26
Komma igång
Före första användning ska tillbehören rengöras i vatten med lite diskmedel. Skölj och torka dem noggrant.
Varning: bladen är mycket vassa.
Användning av mixerstaven:
Sätt staven (E) på motorblocket (A) och vrid tills du hör ett ”klick”.
Din mixer är idealisk för beredning av såser, soppor, cocktails, milkshakes, majonnäs,
pannkakssmet, våffelsmet och barnmat.
För att undvika stänk, sätt först mixerstaven i beredningen, koppla på apparaten och tryck därefter
på knappen (B) eller (C), medan du gör en roterande rörelse nedifrån och uppåt för att bättre mixa
livsmedlen. Koppla ifrån apparaten efter användningen och tryck sedan på lösgörningsknappen
(D) för att demontera mixerstaven.
Användning av vispen:
Sätt vispen (G) på visphållaren (F), placera enheten på motorblocket (A) och vrid tills du hör ett
”klick”. Med vispen kan du göra lätta beredningar (pannkakssmet, vispad äggvita, vispgrädde etc.)
Koppla in apparaten och tryck sedan på knappen (B) eller (C). När du har kopplat ifrån apparaten,
tryck på lösgörningsknappen (D) för att demontera visptillsatsen.
Användning av minihackaren:
Innan du använder minihackaren:
1. Ta bort skyddet från knivbladet (I2) och sätt försiktigt kniven på mittaxeln i skålen (I3). Glöm
inte att sätta tillbaka bladskyddet efter användningen.
2. Lägg ingredienserna i skålen.
3. Sätt på locket (I1) och därefter motorblocket (A) på locket (I1).
4. Koppla in apparaten och tryck sedan på hastighet (B) eller (C).
Med hjälp av minihackaren kan du hacka persilja, kryddor, kött (150 g), hasselnötter (125 g),
ströbröd, barnmat etc. Behållaren (I3) får fyllas till maximalt 2/3.
Användning i mikrovågsugn:
I mikrovågsugnen kan du värma flytande beredningar i hackarskålen (soppor etc.) om du inte
tillsätter fett och skålens metallaxel täcks av beredningen.
Praktiska råd
• Behållare som används för att mixa eller vispa får fyllas till maximalt 2/3 för att undvika att spilla.
• Beredningen måste minst täcka mixerstavens botten för att säkerställa en effektiv mixning.
• Avlägsna ben och senor från köttet innan du lägger det i behållaren.
• Ta bort kokkärlet från värmekällan när du mixar heta beredningar. Låt varm mat kallna en aning innan du läg ger
den i behållaren.
• Mixa inte mat och vätskor som har högre temperatur än 80°C (175°F).
• När du mixar trådiga livsmedel (purjolök, selleri, sparris, etc.), rengör mixerstaven regelbundet under använd ningen
i enlighet med säkerhetsanvisningarna för demontering och rengöring.
• Innan du mixar fruktbaserade beredningar, skär frukterna i bitar och ta bort kärnorna.
• Använd inte apparaten för hårda livsmedel som kaffebönor, isbitar, socker, flingor och choklad.
• Använd inte mixerstaven eller vispen i minihackarens skål.
NOTICE BRUGES EO nvelle vers.qxp:NOTICE BRUGES nvelle version.qxp 18/11/08 13:27 Page 26