Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 223/01
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56682
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera i ett
par minuter.
3.
Övre värmeelement (kan fällas ned)
4.
Bakre lampa
5.
Sidolampa
6.
Runt värmeelement (dolt)
7.
Fläkt
8.
Bakre katalytisk panel
9.
Nedre värmeelement (dolt)
10.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Elektronisk programmerare
3. Termostatratt
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Ratten skjuts ut.
Vrid ratten till önskat läge.
När apparaten inte skall användas längre ställer du kontrollratten
0
och trycker på mitten av ratten så att den går tillbaka till
ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
Katalytiska paneler:
Skjutbara glidskenor:
3
1
2
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds
VARMHÅLLNING 35°/60°
35°C - 60°C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
200°C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena
ugnsfalsen används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten
när termometerns alla indikatorer lyser.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje
ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
175°C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
VÄRMEFLÄKT
160°C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter som
kräver samma temperatur, utan förvärmning (t.ex.: fisk,
grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas på
samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen
risk att de drar åt sig lukt av varandra.
TURBOVENTILERING
160°C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals
(t ex: frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett
och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå. - 5 = högsta effektnivå.).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så
blir det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall
stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå. - 5 = högsta effektnivå.).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så
blir det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall
stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
SNABBVÄRMNING
200°C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den
andra av termometerns indikatorer.
När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en ljudsignal
som talar om att ugnen övergått till
STATISK
funktion.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå Temper atur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalv, fläsk, nöt
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkon
(4-6 kg) + gratineringsnivå 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gås (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
FISK
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
FISK
(I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Ugnsbakad potatis
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK,
OSV.
Sockerkakor
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Pajer
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Småkakor
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Petit-chouer
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS!
När både fläkten och den statiska funktionen används för att laga kött rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen aktiveras.
Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå Temper atur
(°C)
Koktid
(minuter)
Kött- och grönsakspajer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t ex ananas, persika
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Maränger
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suffléer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korv X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinglår X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett X 3 - 4 5 40 - 50
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Hel kyckling X 3 5 60 - 70
Stek
(fläsk, nöt)
X 2 5 60 - 70
Anka X 2 5 70 - 80
Lammlägg X 3 5 70 - 80
Rostbiff X 3 5 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 3 5 50 - 60
Fisk (braxen, forell) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart