17
FÖRVARING AV LIVSMEDEL I
KYLSKÅPET
709291
VIKTIGA VARNINGAR FÖR FÖRVARING AV LIVSMEDEL
Korrekt användning av apparaten, väl förpackade livsmedel,
rätt temperatur och hygieniska standarder för livsmedel har en
avgörande påverkan på förvaringen av livsmedel.
Observera matens sista förbrukningsdag som anges på
förpackningen.
Mat som förvaras i kylskåpet ska förvaras i tillslutna behållare
eller lämplig förpackning för att förhindra att de avger eller tar
emot lukter.
Förvara inte antändliga, flyktiga eller explosiva substanser i
kylskåpet.
Flaskor med hög alkoholhalt ska förvaras upprätt och väl
förslutna.
Vissa organiska lösningar, t.ex. flyktiga oljor i citron- eller
apelsinskal, syror i smör osv., kan orsaka skada vid långvarig
kontakt med plastytor och kan på lång sikt påskynda
plastmaterialets åldrande.
Obehaglig lukt är en varning på att apparaten bör rengöras eller
att det finns fördärvad mat (se Rengöra apparaten).
Om du lämnar hemmet under en längre tidsperiod, ta bort mat
som kan bli dålig från kylskåpet.
UNDVIK ATT FÖRORENA LIVSMEDEL
Följ följande anvisningar för att undvika att förorena livsmedel:
• Om dörren öppnas under långa perioder kan det medföra en markant ökning av
temperaturen i apparatens utrymmen.
• Rengör regelbundet ytor som kan komma i kontakt med livsmedel och åtkomliga
dräneringssystem.
• Förvara rått kött och rå fi sk i lämpliga behållare i kylskåpet, så att dessa inte kommer i
kontakt med eller droppar på andra livsmedel.
• Om kylapparaten är tom under långa perioder, stäng av den, frosta av, rengör, torka och
lämna dörren öppen för att förhindra att mögel bildas i apparaten.