ***
4
1
Komplett måltid: fruktpaj (nivå
5)/lasagne (nivå 3)/kött (nivå 1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Fryst pizza
- Auto 10-15
3
- Auto 15-20
4
1
- Auto 20-30
4
2 1
- Auto 20-30
4
3-2 1
Fyllda ugnsstekta stekar - 200 80-120 ***
3
Köttbitar (kanin, kyckling, lamm) - 200 50-100 ***
3
* Vänd maten efter halva tiden.
** Vänd maten efter två tredjedelar av tiden (vid behov).
*** Beräknad tid: Maten kan tas ut från ugnen vid olika
tidpunkter beroende på hur du vill ha maten tillagad.
WWW
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för tabellen över testade recept som har
sammanställts för certifikatutfärdare i enlighet med standard
IEC 60350-1.
WWW
Ladda ner handboken Användning och skötsel från docs.hotpoint.eu för tabellen med recept som kräver
användning av köttermometern.
FUNKTIONER
Över/Undervärme Grill Turbogrill Varmluft
Över/underv.&
fläkt
Upptining Eko varmluft
TILLBEHÖR
Galler
Ugnsform eller
ugnspanna på
gallret
Långpanna/
bakplåt
Långpanna
Långpanna med
500 ml vatten
Bakplåt
KÖTTERMOMETER
(tillval)
10
YTTRE YTOR
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber.
Om de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar pH-
neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr duk.
Använd inte frätande eller slipande
rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av
misstag skulle spillas på apparaten ska du omedelbart
torka av den med en fuktig trasa av mikrofiber.
INRE YTOR
Efter varje användning, låt ugnen svalna och rengör
den sedan, helst medan den fortfarande är varm, för
att ta bort eventuella avlagringar eller fläckar som
orsakas av matrester. För att torka upp eventuell
kondens som bildas som ett resultat av tillagning av
mat med hög vattenhalt, låt ugnen svalna helt och
torka sedan av den med en trasa eller svamp.
Använd funktionen “Diamond Clean” för bästa
rengöringsresultat.
Insidan av luckans ruta är försedd med en speciell
beläggning som gör den lätt att rengöra. För att
hålla glaset i toppskick, rengör den med vatten och
använd bara en icke-repande svamp. För att eliminera
eventuellt kvarvarande fett, tillsätt en droppe milt
rengöringsmedel i vattnet.
Det går att ta av ugnsluckan för att undertta
rengöring av ugnen.
Det övre värmeelementet på grillen kan sänkas för
att rengöra ugnens ovansida.
TILLBEHÖR
Blötlägg tillbehören i en lösning med handdiskmedel
efter användning och hantera dem med grytlappar
om de fortfarande är varma. Matrester kan avlägsnas
med en diskborste eller svamp.
Se till att apparaten har svalnat
innan du utför underhåll eller
rengöring.
Använd inte ångtvätt.
Använd inte stålull, slipsvampar
eller slipande/frätande
rengöringsmedel, eftersom
dessa kan skada apparatens ytor.
Ha på dig skyddshandskar.
Ugnen måste kopplas bort från
elnätet innan du utför någon
form av underhållsarbete.
ATT BYTA GLÖDLAMPA
1. Koppla bort ugnen från elnätet.
2. Skruva av locket från lampan, byt ut glödlampan
och skruva tillbaka locket på lampan.
3. Anslut ugnen till eltet igen.
Observera: Använd endast 25-40 W/230 V typ E-14,
T300° C glödlampor, eller 20-40 W/230 V typ G9, T300° C
halogenlampor. Glödlampan som används i produkten är
särskilt utformad för hushållsapparater och lämpar sig inte för
allmän rumbelysning i hemmet (EG-förordning 244/2009).
Glödlamporna finns att köpa av vår kundservice.
- Om du använder halogenlampor ska du inte hantera dem
med bara händerna eftersom dina fingeravtryck kan orsaka
skador. Använd inte ugnen förrän lampskyddet har satts
tillbaka på plats.
RENGÖRING OCH
UNDERHÅLL
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
SV
11
Problem Möjlig orsak Åtgärd
Ugnen fungerar inte.
Strömavbrott.
Frånkoppling från elnätet.
Kontrollera att ström finns och att ugnen är
ansluten till elnätet.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om
felet kvarstår.
Displayen visar bokstaven "F"
följt av ett nummer.
Programvaruproblem. Kontakta din närmaste kundservice och ange
numret efter bokstaven "F".
FELSÖKNING
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
BORTTAGNING OCH TILLBAKAMONTERING
AV LUCKAN
1. För att ta bort luckan, öppna den helt och sänk
spärrarna tills de är i olåst läge.
2.
b
a
Stäng luckan så mycket som det går.
Ta ett fast tag i dörren med båda händerna - håll inte i
handtaget.
Ta bort luckan genom att fortsätta att stänga den
samtidigt som du drar den uppåt tills den lossnar
från fästet. Placera luckan på sidan. Låt den stå på ett
mjukt underlag.
a
b
~15°
3. Montera tillbaka luckan genom att flytta den
mot ugnen, rikta in gångjärnens krokar i höjd med
dess fästen och säkra den övre delen i fästet.
4. Sänk luckan och öppna den sedan helt.
Sänk hakarna till ursprungligt läge: Se till att sänka
dem helt.
b
a
Tryck försiktigt för att kontrollera att hakarna är i rätt
läge.
5.
“CLICK”
Testa att stänga luckan och kontrollera att den är i
linje med kontrollpanelen. Om den inte är det,
upprepa stegen ovan: Dörren kan skadas om den inte
fungerar som den ska.
12
HUR DU SKA LÄSA TILLAGNINGSTABELLEN
Tabellen listar den bästa funktion, tillbehör och
nivå att använda för att laga olika typer av mat.
Tillagningstiden startar från när du sätter in maten
i ugnen men inbegriper inte uppvärmningen (där
sådan krävs). Temperaturer och tider är ungefärliga
och beror på mängden mat och på vilka tillbehör som
används. Använd i början de lägsta inställningarna
som rekommenderas och ändra till de högre
inställningarna om tillagningen inte blir som du tänkt
dig. Använd de medföljande tillbehören och helst
tårtformar och ugnsfasta plåtar i mörk metall om
möjligt. Det går även att använda formar och tillbehör
i pyrex-glas eller stengods, men tillagningstiderna blir
en aning längre.
TILLAGNING AV OLIKA SORTERS MAT
SAMTIDIGT
"Varmluftsfunktionen" gör det möjligt att tillaga olika
livsmedel (såsom fisk och grönsaker) på olika nivåer
samtidigt.
Ta ut den maträtt som kräver kortare tillagningstid
och låt tillagningen fortsätta för maträtter som kräver
längre tid.
INFORMATIONSBLAD
WWW
Produktbladet med energiförbrukningen för
denna apparat kan laddas ner från vår webbplats
docs . hotpoint.eu
HUR MAN FÅR HÄFTET ANVÄNDNING OCH
SKÖTSEL
>
WWW
Ladda ned handboken
Användning och skötsel från vår webbplats
docs . hotpoint . eu
(du kan använda denna QR-kod) och ange
produktens handelskod.
> Du kan även kontakta vår kundservice.
KONTAKTA VÅR KUNDSERVICE
Du hittar våra
kontaktuppgifter i
garantiboken. När
du kontaktar vår
kundservice, ange
koderna som står på
produktens märkskylt.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
XXX
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
XX
XX
XXX
XXX
X
X
X
X
XX
X
X
400010853225
Tryckt i Italien
001
GODA RÅD
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SH IX HA Användarguide

Typ
Användarguide